Od przybytku głowa nie boli część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 3

Post »

Krysiu, u Ciebie koroneczki na liściach parzydła, a u mnie na liściach kokoryczki ;:145 i to każdego roku po przekwitnięciu.
Zawsze obiecuję sobie podejrzeć, :roll: komu aż tak bardzo te listki smakują i zawsze jakoś tak wypadnie, że nie zdążę. ;:224 W tym roku to samo ;:222 i wiesz, co zrobiłam? Całą kępę kokoryczki wyprowadziłam na kompost. ;:306 ;:306

Dobrego, spokojnego i zdrowego tygodnia życzę. ;:167 ;:167 ;:3 ;:3 ;:196 ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miłka widać że czytasz ze zrozumieniem ;:138 ;:303 chciałam napisać o Wedding że kupiłam tej wiosny i licho się zapowiada a powklejałam Piano.... ;:196 dziękuję za sprostowanie.

Ewuniu popatrzyłam i stwierdziłam, że to niczym haft Richelieu tak myślę, że slimaki taką misterną robotę odstawiły.

Lucynko myślę, że ślimaki też mają talent, nie tylko apetyt ;:306 :wit
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Krysiu..masz wyjątkowo utalentowane ślimaki ;:oj . U mnie także haftują ale nie z taką precyzją. :;230 Poza tym wyjątkowo w tym roku u mnie dużo bezskorupowych ;:222 Bardzo ładne hortensje ;:215 na swoje jeżówki jeszcze czekam. Pozdrawiam. ;:167
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuzia na razie zakwitły Jeżówki proste i zwyczajne, jeszcze z tej serii mam białe i te rosną i rozsiewają sie bezproblemowo. Kupiuone za większe pieniądze coś niechętnie rosną albo zupełnie odchodzą.
A mam taką ochotę na te ładniutkie.
Podobnie mam z Ostróżkami...te niebieskie w rożnych kolorach w każdym kacie znajdę, te ladniejsze dwa sezony i po nich.
:wit
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Krysiu piękne wszystko u ciebie.Ja niestety zostałam sama z niemoim ogrodem. Konrad zrobił wiele,zebym miała to co jest teraz. Czy jest do Ciebie dojazd z Poznania? Nie chcę się narzucać,ale chętnie bym Ciebie odwiedziła,jeśli tylko pozwolisz.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Krysiu - moja Wedding też znacznie mniejsza i słabiej rosnąca od Piano. No i nie tak urodziwa, bo deszcz jej nie służy. Twoja Piano koncertowa!
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu dojazd do mnie jest choć z małymi kłopotami w związku z przebudową całej trakcji kolejowej na odcinku Września - Konin, ale jest to wszystko bardzo ładnie rozwiązane. Nie widzę problemu bo mogę po Ciebie do Wrześni wyjechać samochodem.
Kasiu zajrzyj na pw.
;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewka moja Wedding nie zakwitła jeszcze, jakoś tak ciężko się gramoli ;:306 myślę, że jeszcze do końca roku choć jeden kwiat zobaczę.
Ale powiem Tobie, że przy tej ilości róż które mam to jest co ;:65 ;:65 żeby ład był na ogrodzie.
Zastanawiam się ile Ty musisz się ;:65 ;:65 choć wakacje pozwalają na więcej jak mój urlop.
Moja córcia też ciało ped....... i ona zawsze mi powtarza, że nie wyobraża sobie pracować nie mając wakacji a tylko urlop ;:306

Pozdrawiam w oczekiwaniu na drugie kwitnięcie w Twoim ogrodzie
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękną masz tę różową różę. Wspaniale się prezentuje!
Liście ciekawie wyjedzone, nie ma co, ale lepiej takich szkód nie oglądać!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolka to Piano o prawdziwej czerwieni nawet ciemnej, aparat mój nie zawsze oddaje to co na rabacie.
Liście pięknie wyhaftowane i się zastanawiam czy to robota ślimaków.
Róże już przekwitły teraz przygotowują się do powtórki za to lilie zdobią ogród i rozsiewają zapachy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwitnie Passiflora szkoda tylko, że następnego dnia kwiat zwinięty w tutkę ale jest ich tyle, że nie mam co narzekać i biadolić

Obrazek

Drobnymi kroczkami zaczynają kwitnąć dalie, będzie się działo do póżnej jesieni

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Krysiu, u mnie na parzydle takie same koronki. Nie wiem kto je haftuje, ale przypuszczam, że ślimiory ;:134
Passiflora ma cudowne te kwiaty, jednak u mnie nie odbiła po zimie, chyba ją przesuszyłam.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Krysiu piękne masz te Liliowe drzewa... zapach zapewne czuć z daleka, ja mam kilka takich małych i też pięknie pachną, a jeszcze jak zapach floksów wieczorem się uwalnia to nic do szczęścia nie potrzeba ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu męczennicę mam po raz pierwszy, kupiłam w Bier.... już taką marną ale się ocknęła i ładnie rośnie.
Wiem że zimę musi spędzać pod dachem tylko ona w tej chwili to ma już długość chyba z 4 metry i teraz cooooo ?
Chyba ją przytnę na długość która będzie stosowna do przechowania i dalej muszę poczytać jak przezimować.
Kwiaty ładne ale szkoda że tak się stulają szybko.
Ewarost tak lilie mają się u mnie dobrze, rosną, kwitną obficie ale pewno towarzystwo z różami im odpowiada, róże były wiosną dokarmione to lilie liznęły ;:306 zapach pod wieczór na całym ogrodzie.
Floksy mam posadzone gdzieś chyba troszkę żle, ale one zawsze u mnie łapią mączniaka więc aż tak bardzo nie zabiegam.
Tutaj mi się biały wlulił w białą hortensję i masz Babo placek....jest na biało.

Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj Krysiu w piękny poranek niedzielny, często zagladam do Ciebie jak wiesz z pisaniem mam kłopoty z komórki. Podziwiam lilijki moje już zaczynaja przekwitać i bardzo nie lubie jak stoją tylko zielone listki jestem nieciepliwa , wycinam, ja wiem że tak nie trzeba ale :)
Hortensje u Ciebie kwitną , moje w powijakach może to i dobrze, jesienią pokażą się i będzie można oko cieszyć.
pozdrawiam ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Krysiu, ja męczennice przechowywałam w ciemnej piwnicy, znosiłam ją do domu przed przymrozkami (na dzień na zewnątrz, na noc do domu), ale jak już było chłodno lądowała w piwnicy, trochę obcinałam, ale niewiele (tylko nie miałam takiego kolosa jak Ty). Zrzucała liście i spała, podlewać zaczynałam ją od końca lutego intensywniej, a w trakcie zimy to tak od przypadku, do przypadku. Przenosiłam do kotłowni, gdzie mam okno i budziła się. Jak już było odpowiednio ciepło wystawiałam na dzień na zewnątrz, obcinałam jej suche pędy... Tylko u mnie ona kwitła zawsze późno.
Może w przyszłym roku kupię jeszcze raz? Bo jej kwiaty są niezwykłe... :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”