Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja uważam, ze w ogrodzie powinny być wszystkie kolory, zeby naprawdę było przyjemnie i radośnie. Nie powinno zabraknąć żadnego, ale jak jest tak kolorowo, to szukam zawsze tych niebieskich akcentów ;)
A Ty teraz powinnas sie otaczać kwiatami w kolorze różowym i pomarańczowym ;:333
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Też tak myślę. I liliowce właśnie zapełnią tę lukę. Ale pewno tak jak Ty będę szukać niebieskich i fioletowych. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko, wreszcie dotarłam i do Ciebie (nie wiem jak to się dzieje, ale pomimo, że mam śledzenie Twojego wątku to nie docierają powiadomienia :evil: ) - miałam sporo do nadrobienia, ostatni raz byłam tu w marcu!!! (główny powód zaniedbania forum to przeprowadzka!!) w tym czasie piękna wiosna u Ciebie zagościła, też chyba jak Jola (jolciajci) masz podgrzewane podłoże - u mnie tulipany ani myślą jeszcze kwitnąć, szafirki dopiero wystawiają ostrożnie łebki a narcyzy... dopiero dwie najwcześniej sadzone odmiany się pokazały, tylko krokusy ratują honor rabatki ;)... pięknie i kolorowo u Ciebie, pozytywnie zazdraszczam :D .
zachwyciły mnie też liliowce, lekkiego bakcyla już złapałam :) :wink: , kupiłam jakieś mieszane w OBI, wsadziłam w domku do doniczki, nawet już się pokazały no i teraz walczę przygotowując miejsce dla nich i całej reszty roślinek którymi skutecznie zastawiłam wszystkie dostępne parapety!!
Twoje liliowcowe zakupy rewelacyjne, niech jak najszybciej zaczną kwitnąć, cobyśmy mogli nasycić oczy na forum!!
ciemierniki masz prześliczne, zakochałam się w tych kwiatkach :D, wiosenne wszystkie bez wyjątku piękne, a kokorycz - pierwszy raz widziałam, naprawdę super jest, wygląda na bardzo kruchą.. co jeszcze? czy porzeczka krwista nadałaby się jako akcent w nieformowanym żywopłocie? bardzo mi się podoba, mam ją od dawna na liście chciejstw a Twoja jest taka 'dająca po oczach' kolorem - przepiękna!!
ale się rozpisałam... pędzę dalej nadrabiac zaległości :) miłego dnia
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p
Od: 12 lis 2007, o 11:14

Post »

Wiosennie u Ciebie...patrzę z "zazdrością" na twoje narcyze....ech moje jeszcze w pąkach.
Dobrze że wpadłam do Ciebie na przechadzkę aż czuję zapach twojego ogrodu :)
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kogra pisze:Karolku - myślę że przy twojej pracowitości to twoje niedługo przegonią moje. One dość szybko rosną kiedy tylko mają dość wilgoci. Nie trzeba specjalnie o nie dbać. :D
to już widze że muszę go czym prędzej przesadzić bo tam gdzie rośnie moze mieć trochę mało wody ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko alez u ciebie pięknie i wiosennie.
Masz pięknie dobrane kwiaty na rabatkach bo u mnie to giż maż :oops:
Te żonkilki to jak takie przywódczynie - bardzo sa widoczne i zarazem piękne.
Mogę tylko powiedzieć och i ach :shock:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jol-ka - miło, że wpadłaś. Porzeczka krwista jest jak najbardziej wskazana do nasadzeń żywopłotowych, oczywiście nieformalnych czyli nie strzyżonych. Kiedy jest przycinana jak żywopłot słabiej kwitnie. Ale pięknie wygląda w żywopłotach mieszanych. :lol:

Miikaka - moje narcyze a jest ich trochę zaczynają kwitnąć coraz obficiej. Najwcześniejsze są w pełni kwitnienia a inne dopiero mają pączki. Ale duże krzaczory narcyzów pachną przepięknie. Zresztą zobacz sama. :wink: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Karolku - najbardziej lubią rosnąć pod krzewami i drzewami, tam gdzie po okwitnieniu inne rośliny zacieniają ich korzenie. Bardzo lubią takie miejsca. Nie znoszą jednak zastoin wodnych. :roll: :lol:

Joluś - zobacz wyżej na żonkilki :cry: :lol: , to tylko część, bo reszta to póżniejsze odmiany, dopiero szykują się do kwitnienia.Faktycznie na rabatkach przykuwają wzrok. Na dodatek niektóre pięknie pachną. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A teraz moja kolekcja pierwiosnków

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

oraz moich "zachcianych" bratków ;:1

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I jeszcze na życzenie moje kwitnące krzewy ;:33

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Małgoś59
50p
50p
Od: 13 lut 2008, o 19:12

Post »

GRAŻYNKO Jakie cudowności ,narcyze przepiękne,a bratki, kolory śliczne.Jesienią zaopatrzę się w cebulki narcyzowe i żonkile podobne do Twoich-bo są piękne :D :D
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.

Pozdrawiam Małgosia

zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Niesamowite narcyzy, Grażynko! Wszystkie :D I pierwiosnki bardzo kolorowe, sliczne. A bratków rzeczywiście masz wspaniałą kolekcję! :shock: A ja dotąd nie uprawiałam bratków :oops:
A co to za różowe kwiatki? Czy one pochodzą z tego krzewu na następnym zdjęciu?
Grzegorz B

Post »

Grażynko wiosno Ty nasza, Twój ogród aż kipi barwami wiosny, zastanawiam się czy to Polsa czy nie Polska a może ja mieszkam gdzieś na Syberii :roll: Fantastycznie tam u Ciebie a kolekcje narcyzów, pierwiosnków, bratków bardzo pokaźne. Wiesz nie zauważyłem u Ciebie narcyzów, które pamiętam z dzieciństwa. Wydają mi się one bardzo pospolite i jak pamiętam u nas ogród tonął w tych kwiatach na wiosnę. One były jak sobie dobrze przypominam białe z czerwonawym obramowaniem na tej trąbce. Jeżeli wiesz o co chodzi to może znasz ich odmianę :?:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Małgoś59 - oj piękne Małgosiu, piękne a niektóre nawet pachnące i to mocno. Polecam Ci takie zakupy, bo warto. Odmian narcyzów i żonkili jest bardzo dużo i można sobie wybrać jakie tylko się zamarzą. A poza tym nie są drogie. :wink: :lol:

Izo - te różowe kwiatki to z brzoskwini a obok jest porzeczka krwista. Na fotce wyszły podobnie, ale porzeczka ma bardziej czerwony odcień kwiatów. A bratki są kupione, ale nie umiałam sobie odmówić kolorów. Wiesz, to są te moje ulubione. :P

Grzesiu - u mnie dzisiaj też Syberia. Wczoraj było o 8 wieczorem 17 stopni a dzisiaj od rana jest 7. Chyba wiem o jakie narcyze Ci chodzi. Wydaje mi się , że je mam ale dopiero będą kwitły - mam nadzieję. One nie mają takiej długiej trąbki, ale krótką bez falbanki. W miarę rozkwitania moich narcyzów będę robić fotki, więc kiedy je znajdziesz to mi powiedz. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A teraz coś dla ludzi , którzy potrafią zachować zimną krew.
"Odysea wiosennej miłości."

Najpierw wszystko zaczyna się od wędrówki do wody, pokonując wiele niebezpieczeństw w postaci jeży , kotów, psów a także ludzi. Nocą zaś czyhają tchórze, kuny, łaski i inne nocne drapieżniki. Aż wreszcie ulga - można zażyć odświeżającej kąpieli.

Obrazek

Potem zaczyna się poszukiwanie ukochanej lub ukochanego, tej jedynej lub tego niepowtarzalnego. A kiedy już się odnajdą, to ...... :wink: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

.......wiosenna miłość nie zna żadnych granic....... :oops: :oops: :oops:

Obrazek

A kiedy euforia już minie, pozostaje tylko skutek i obojętność - miłość wiosenna przechodzi. ;:109

Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

Grażynko,świetnie to zrelacjonowałaś, jak rasowy fotoreporter :D :D :D
Zablokowany