Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Marysiu wszystko pięknie zakwita ;:138 orliki marketowe cudne kolory ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Orliki masz Marysiu śliczne, ten różowy pełny cudownie delikatny.
Bardzo lubię niebieskie kwiaty, len w moim guście, a nigdy nie widziałam w sprzedaży.
Wypoczynku w cieniu Ci życzę :)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu u siebie stwierdziłam, że też się coś niebieskawo zrobiło, ale ja niebieski bardzo lubię i nie przeszkadza mi w nadmiarze ;:306 . A co planujesz na nową rabatkę, oprócz tej trawy z boku?.
Orliki wywaliłaś ;:202, to taki maluchy , nigdy za dużo ;:306 .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu witaj :wit , jakie Ty masz śliczne orliki ;:215 i wysiewają Ci się ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w piękny majowy dzień :D

Spędzony pracowicie, chociaż temperatura nie zachęcała do pracy (27 st.).

Martusiu czyli tak jak zaplanowałaś wróciliście :D i grzybobrania nie było :) Rabatkę już zaczęłam, środkiem posadziłam cztery dalie. Brzegi to od dróżki żurawki, a od drugiej strony siane przeze mnie kwiatki (ciekawe kiedy urosną ;:306 )

Alu nie ma co ryzykować i trzeba robić tyle ile wolno, a może podwyższone grządki? Wypoczywałam w niedzielę a dzisiaj praca! Zdrówka ;:196

Elu doczekasz się mnóstwa siewek orlików, jak też kiedyś dosadzałam, brałam co dawali aż w pewnym momencie usuwam, bo trawniczek mam ;:306 Masz rację nie ma skończonej rabaty, bo rabata żyje ;:306 Pozdrawiam ;:168

Julciu a nie chodzi Ci o orliki? ;:168 Już powoli zapełniam rabatkę dzisiaj wysadziłam wszystkie żurawki z przedszkola, bo jak odnawiam to zawsze coś ląduje w doniczce i teraz się przydało :uszy Krzewy tam rosną ogromne bukszpany i dzisiaj je mocno zredukowałam. Miłego wieczoru ;:196

Marysiu rzeczywiście marketowe mają niespotykane kolory :D cudowny maj ;:167

Moniko raz kupiłam u forumowego Emila ale po dwóch sezonach odszedł, teraz zbiorę nasiona na wszelki wypadek, chociaż jak mój sprzedawca ma w tym roku to i może za rok będą :D Jakoś mało cienia było, ale wieczór wspaniały, bo wieje lekki wiaterek ;:333

Dorotko orliki jak usuwam to pcham do doniczek i zawsze ktoś się nimi zaopiekuje :D Jak chcesz mogę Ci nazbierać siewek? a swoją drogą rok temu dostałam dużo nasion i wysiałam, ciekawa jestem jak zakwitną? Nie ma trawy z boku, chyba że myślisz o trawie która będę siać ? ale to dopiero po BC, bo będę miała gości i będą deptać ;:306 Zaraz pokażę co juz jest na rabatce :?

Iwonko tak wszędzie mam pełno siewek nawet tych odmianowych, ale dopiero jak zakwitną to wiadomo jakie są :D

No to rabatka aktualnie

Obrazek

I bzy które dzisiaj tak cudownie pachniały!

Obrazek

Obrazek

pierwsza krzewuszka już kwitnie

Obrazek

Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzewuszka już jaka kwitnąca, u nas przez tą suszę to chyba kwiaty oglądać będę w przyszłym roku, wszystko co powinno kwitnąć to pokazuje coś tam ale słabo ;:185
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Moja krzewuszka w ubiegłym roku cała była obsypana kwieciem, w tym kwiatów dużo mniej. ;:131
Na mojej działce w najcieplejszym momencie dnia było 29*.

Życzę Ci, Marysiu, chłodniejszej nocki dobrego wtorku. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś zazdraszczam dlaczego u mnie Orliki tak się nie rozsiewają ;:131 .
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko kolejne krzewuszki też mają już pączki w kolorze, jedynie Black a. white przesadzana ma parę pączków. Tak już jest co roku, że na moje święto krzewuszka ta tzw. zwykła wygląda jak bukiet kwiatów. Tak jest z ciemnymi listkami.

