Zdaje się, że muszę odszczekać to co napisałam wcześniej o beznadziejnej pogodzie. Teraz jest przepięknie

. Na północnym parapecie mam +6 stopni . Słoneczko przygrzewa a wróble zaczynają w dziobach znosić materiał na gniazda

. Chyba zacznie się młyn dookoła domu, wszędzie będzie fruwał styropian , sianko i piórka

. No cóż przecież ich na siłę nie wysiedlę

. Dopóki nie mamy podbitki wróble mają u mnie raj

tylko te gó... mnie denerwują .
Sławku dziękuję za pochwały

. Również pozdrawiam

.
Dominiko oczywiście ja leżę na stojąco przy różnych zajęciach domowych

. Z doskoku wpadnę na forum, nastawię pranie , odkurzę i tak dzień zleci . W oddali słyszę śpiew ptaków i aż serce się raduje, czy to będzie już wiosna ??

U mnie śniegu nie ma a teraz jest przecudna wiosenna pogoda . Dziękuję i wzajemnie

.
Anido kot leży tylko na parapecie w sypialni

. Na pozostałe nawet nie zwraca uwagi . Tutaj wskakuje na parapet i przygląda się okolicy, ewentualnie preferuje jeszcze zaglądać przez okno balkonowe . Ostatnio strącił mi doniczkę i od tamtej pory ma pół parapetu dla siebie

. No właśnie nie wiem czy na tym parapecie uchowa się jakakolwiek kuweta

. Będę musiała wykorzystać inne parapety bo z tego na pewno coś strąci .
Zuza czas najwyższy na próby z wysiewami . Zawsze to jakieś zajęcie i ogromna satysfakcja z własnych sadzonek . A z tym leżeniem to tak nie do końca , leżał tylko kot

.
Ewo mój hiacynt już przekwita . Być może miał za ciepło i jakoś długo się nim nie nacieszyłam. Na szczęscie już w blokach startowych zakupione narcyzy więc będzie weselej

.
Dario kiciul słodki a jaki leniwy

. Typowy facet

.U mnie śniegu niestety nie napadało za to teraz jest cudne słoneczko i kapie z dachów

. Obawiam się, że w nocy to przymarznie i znowu będzie ślisko .
Ostatnio napaliłam się bardzo na begonie bulwiaste . Mam co prawda dwie bulwy i je zimuję ale kolor nie do końca mój - czyli czerwony. Marzą mi się białe i różowe zarówno zwisające jak i stojące przed dom bo tam mam półcień a one bardzo to lubią

. Jestem ciekawa czy w końcu uda mi się trafić w te moje ulubione kolory. Z niecierpliwością czekam na ich pojawienie się w ogrodniczych

. Znacie miejsca gdzie mogę je kupić by były zgodne z kolorem jaki chcę ?? Czy może powinnam zamówić gdzieś w internecie co sądzicie ?? W zasadzie to wolę kupić je osobiście bo mogę wybrać dorodną bulwę ale z drugiej strony jeśli macie sprawdzonych sprzedawców w sieci to czemu nie.
Są i moje żarówy, nawet nie potrafiłam im zrobić zdjęcia.