Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

A mój żeby wyglądał jak Twój , cały rok :;230 . Jakie cudne foty wstawiłaś, nie mogę się napatrzeć, 1,2, 3 zdjęcia cudowne i 4 też, a kompozycja doniczki ze skalniakiem ;:215 , specjalnie ją zbiłaś ;:306 .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, świetny jest ten czosnek główkowaty. Czy masz go pierwszy sezon? Obawiam się trochę, że on lubi wyginąć po roku.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ooo,przegorzan ;:173
A te czosnki główkowe są świetne,nie sądzisz? Już od fazy tych poskręcanych liści zdobią ;:108
A co planujesz kupić jesienią za cebulki? Bo argument ,,nie mam miejsca" jak sama wiesz w tym przypadku jest głupią wymówką ;:183
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu bordowa lilia z takim samym powojnikiem cudne. ;:oj Piękny ten zakątek jeżówkowo-liatrowy. ;:215 Perowskia kwitnie, :wink: pokaż całość, już powinna być ładna. Różyce tak pięknie kwitną, jednak Edenka dla mnie najładniejsza. ;:108 Czosnki główkowate sieją się jak szalone, szybko w tym roku ścięłam. Rojniki wspaniale wkomponowałaś w donicę. ;:138
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anka, bardzo ciekawa ta popękana donica z rozchodnikami ;:333
Czosnki główkowate fajne u Ciebie, moje zjedzone przez żarłoczne piwonie przy których rosną wylazły, ale coś niemrawe ;:218
Edenka kwitnie Tobie drugi raz? Moja dopiero nowe pączusie puściła, ale tym razem nie będą patrzyły na tuje, teraz obróciły się już po poprzednim podwiązaniu i ładnie rosną ku słoneczku i ku oczom moim :lol:
Te kule niebieskie super, to czosnki jakieś?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, niestety róże mają teraz czas spoczynku. Rzadko która kwitnie non stop
U Ciebie i tak jest nieźle, u mnie praktycznie kwitnie tylko Leonardo.
Dlatego ja lubie sadzić róże miedzy bylinami.
Niestety jeszcze mam ich za mało.
I za mało lilii. Niefajnie, że trafiły Ci się pomyłki
Jakoś w tym roku strasznie dużo ich i to u różnych sprzedawców.
Mnie trafiły się pomyłkowe róże i jeżówki
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj . A widzisz , w takim razie to nie koniec urlopowania ;:138 . Dom z własnym ogródkiem to fajna sprawa i życzę Ci tego w przyszłości ;:108 . Na działce masz mnóstwo kwitnących roślin. Jeżówki kuszą kolorami, róże ponownie pięknie Ci kwitną ;:333 , liatry, floksy . Same cudeńka ;:138 . Pięknie obsadziłaś tą donicę rojnikami ;:oj . Bardzo ładnie to wszystko wygląda . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Emi22
200p
200p
Od: 12 cze 2016, o 09:34

Post »

Cześć Aniu, cześć Wszystkim!!
Aniu, przepiękne fotografie!! Róże na medal! Z resztą inne kwiecie też urocze, oglądam z OGROMNĄ ciekawością.
Masz na zdjęciach hortensję Bobo. Cudna jest.

Zainteresowałam się nią bardziej. Własnie czytam, że lubi podłoże kwaśne. Całkiem długo kwitnie :)
gdzie można nabyć zdrowe, ładne okazy? podpowiecie?
Już nawet wymyśliłam miejsce dla niej (w zasadzie dla 3-ech chyba) ;:167
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
Pozwólcie, że odpowiem jutro a dziś pozostawię tylko wakacyjne fotki. ;:131

Jak wiecie byliśmy na Korfu, najbardziej zielonej z greckich wysp. Stolicą wyspy jest miasto Korfu (zwane też Kerkirą). I tu też zostawiam Wam zdjęcia z włóczęgi po mieście:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to sem ja i moje dzieciaczki :D

