Iza u mnie ślimaki w tym sezonie na razie
maluśkie ale wspinają się wysoko..jak dojrzę to miażdżę bezlitośnie! Chyba hosty dla nich za twarde , takie miękkolistne są podziurawione ale lekko...Natomiast rośliny szczególnie wysokie skutecznie je skracają...
Oj tam,oj tam , beze mnie dziury na FO nie będzie, jak brakuje kogokolwiek z nas..przychodzą nowi i znajdują swoje miejsce także po nas...
Ilu osób brakuje tutaj,

wiele zmieniło fora na siostrzane...niektórzy jeszcze szukają swojego miejsca i funkcjonują w różnych miejscach równocześnie ...Tych, których zastałam tutaj, pozostała garstka a tych z którymi jestem w
żywym kontakcie jeszcze mniej...

Nie z wszystkimi nam po drodze , wybieramy wątki które nam odpowiadają z jakichkolwiek względów... Ja nie zabiegam o kontakty z osobami, które mnie omijają..lub straciły ze mną kontakt...takie są prawa tego forum i ja ich przestrzegam..Jak i inni oczywiście!
Takie
smęty i sentymenty od czasu do czasu mnie dopadają to taka moja niegroźna
frustracja
apus Basiu z podagrycznikiem walczę z wszystkich sił!

Dotychczas traktowałam go lekko ale już mi
dojarzył! Walka wypowiedziana! Fotografować można wszystko..listki,listeczki,płateczki,owady,robaczki,itd...itp...
jak komu wyobraźni starczy...

Tylko chyba nie wielu to interesuje...

No ale to nie fotograficzne forum jak niejednokrotnie podkreślam i zdjęcia można zastąpić np..konwersacją na tematy ogrodowo-ogrodnicze...Ja jednak wolę foto...

Mało elokwentna jestem...
witch Aga miło,że zajrzałaś do mnie!
cyma2704 Soniu miło czytać takie słowa ale mam nadzieję, że nie podzielisz losu forumowych koleżanek,które również deklarowały
jawnie chęć pobierania u mnie nauk /choć ja sama nie uczona

/ i jakoś ich już nie spotykam na swoich ścieżkach...
Bodziszki podgladałaś..podobno trudno je fotografować ale ja lubię...i staram się, żeby fotki nie były podobne...za każdym razem inne podejście...
kogra Graziu pogoda pewnie znów opóźni walkę z podagrycznikiem a już niewiele mi zostało..,chyba że jak obejrzę się za siebie to znów go zobaczę...
Miło mi czytać Twoje słowa w temacie zdjęć!

Hosty z natury lubią miejsca cieniste lub półcieniste i moje hostowiska są w takich miejscach ,pod drzewami...Nieliczne wysadzone w słonecznym przedogródku doświadczają przypaleń zarówno te zielone jak i niebieskie... Na hostowiskach są zawsze ładne no chyba, że za nich wezmą się ślimaki...Ale to siła wyższa!
Chcąc nie chcąc póki co wklejam fotki bo przyroda się zmienia z dnia na dzień i fotki się dezaktualizują...
A że mam ich bez liku to w nagrodę b. licznie zaglądającym weekendowo , żeby mieli co oglądać skoro już się decydują tu wejść , dedykuję!

...
wielosił błękitny Alba

kokoryczka

różanecznik drobny

nadchodzi czas różaneczników i azalii
pontyjska

tym razem go nie przegapiłam

na tym hostowisku same hosty-olbrzymki