Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

EWELINKO,kwiatów nie ma ale fotki źwierzątek udają Ci się bardzo dobrze ;:108
Krogulec z drugiej sesji - rewelacyjny ;:138
A teraz ten słodki mruczuś :!:
Pozdrówki :wit
SŁA
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Ewelinko

Fajnie masz, że możesz sobie odpocząć jak dziewczynki są w przedszkolu. Z takim kociakiem to i ja bym chętnie poleżała :D
Zima się dłuży, to fakt. U mnie śnieży od rana. Śniegu robi się coraz wiecej i więcej, że aż nie mogę uwierzyć, bo podobno miało iść ocieplenie ;:218

Wszystkiego dobrego ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak cieplutko musi być na parapecie, pewnie niedługo miejscówkę zajmą kuwetki i nasionka i gdzie się wtedy biedny kotecek podzieje? ;:306
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelino....a u mnie wieczorem poprószyło, o dziwo trzyma się do dziś. ;:oj . Ja podobnie wysiewów nigdy nie robiłam , tymczasem w tym roku mnie naszło i zrobię. Tyle co zmieszczę na parapet, reszta wprost do gruntu...najwyższy czas spróbować. ;:173 Obawy mam bo ja także z tych... ;:65 .
ewelkacha88 pisze:
a my tymczasem sobie poleżymy ;:306 .
Takiemu to dobrze. ;:306
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Skoro w sklepach pojawiło się już tyle wiosennych kwiatów, robi się na serduchach cieplej. Mój hiacynt już w pełnym rozkwicie!
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Słodki ten Wasz kiciulek. :)
Ja też mieszkam na południu, ale u nas w nocy sypał śnieg i przykrył świeżą warstwą poprzedni brudny. Znowu jest trochę ładniej i świeci słońce. ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Zdaje się, że muszę odszczekać to co napisałam wcześniej o beznadziejnej pogodzie. Teraz jest przepięknie ;:138 . Na północnym parapecie mam +6 stopni . Słoneczko przygrzewa a wróble zaczynają w dziobach znosić materiał na gniazda ;:oj . Chyba zacznie się młyn dookoła domu, wszędzie będzie fruwał styropian , sianko i piórka :roll: . No cóż przecież ich na siłę nie wysiedlę ;:306 . Dopóki nie mamy podbitki wróble mają u mnie raj ;:173 tylko te gó... mnie denerwują .

Sławku dziękuję za pochwały ;:168 . Również pozdrawiam :wit .

Dominiko oczywiście ja leżę na stojąco przy różnych zajęciach domowych ;:306 . Z doskoku wpadnę na forum, nastawię pranie , odkurzę i tak dzień zleci . W oddali słyszę śpiew ptaków i aż serce się raduje, czy to będzie już wiosna ?? ;:oj U mnie śniegu nie ma a teraz jest przecudna wiosenna pogoda . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Anido kot leży tylko na parapecie w sypialni ;:108 . Na pozostałe nawet nie zwraca uwagi . Tutaj wskakuje na parapet i przygląda się okolicy, ewentualnie preferuje jeszcze zaglądać przez okno balkonowe . Ostatnio strącił mi doniczkę i od tamtej pory ma pół parapetu dla siebie ;:224 . No właśnie nie wiem czy na tym parapecie uchowa się jakakolwiek kuweta ;:222 . Będę musiała wykorzystać inne parapety bo z tego na pewno coś strąci .

Zuza czas najwyższy na próby z wysiewami . Zawsze to jakieś zajęcie i ogromna satysfakcja z własnych sadzonek . A z tym leżeniem to tak nie do końca , leżał tylko kot :;230 .

Ewo mój hiacynt już przekwita . Być może miał za ciepło i jakoś długo się nim nie nacieszyłam. Na szczęscie już w blokach startowych zakupione narcyzy więc będzie weselej ;:3 .

Dario kiciul słodki a jaki leniwy ;:306 . Typowy facet :wink: .U mnie śniegu niestety nie napadało za to teraz jest cudne słoneczko i kapie z dachów :roll: . Obawiam się, że w nocy to przymarznie i znowu będzie ślisko .