Obrazek

Każda chwila na łapanie cienia była bezcenna:

Obrazek

A tu już całą rodzinką w komplecie:

Obrazek

Jutro postaram się wrzucić fotki z dalszych wojaży. ;:333
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Aniu wakacji zagranicznych zazdroszczę i tej pogody gwarantowanej, bo u nas, choć morze też piękne i miasteczka nadmorskie urokliwe, to ciuchów musiałam nabrać na każdą możliwość pogodową i nawet zimowa czapka zabrana dla córy się przydała. ;:oj ;:224
Ogród masz tak piękny, że dosłownie gały wywalam i wzdycham.....rodzinkę też fajną ;:173
O, najlepiej prawdę pisać i dosłowne odczucia. ;:306
Pozdrawiam wakacyjnie.
Ela.
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Aniu fotki z wakacji śliczne, opaleni jesteście pięknie aż miło popatrzeć.
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Aniu:)

Ty szczęściaro piszesz,że jeszcze 3 tyg wypoczynku przed Tobą :uszy Fotki z wojaży cieplutkie i przyjazne.
Rozumiem,że na Żakynthos numer 1 to zatoka wraku,na Santo miasteczko na wzniesieniu,a na Korfu też jest coś ciekawego co przyciąga turystów?
Twoje młode różyczki prezentują się wyśmienicie,ładnie łączysz z bylinami ;:333 Lilie teraz wypełniają luki w braku kwitnienia róż,na szczęście mam ich kilka,bo byłaby posucha w kolorach.Dalie ...warto je sadzić,właśnie zaczynają kwitnąć ;:108
Donica potłuczona to moje klimaty ;:108

Czekam na więcej :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit Weekend spędzam na działce, toteż ekscytacja wielka. :tan Tym bardziej, że jutro najprawdopodobniej będziemy mieć nowego członka rodziny. :tan Jutro nie omieszkam się pochwalić. ;:65

Tolinko w ogrodzie są kolory. Oczywiście! Zdjęcia są tak robione by był kolor. W ogólnym rozrachunku jest zdecydowanie bardziej zielono. Nie mnie też ładnie. Może wymyślą kiedyś takie róże które będą kwitnąć cały sezon..? Ach, marzenie!

Ewuniu William & K mam od wiosny. Krzaczek urósł do kolan. Właśnie kwitnie ponownie, pojedynczymi kwiatami (chyba trzema). Kwiaty średnio trwałe. I i tak z nim lepiej niż z Princess Anne, która siedzi obok jak zaklęta. Sięga mi nawet nie pół łydki i pięknie kwitnie po raz drugi. Już bym wolała, by skupiła się na podrośnięciu. :roll:

Dorotko DTJ doniczki nie zbiłam specjalnie. Upolowałam już taką zbitą w LM i wytargowałam cenę na piątaka. W zeszłym roku to było. Nie pokazywałam jednak, bo czekałam aż rojniki się rozrosną.

Wandziu czosnek główkowaty mam pierwszy sezon. Trochę mnie zmartwiłaś. Mam nadzieję, że mi jednak nie wyginie, bo jest malutki a jakże urodziwy. ;:224 Może zależy to od miejscówki i rodzaju gleby..? Czy może wiesz, że większość na niego narzeka?

Tulapku planuję być niezwykle rozsądną osobą tej jesieni i zakupić około 60 tulipanów w dwóch odmianach. I tyle. Niestety co roku planuję być trzeźwo myślącą stojąc nad paczkami z cebulami i co roku wychodzi jak zwykle. :roll: A Ty jakie planujesz zakupy?

