Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja-a

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Ania, dzięki za piękne zdjęcie Piano. Zamieszka u mnie już niedługo :tan No i wiedziałam, że gdzieś widziałam kwitnące jeszcze róże! I to jak pięknie....Ha! Szczęściara ;:303
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, pięknie Ci jeszcze kwitną róże. Na Mazowszu większość to już wspomnienie.
ewazawady pisze: Widzę, że w tym roku Winter Lodge jest jednym z Twoich przebojów. Ja też uczestniczyłam w tym zakupie z Fillroses i tak jak Ty, uważam ,że warto było. Dzięki temu mam róże, które pewnie się u nas nie pojawią (Odyssey i Blue Eden).
Do dzisiaj żałuję, że nie wzięłam takiej jednej panienki. Nigdzie jej nie ma ;:145
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nenka, a której tak żałujesz ?
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witam serdecznie:)

Podobno miało nadejść ocieplenie...rzeczywiście jest na plusie,ale mżawka za oknem i wszechogarniająca mgła to nie jest to na co czekałam.
Słońca zero,moja energia maleje ;:222 Moje piękne róże jeszcze przed kilkoma dniami czarowały,a teraz pewnie smętnie wiszą im sukienki...
Od 3 dni pada także albo pąki zgniją albo opadną...już sama nie wiem co zastanę.W prognozie za tydzień ma sie u nas pojawić słonko,wiec będę czekała,choć nastawiłam się na ten weekend ;:303

Andziu to był bardzo trudny sezon i nie jestem w pełni zadowolona,trudno będziemy czekać na lepsze czasy.
U Ciebie Aniu - 12 st? :shock: A ja myślałam,że moje -5 to dużo...pewnie wykopałaś już dalie...

Tolinko sporo deszczu jest to fakt,najpierw chciałam bardzo,aby popadało,ale jak się rozpadało to na dobre i nie chce przestać ;:145
Kawka w ogrodzie? Czy zdążę ją jeszcze wypić? Mam taką nadzieję ;:215

Aguja Cesar kwiaty ma bardzo ładne,ale nie kwitnie obficie,zastanów się nad nią,jeśli chciałabyś pnącą różę bujnie kwitnącą to Laguna jest idealna,ale to kolor róż...

Gosiu na pierwszy ogień kupiłabym Anahe ,Madame Anisette,Johan Strauss,Minerva i DicEvy...i wiele innych jeszcze mi się podoba...
na razie pozostaną w moich marzeniach.Na wiosnę złożę zamówienie...cała zima przede mną to akurat będę miała co robić...
Choroba mi nie przechodzi,a wręcz odwrotnie.To chyba nigdy się nie skończy ;:224

Zuzaczekam na ciepełko ;:3 Tyle jest jeszcze do zrobienia,a pogoda wciąż płata figle...
Wykopanie dalii,mieczyków,chciałam coś poprzesadzać,a tu plucha wszechobecna.

Maju masz rację,zakupy róż potrafią wyleczyć najgorszy nastrój ;:108
Widziałam Twoje nowości i oczywiście są piękne,jak zawsze...
Moonstone przyjechała do mnie ukradkiem,ale bardzo się cieszę,że ją mam ;:333

Aniu-anabuko Eden musi się rozkręcić,każda młoda róża najpierw musi z miejscówką się zaprzyjaźnić,a jak nie to przesadzanie w inne miejsce. Piano natomiast rośnie od początku w tym samym miejscu i co roku bujnie kwitnie.Zastanawiam się,czy aby jej nie dosadzić Wedding Piano ;:224

Aneczko Winter Lodge to piękna róża i chyba wtedy zamówiłam ją tylko ja,wtedy był szał ciał na Pashminę ;:303
Może kiedyś ktoś ją wprowadzi do obiegu kto wie?
Aniu ciekawe jak u Ciebie? U mnie pada non stop od 3 dni,cebule pewnie kończysz sadzić...

Marlenko róże w pąkach,a tu sowity deszcz pada i końca nie widać...nie widać tez słonka ani mru mru...

Edytko tamtego pięknego dnia to był już ostatni raz taki obrazek późnego lata.Moje róże prawdopodobnie wiszą zmęczone opadami,a kwiaty namoknięte ...ech

Ewazawady powiem wprost;) Strasznie jestem ciekawa Twoich różyczek jak wyglądają...masz odmiany nie lada gratka,no podziel się z Nami tymi cudami,masz Savoy Hotel 3 egz,pokaż swoje róże,masz super styl pisania...nie daj się prosić :D
Odyssey...Blue Eden na pewno dziewczyny byłyby uradowane takim spektaklem....co Ty na to???

Jajagna pięknie kwitły ostatnim razem,gdy zawitałam na działkę...dobrze,że wzięłam aparat i uwieczniłam królewny...
Piano to żelazna róża,zdrowa,wciąż kwitnąca i zimy się nie boi ;:333

Nena jaką pannicę masz na myśli?

