Teraz ja - treissi
- aconitum
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 lip 2008, o 13:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
oj, można zniszczyć i to łatwo... słyszałam o tylu straconych benkach....treissi pisze:A mnie się wydaje, że benki są nie do zniszczenia![]()
ale jak się kocha , to przeżyją...
ja wyratowałam okopconego przez papierosy ojca... i żyje, a wszyscy chcieli go wyrzucić, nawet ja miałam wątpliwości trzymając samą łodygę i wypuściła listki....
Anka
- Teresa600
- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Treissi....i do Ciebie zaprowadziły mnie moje nogi.I co mogę powiedzieć?.........powaliło mnie na kolana.....och i ach tyle mogę wykrztusić z zazdrości
Taki ogrom kwiatów.Ja mam niewiele miejsca na moja uprawę hydroponiczna,wiec wiecej niż 15 kwiatów domu wywołuje u mnie..... ochy i achy
.
Pragnę jednak wrócić do początku Twojego wątku tzn. do beniamina i paprotki.(zdjęcia poniżej).Swojego 8-letniego beniamina w hydroponice wyniosłam ju na korytarz bo nie mieścił sie w mieszkaniu.Jego dziecko(kilka szczepek)usiłuje ukształtować w formie pióropusza,,,,,zaplatając gałązki od dołu i obrywając dolne liście.nie wiem czy robię to prawidłowo.Zapytam o rade w swoim wątku Przemo,on jest specjalista..Co do paproci to powiem tak.Wbrew pozorom wcale nie trzeba jej tak często zraszać( to rada ogrodnika-nie moja).Zraszałam często moja paprotkę i efekt okazał się dla niej zgubny.Liście w dużej ilości zaczęły żółknąć.Obcięłam pożółkłe liście nie zraszam wcale i wygląda imponująco od ponad roku.
beniamin prowadzony w formie pióropusza
tutaj w towarzystwie
paproć matka
dziecko paprotki nigdy nie zraszane
zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=176
Pozdrawiam Teresa

Pragnę jednak wrócić do początku Twojego wątku tzn. do beniamina i paprotki.(zdjęcia poniżej).Swojego 8-letniego beniamina w hydroponice wyniosłam ju na korytarz bo nie mieścił sie w mieszkaniu.Jego dziecko(kilka szczepek)usiłuje ukształtować w formie pióropusza,,,,,zaplatając gałązki od dołu i obrywając dolne liście.nie wiem czy robię to prawidłowo.Zapytam o rade w swoim wątku Przemo,on jest specjalista..Co do paproci to powiem tak.Wbrew pozorom wcale nie trzeba jej tak często zraszać( to rada ogrodnika-nie moja).Zraszałam często moja paprotkę i efekt okazał się dla niej zgubny.Liście w dużej ilości zaczęły żółknąć.Obcięłam pożółkłe liście nie zraszam wcale i wygląda imponująco od ponad roku.

zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=176
Pozdrawiam Teresa

- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Witaj Teresko. Miło mi, że do mnie wpadłaś i że podobają Ci się moje roślinki.
Twój benek i paprotka bardzo ładne. JUa mam trzy7 takie paprotki i od jakiegoś czasu zraszam je codziennie. Nie szkodzi im to a wręcz przeciwnie. Ale ja mam w domu zdecydowanie suche powietrze, także wszystkie moje roślinki zraszam codziennie.
Twój benek i paprotka bardzo ładne. JUa mam trzy7 takie paprotki i od jakiegoś czasu zraszam je codziennie. Nie szkodzi im to a wręcz przeciwnie. Ale ja mam w domu zdecydowanie suche powietrze, także wszystkie moje roślinki zraszam codziennie.
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06