Soniu perowskia zrobiła mi nie lada niespodziankę zakwitając w końcu. I tak to cud, bo gipsówka obok dosłownie ją pożarła. Gipsówkę ostatnio bardzo mocno wycięłam i jest lepiej ale perowskia jest pokraczna, przez to, ze nie miała prawidłowych warunków do wzrostu, tylko musiała walczyć o skrawek dla siebie.
Eden Rose i dla mnie jest zjawiskową różą. Jednak Garden of Roses i Pashmina wywołują u mnie nie mniejsze łomotanie serducha. ;:167

Zuz te niebieskie kulki to przegorzan kulisty. Bardzo urocza bylina. Obrazek
Eden kwitnie teraz na jednym pędzie, który sobie rósł w najlepsze, gdy inne kwitły. Ogólnie Edeny produkują teraz nowe przyrosty. Pączków nie widziałam. Niestety jeden z trzech krzaczków tej róży nie zakwitł mi w ogóle i nie wygląda na to, by w końcu zamierzał pokazać mi kwiaty. Nie wiem o co mu chodzi? :roll:

Małgosiu Margo pomyłki są niefajne, szcególnie gdy bardzo napalimy się na coś. Ja tak miałam z Garden Affair właśnie. Najgorsze jest to, że rok wcześniej kupiłam u tego samego sprzedawcy nie pomylone cebule. I nawet mi przez myśl nie przeszło, ze mogą się nie zgadzać. ;:222
I u mnie dużo bylin. Jednak powoli rozstaję się z niektórymi, na rzecz róż oczywiście. Nie mniej nie chciałabym doprowadzić do stanu posiadania samych róż. :wink:

Ewelinko dziękuję. Staram się z całych sił spełnić swoje marzenia.
A patrząc na obecnie najbardziej kolorowe rabaty, z jeżówkami, liatrami, floksami to stwierdzam, że jest tam zbyt kolorowo. Nie mniej już chyba tego nie zmienię, bo nie mam gdzie przesadzać. ;:224

Emi ja swoją Bobo nabyłam na lokalnym ryneczku. Jak i resztę swoich hortensji. ;:333
U mnie ziemia jest właśnie lekko kwaśna, bo skrzyp niestety wciska się miedzy rośliny gdzie tylko może. :roll:
Koniecznie posadź sobie te trzy sztuki. Będą pięknie wyglądać w większej ilości.

Ewuniu dziękuję. ;:196

Aniu na Zakynthos jest wrak statku. Plaża ta jest zaliczana do dziesiątki najpiękniejszych plaż świata. I fakt, robi ogromne wrażenie.
Można też podziwiać żółwie w ich naturalnym środowisku na wyciągnięcie ręki dosłownie. Są też piękne jaskinie.
Rodos ma znów przecudne miasteczko Lindos, dolinę motyli, miasto Rodos ze starymi zabudowami, oraz gigantyczną plażę Prasonisi.
Kreta ma dziesiątki fantastycznych miejsc do zwiedzania.
Santorini jak piszesz. Miasteczka na szczytach.
Ech... każda z wysp jest podobna a jednocześnie tak inna. I każda oferuje jakąś perełkę, skrywaną w swym wnętrzu.

Dziś pokażę Wam kolejne zdjęcia z naszego wyjazdu. Tym razem będą ze wspinaczki na Fortecę, zbudowanej na wzgórzach.

Obrazek

Obrazek

A na samej górze..?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

No to ładnie, kolejna pomyłka :evil: Ja tam dopiero jesienią zaczynam marudzić, gdy przekwitają ostatnie astry ;:224 Każdy miesiąc w ogrodzie ma swoj urok, gdybym zatrzymała się na czerwcu nigdy nie doczekałabym się floksów, lilii, liliowców... I moich spoźnialskich powojników :;230 Mnie też urzekła ta potłuczona donica ;:173 Zdjęcia z wakacji cudne ;:333
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu będziesz pisała do pana P w związku z pomyłkowymi cebulami?
Koniecznie pochwal się nowym pupilem...zdradź rąbek tajemnicy...jaki to piesek? A może kotek z wami zamieszka? ;:oj
Zdjęcia słoneczne rodzinkowe wspaniałe,dla takich chwil warto żyć ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”