Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Martuniu nie mogę się na patrzeć na Twój ogród ;:138 żarnowce zachwycają i te cyprysy jak duchy ale za to jakie piękne duchy. Pozdrowionka wysyłam i miłego wieczoru życzę ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

No nie, aleja cyprysów nutkajskich ;:oj Ja latałam za nutkajem, szukałam, znalazłam i siedzi taki samotniczek .....a tutaj ot tak sobie mimochodem Marta pisze ...aleja cyprysów nutkajskich. Piękne okazy :D ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu,witaj,cieszę się ,że podoba się ogród i roślinki,Fan Tan rzeczywiście śliczna ,ogród wymaga ciągłej pracy i na początku i teraz też cały czas coś nowego powstaje ,czasem się dziwię jak to zrobiłam,i mnie wydaje się ,że niemożliwe a jednak,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit

Ewciu,fajnie ,że się podoba piwonia ,ona i dla mnie była tajemnicą i niespodzianką,cyprysiki nutkajskie bardzo lubię ,i posadziłam w alei 7 szt ,były małe ,ale teraz szybko rosną, :wit :uszy

Grażynko,ja też zawsze marzyłam o grzybkach na działce,bo pomyślałam ,że jak kiedyś nie będę mogła jeździć na grzyby daleko,to na święta zawsze nazbieram u siebie ,w tamtym roku miałam z ogrodu 3 słoiki litrowe suszonych grzybków,zakopuję pod brzozy wszystkie obierki z czyszczenia grzybów i stare grzyby też ,żeby się rozmnażały ,nawet urósł mi 1 prawdziwek,pozdrawiam ;:196 i buziaki dla Ciebie

Kasiu,iglaki są takim filarem ogrodu i zawsze powinny być,dzięki wielkie za firletkę,cudownych snów ;:19

Aniu,lubię takie duszki w ogrodzie,a żarnowce przywiozłam z lasu i kupiłam czerwony ,teraz nasiały się ogromnie i mam różne odcienie pozdrawiam :wit ;:196

Małgosiu,teraz może piękne okazy ,ale ja kupiłam w szkółce 1m wysokości po 10 zł może 5 lat temu i sobie rosną ,jest ich w tej alei 7 szt ale przez ostatnie lata rosną bardzo szybko ,na początku jakby stały w miejscu,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dzisiaj znowu trochę pachnącej i kolorowej wiosny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kalina sztywnołodygowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

obiela dalej kwitnąca
Obrazek

kuklik szkarłatny
Obrazek

Bożykwiat
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

krótki spacerek krętymi ścieżkami
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu śliczne zdjęcia i kwitnąca, pachnąca wiosna, ja dzisiaj znowu poszalałam w ogrodzie i nawet zdjęć nie chciało mi się zrobić :roll:
Ciekawa ta kalina ;:215 Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

:wit Martuś, Cudne zdjęcie pokazałaś z cudownego ogrodu.
Możesz coś napisać o obieli? