Moni, kolor ciekawy, ale zobacz dlaczego
Najpierw myślałam, że to dwie sadzonki, ale nie, takie kwiaty wyrastają z jednej łodygi.
Ciekawa jestem, czy ten żółty będzie sie przebarwiał na różowo?
Mam co obserwować.
Rezygnuje z koloru pomarańczowego i chcę ograniczyć żółty. Ale jak widać nie wychodzi mi to za bardzo
Może gdybym sadziła rosliny zgodnie z zasadami dużymi grupami, nie byłoby takiego bałaganu. Niestety sadzę pojedyncze rośliny, dlatego jest ogólny miszmasz. Ograniczenie gamy kolorystycznej troche to poprawi, bo na sadzenie dużych grup jest już za późno. Trzeba by całą rabate zmienić, a na to nie jestem gotowa/
Aniu, zauważyłam, że nie było Ciebie przez cały sezon. Mam nadzieję, ze to nic powaznego.
Jakoś ten rok dla wielu osób jest bardzo zabiegany.
Postaram się zrobić zdjęcie bzu.
Ciekawe, czy marzą Ci się zmiany dlatego, że nie pracowałaś w ogrodzie przez cały czas, czy gust Ci się zmienił?
U mnie to chyba wynika z tego, że mało w tym roku pracowałam ogrodowo. Za mało się zmachałam
Jolu, ja własnie dzisiaj wziełam się za przesadzanie. Nareszcie sie ochłodziło i wczoraj padał deszcz, więc ziemia odpowiednia, chociaż nie o trudności chodzi, a nawodnienie.
Jka juz pisałam Joli, zabrałam się za poszerzanie rabatki. Nie było tego dużo, to wąski pasek darniowania, ale mimo to zrobił bardzo dużą różnicę.
Może mało widoczne sa zmiany na zdjęciach, ale ja je widze. Zrobiło się nie tylko luźniej, ale mogę posadzić też kilka roslin bez zagracania. Raczej skupię się na tych co już rosną, nie będe wprowadzała nowych gatunków.
Tutaj widać gdzie zakończyłam dzisiejszą pracę.
Dla przypomnienia tak wyglądało to jeszcze wcaoraj
Kupiłam sobie takiego dziwnego floksa. Pierwszy raz widzę. Ma fajne, chyba zimozielone liście. Zobaczymy jak sie sprawdzi