4 dni wstecz świeciło słonko...Limelight z różą New Dawn

Obrazek

Winter Lodge

Obrazek

Ostatnio stoję tak i dumam...gdzie by tu posadzić możliwe jesienne róże? Nagle wpadłam na pomysł...Mamo posadzę nowe róże już wiem gdzie ;:303 Moja mamcia patrzy na mnie co ja znowu wydziwiam?

-Posadzę je o tutaj...mój palec wskazuje ślizgawkę...Przecież dzieci już są duże,nie korzystają ze ślizgawki ;:303
-Ot wymyśliła ;:oj

Obrazek

Gabi zdziwiona co ta pani znów wymodziła...

Obrazek

Pozdrawiam weekendowo...dobrej,przyjemnej pogody Kochani Wam życzę ;:215
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No właśnie, na ulubione rośliny zawsze jakieś miejsce się znajdzie. :uszy
Albo kawałek trawniczka się uszczknie, albo ścieżynki, albo jak w twoim przypadku wyleci ślizgawka. :;230
Chyba Gabi nie będzie miała Ci to za złe. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Skoro ślizgawka już nie potrzebna ,to róże będą przeszczęśliwe i Ty również . ;:224 :wit
GABI uroczy . ;:138
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, miałam już pytać, w jakiej szkółce kupowałaś Winter Lodge, ale doczytałam, że to zagraniczna pannica ;:145 I ten moment wielkiego żalu, bo faktycznie ilość pączków i jej kolor powalają na kolana. Aneczka, gdybyś coś gdzieś wiedziała o zbiorowym zamówieniu na to cudo to wal do mnie bez uprzedzenia ;:224

Nowa rabata w miejscu zjeżdżalni? Zaczynamy akcję wywłaszczania dzieci :;230 ale tak na poważnie, skoro już nie jest potrzebna, to może faktycznie warto ją zamienić na uroczy kącik z nowymi chciejstwami ;:173
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Córcia zagląda mi przez ramię: "A co to ;:oj ?". - "To jest Gabi" - "Chcę do niej pojechać". :;230
Annes 77 pisze:
Obrazek
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu Lacre przepiękna, ;:oj kusiła mnie, ale jeszcze nie umiem komponować, tak trudnych kolorów. Leonardo z szałwią i trawą z pewnością odgapię. ;:180 Co to dwanaście nowych róż, w porównaniu z liczbą twoich kwitnących. :) Dzieciaki z pewnością wolą komputer od ślizgawki. ;:162 Miejsce w sam raz na róże. ;:108 Gabi ślicznie pozuje, ;:215 byłam wczoraj u jej krewniaka, :) witał mnie słodko.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Szukajcie, a znajdziecie Obrazek :;230
Ania pomysł rabaty w tym miejscu jest super.... ;:215
Miałam tyle zrobić w weekend.... ,a tu pada... i pada.... jest brrrr.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie też planów tyle, ale deszcz wszystko blokuje.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ja też bym jeszcze chętnie poprzesadzała. Jednak chyba już wiosną. ;:224
Tulipanów niewiele już mi zostało. Luzik.
Aniu może wiosną będzie tworzyć się zbiorowe zamówienie do zagranicznej szkółki w której będą mieć Winter Lodge..? Gdybyś tylko coś wiedziała... to pamiętaj, że my z Sabiną bardzo chętne i daj znać. :D
Oczywiście masz rację. Po co trzymać plac zabaw, skoro nie używany. Po co miejsce marnować? Posadź różane chciejstwa i katuj nas zdjęciami. ;:168
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witaj Aniu, u mnie również pada i pada i końca nie widać, ale nie będę narzekać na ten deszcz, za bardzo potrzeba nam wody. Tylko niestety, nastroje i u mnie iście jesienne :?
Miejscówka ana nową rabatę ;:215 - poza tym, jeśli zjeżdżalnię sprzedasz, będzie extra kaska na kolejne roślinki ;:306
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Mówicie ekstra kaska.. to ja ostatnio uknułam iście szatański plan :twisted: :twisted: :twisted:
Moi panowie (eM z syniem) kupowali ostatnio w Obi jakieś materiały do rozciągnięcia elektryki w garażu... a że to był weekend z rabatem -20% to na kartę podarunkową OBI wpłynęło ok 300 zeta...którą ja sobie przygarnęłam po cichutku... hihih... ;:138 JA ;:63 no i ...wiadomo co :tan ogródku witaj :heja
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

A u mnie w weekend nie padało, więc roboty ogrodowe poszły pełną parą.
Tak się zakręciłam przy sprzątaniu, przesadzaniu, rozdzielaniu, kopaniu itd. itp. że na wsadzanie cebulowych zostało mało czasu.
Jakieś 150 posadzone, jeszcze większa część przede mną.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”