Lucynko właśnie dzisiaj pomyślałam, że tak niedawno było 7 st! Jutro będzie chłodniej i zapowiadają deszcze i burze :wink:
Jutro jadę do Kalwarii do Marty :heja więc wtorek będzie sympatyczny ;:333 Tobie życzę odpoczynku na działeczce ;:196

Misiu rozsiewają się tylko je pewnie wyciupiesz ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,już zmykam spać ,żeby być wypoczętą na ogrodowe wojaże ,no i żebym nie zaspała ;:306 ,spij słodko i do zobaczenia w ogrodzie ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu jasne ,ze o orliki :oops:
U mnie też się nie sieją,ale chyba nie mają szans uwielbiam pielić i wzruszać ziemię ;:108
W tym roku bardzo się powstrzymuję i skubię zielsko bez wzruszania ziemi, jak wyjdzie zobaczymy ;:196
Miłego dnia :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marysiu ;:196 , Ty dziś z Martusią się widzisz ?, ale masz fajnie, moje krzewuszki przycinane, próbuję drzewkować je i pewnie dlatego słabo kwitną, choć cięte po kwitnieniu były ;:108
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czyli rabatka żurawkowa powstaje, tak miałam na myśli trawę, która ma być :;230 . Ładna krzewuszka , nie wiedziałam że one są takie wrażliwe. Miałam dwie i dwie chyba przemarzły bo stoją patyki łyse, ale po ostatnich moich porządkach ;:224 w usuwaniu martwych roślin, jeszcze je zostawię może tam gdzieś od dołu odbiją.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Odbyłam długi spacer po Twoim szaliczku. Podziwiałam rabaty zapełnione ciekawymi bylinami i krzewami. Zgromadziłaś niesamowitą ilość gatunków i odmian roślinności. Wszystko to rośnie radośnie, w wielkiej harmonii tworząc niepowtarzalny klimat Twojego wiejskiego ogrodu. I tak trzymaj Marysiu ;:215
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie odbyłam dzisiaj podróż niedaleką, ale jak zawsze niezwykłą. Byłam u Marty Koziorożec ;:167

Martusiu po tych kilku razach w Twoim ogrodzie chyba już go znam, oczywiście nie wszystkie rośliny ale orientuje się topograficznie ;:306 Bardzo Ci dziękuję za przemiłe przyjęcie, za trzy pudła roślin i tą niepowtarzalną atmosferę Twojego domu ;:196 Kopane rośliny już w ziemi a te w doniczkach poczekają na spokojniejszy czas ;:333 Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia ;:196

Julciu na pewno wzruszanie ziemi zaburza kiełkowanie maleńkich nasion, u mnie początkowo siały się tam gdzie był torf. Pod borówkach i dookoła żurawiny a teraz są wszędzie. Muszą nasienniki dojrzeć i możesz spróbować wytrzepać je w jednym miejscu i tam nie wzruszać ziemi :D Dzień był przemiły ;:196

Iwonko tak byłam u Marty i jak zwykle miło spędziłam czas, a poza tym Marta ma mnóstwo różnych ciekawych wiadomości więc zawsze coś się dowiem a o powiększeniu zasobów nie wspomnę ;:306 Każda roślina radykalnie cięta musi oswoić się z ingerencją i pewnie za rok zakwitnie jak dawniej ;:196

Dorotko nie wiem czy krzewuszki odbijają, nie miałam przypadku żeby całkiem zmarzła. Jedna przesadzana w kwietniu trochę odchorowuje sytuację, ale ma listki i nawet kilka kwiatków :D Dzisiaj przywiozłam mnóstwo roślin od Martusi i juz dosadziłam takich jasnych rozświetlających żurawek, host i in. Powoli się zapełnia ;:333

Lidziu bardzo się cieszę z Twojej wizyty, bo to znaczy że lepiej się czujesz ;:168
Piszesz, że zgromadziłam niesamowitą ilość gatunków i odmian roślinności ...zapatrzyłam się na moją mistrzynię i nieudolnie naśladuję, a może nie nieudolnie tylko po swojemu ;:196 . Zajmujesz w moim ogrodowym sercu szczególne miejsce ;:168

Dzisiaj nie ma zdjęć, bo po powrocie od Martusi rzuciłam się na grządki i posadziłam wszystkie wykopane rośliny.
Miłego wieczoru i dziękuję za odwiedziny ;:4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”