Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Takiego impregnatu nie mieliśmy, ale tym zajmie się mój M. ja jestem za bardzo zakręcona w tych sprawach
.

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izo ale my kochamy tę pracę w ogrodzie i praktycznie żadna siła nie jest nas w stanie powstrzymać . Trochę ważyła ta paczka , Ania miała co targać . Każdą wolną chwilę poświęcam walce z chwastami , bo mam tego masę . Sąsiedzi nie interesują się w ogóle , tym co rośnie im w polu . Już zaczyna być trochę smutno , bo mniej różyczek kwitnie i przez kilka dni było zimno .Nawet nie miałam czasu nacieszyć się moimi roślinami .
Pozdrawiam Cię cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Zosiu wysłałam pytanie do ciebie na PW,ale myślę,że odpowiedź przyda się się wszystkim
obdarowanym przez was trytomą.
Czy te wielgachne liście trytomy można obciąć,czy trzeba je zostawić?
obdarowanym przez was trytomą.
Czy te wielgachne liście trytomy można obciąć,czy trzeba je zostawić?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- andriu53
- 1000p
Ewa jak chcesz to wyślę Ci jedną puszkę , żebyś sobie zobaczyła jak wygląda drzewo po zabezpieczeniu tym środkiem .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Aniu ja liście obcinam dopiero na wiosnę .Liści nie zakręcam , bo bez dostępu powietrza gniją od środka . Na zimę rzucam tylko dwie gałązki świerkowe na wierzch i nic więcej . Trytoma rośnie w zwartej kępie i nie rozrasta się na boki . Jak jeszcze będziesz potrzebowała coś wiedzieć o niej to pytaj .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Piterku dzięki za odwiedziny . Zielono to jest , pogodynki nadają parę dni słonecznych , to może moje ulubione różyczki rozwiną swoje pąki , wtedy będzie znów kolorowo .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Gabuniu jak marzysz to będziesz mieć barbulę na pewno , a oliwnik zapytam Danki jak można go rozmnożyć , bo to też cudowny krzewik . Idę teraz sprawdzić jak duża jest gałązka przysypana ziemią i już jest ukorzeniona .
Pa na razie Gabuniu
Pa na razie Gabuniu
Spis wątków
Spis wątków
- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zosia urocza ta barbula - widzę ją pierwszy raz.
A jak ona u ciebie zimuje?
Ale masz fajne te pieski.
A co do oliwnika to popatrz przeczytała to w googlach
"Nawet gdyby oliwnik nie rodził jadalnych owoców to i tak warto go posadzić w ogródku wyłącznie dla niezwykłego zapachu jego kwiatów. Aromat słodko-korzenny wypływa z niego niczym rzeka, szczególnie wieczorem i nocą. jak zapach ten jest upojny, niech świadczy fakt, że w literaturze perskiej znajdujemy zalecenia, aby w czasie kwitnienia oliwników zamykać żony w domu....., a oliwniki kwitną długo, nawet i cztery tygodnie w maju i w czerwcu."
Zosia myślę, że Jędruś jeszcze o tym nie wie - a może wie i też trzyma cię w tym czasie w domu, a ty biedna nie wiesz dlaczego?
Gabrysia też powinna się zastanowić czy aby jej M się o tym nie dowie. Bo jak uwięzi w tak pięknym czasie - ojjj to będzie bolało.
A jak ona u ciebie zimuje?
Ale masz fajne te pieski.
A co do oliwnika to popatrz przeczytała to w googlach
"Nawet gdyby oliwnik nie rodził jadalnych owoców to i tak warto go posadzić w ogródku wyłącznie dla niezwykłego zapachu jego kwiatów. Aromat słodko-korzenny wypływa z niego niczym rzeka, szczególnie wieczorem i nocą. jak zapach ten jest upojny, niech świadczy fakt, że w literaturze perskiej znajdujemy zalecenia, aby w czasie kwitnienia oliwników zamykać żony w domu....., a oliwniki kwitną długo, nawet i cztery tygodnie w maju i w czerwcu."
Zosia myślę, że Jędruś jeszcze o tym nie wie - a może wie i też trzyma cię w tym czasie w domu, a ty biedna nie wiesz dlaczego?
Gabrysia też powinna się zastanowić czy aby jej M się o tym nie dowie. Bo jak uwięzi w tak pięknym czasie - ojjj to będzie bolało.

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Zosiu, jesteś kochanaandriu53 pisze:Gabuniu jak marzysz to będziesz mieć barbulę na pewno , a oliwnik zapytam Danki jak można go rozmnożyć , bo to też cudowny krzewik . Idę teraz sprawdzić jak duża jest gałązka przysypana ziemią i już jest ukorzeniona .
Pa na razie Gabuniu

Reniu, nic mojemu M nie powiem, a sam się nie domyśli.reniazt pisze:Gabrysia też powinna się zastanowić czy aby jej M się o tym nie dowie. Bo jak uwięzi w tak pięknym czasie - ojjj to będzie bolało.
A swoją drogą, jestem ciekawa dlaczego wtedy żony trzeba trzymać w domu ?

Pisze coś o tym ?