Ostatnio napaliłam się bardzo na begonie bulwiaste . Mam co prawda dwie bulwy i je zimuję ale kolor nie do końca mój - czyli czerwony. Marzą mi się białe i różowe zarówno zwisające jak i stojące przed dom bo tam mam półcień a one bardzo to lubią ;:108 . Jestem ciekawa czy w końcu uda mi się trafić w te moje ulubione kolory. Z niecierpliwością czekam na ich pojawienie się w ogrodniczych ;:65 . Znacie miejsca gdzie mogę je kupić by były zgodne z kolorem jaki chcę ?? Czy może powinnam zamówić gdzieś w internecie co sądzicie ?? W zasadzie to wolę kupić je osobiście bo mogę wybrać dorodną bulwę ale z drugiej strony jeśli macie sprawdzonych sprzedawców w sieci to czemu nie.

Są i moje żarówy, nawet nie potrafiłam im zrobić zdjęcia.

Obrazek
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Nasze dwa domowe kocurki to też typowi faceci - tylko spać, jeść i czasem starszy zbije młodszego dla zasady, żeby pokazać kto tu rządzi. :lol:

Cebulowe kwiaty w domu kwitną zazwyczaj krótko - bo właśnie mają zbyt ciepło. Ale dobre i to, hiacynty tak ładnie pachną na całe mieszkanie.

Podrzucę Ci na PW link do jednego sklepu.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Dario dziękuję ;:196 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to już wiem kto zajął parapet rozsadom i nie wiem czy w połowie lutego będzie wolny ;:306 ;:306
Pozdrawiam ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, okazało się, że deszcz sobie poszedł przepędzony przez słonko i bardzo dobrze, bo kocurek mógł się spokojnie wygrzewać na parapecie. ;:63 ;:63
Piękna czerwona begonia! ;:215 Nie rozumiem, dlaczego wyzywasz ją od żarówiastych... ;:112
Luty jeszcze nie powiedział ostatniego słowa, więc może jeszcze śniegiem sypnie, bo o mrozach mówią tu i tam. ;:108
Zdrówka życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ewelinko, wiem, że może się nie udać, ale ja tej donicy chyba nie miałabym gdzie trzymać...może zrobię trzecią sadzonkę na taras i faktycznie gdzieś ją upchnę w garażu (jeszcze trochę, a zabraknie w nim miejsca na auto ;:306 )? Wtedy startowałaby już taka większa z przyciętej kępki i pewnie urosłaby większa.
Pomiziaj ode mnie tego Wężokota (gdzie się podziały łapki?? :D)
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Ewelinko, super, że córcia już zdrowa ! ;:138 myślę, że jeszcze trochę zajmie Wam dojście do pełnego zdrówka. Jakaś rehabilitacja ?
Kiciuś słodki, lubię jak kocurki wylegują się na parapetach :heja takie bezbronne futrzaki
Co do begonii, to ta Twoja jest przepiękna ! Mnie się nie udają, parę razy próbowałam sadzić w doniczkę, niestety nic mi nie wyrastało.
Ewelinko, oglądałam pogodę... zima powraca brrrrr ;:223 ;:223
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Kiciuś wie co dla niego najlepsze, zwłaszcza zimą, ;:108 śnieg go nie cieszy bo łapki marzną. A parapet cieplutki i na ptaszki za oknem można zerknąć a potem śnić o udanym na nie polowaniu. ;:306 ;:306 Krogulec się z Tobą zaprzyjaźnił, nawet kot mu niestraszny. ;:224
Cieszę się że zdrowie Wam dopisuje i wszystko wraca do normy a Twoje myśli zaprząta, tylko nadchodząca wiosna. ;:1 ;:cm
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Ewelino, bardzo dziękuję za pokazywanie uroków zimy w Twoim ogrodzie ;:333 Umiesz dostrzec piękno ogrodu nawet zimą ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”