W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)
Miło spotkac kogoś z "branży"Aza pisze:DankaWS
O psach:Kopią dziury, kopią dziury, kopią dziyry czasami upolują kozę jest to wtedy najdroższe mięso świata.
Na poważnie do szczęścia potrzebują towarzystwa i dużo ruchu, świetnie nadają się do wyprowadzania samotnych ludzi najczęsciej kobiet z długodystansowej depresji , bo w przeciwieństwie do owczarka niemieckiego mają dużo wlasnej inicjatywy, są trochę jak koty.Pracują , (ale nie moje) w dogoterapii. Moim zdaniem w Polsce najlepszy charakter który przekazuje dzieciom ma UNKAS Tanana.

Do opisu zacytuję jeszcze słowa jednej z najlepszych Hodowczyń Malamutów w Polsce:
Owczarek siada przed panem i wzrokiem pyta: co jeszcze mogę dla ciebie zrobic?
Alaskan siada i wzrokiem pyta: co jeszcze ty możesz dla mnie zrobic?
Poza tym to wspaniałe psy, choc wymagające, nie nadają się do stróżowania i samotnego siedzenia ww kojcach.
Oto Teegan - wypatruje ciekawostek

zawsze chętnie "pomoaga" w pracach ogrdowych też:)

a po wysiłku spokojnie leży - -w cieniu oczywiście

Milena
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
CZy zdjęcia Teegana są w aktualnum malamucim kalendarzu? W łasnie wróciłam z sukami z rodzinnego spacerku, wieczorem wstawie zdjęcie , ale teraz musze i ść kupić cos do jedzenia dla suczek. Teegan jest bardzo piękny nie pamiętam go z malamuciego forum. Nie ma tam swojego wątku

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
Zdjęc w kalendarzu Teegan nie ma, spóźniłam się z wysłaniem. Na forum jesteśmy, Tee ma również swój wątek, tyle, ze według imienia rodowodowego - TysonAza pisze:CZy zdjęcia Teegana są w aktualnum malamucim kalendarzu? W łasnie wróciłam z sukami z rodzinnego spacerku, wieczorem wstawie zdjęcie , ale teraz musze i ść kupić cos do jedzenia dla suczek. Teegan jest bardzo piękny nie pamiętam go z malamuciego forum. Nie ma tam swojego wątku![]()
![]()

Milena
Ze względu na urodę stały się obiektem porządania wielu osób, które nie do końca wiedziały co za śliczną puchatą kuleczką się kryje. Powstało sporo pseudo-hodowli, które sprzedawały szczeniaczki, a te gdy podrosły lądowały w schroniskach, ponieważ ich właściciele nie dawali sobie rady z upartą i niezależną naturą Malamutaanoli pisze:Jak to padły ofiarą urody?
Milena
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niestety to sytuacja wielu ras, i nie tylko rasowców. Nie tylko piękne malamuty mają swój charakterek. Mój kundelek wagi w porywach 3kg z kawałkiem, terroryzował za młody wszystkie psy na osiedlu
Potrafi patrzeć na mnie kiedy wydaje mu polecenie i czekać aż mi się znudzi....
O rasie Tee jednak nadal nie wiele wiadomo w "szerszych kręgach". Dobrze, że na forach można się wiele dowiedzieć

O rasie Tee jednak nadal nie wiele wiadomo w "szerszych kręgach". Dobrze, że na forach można się wiele dowiedzieć

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O rany julek, ależ on ogromnybobi pisze:... Jeanne
, tak misiek wygląda z retriwerami ...
![]()

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki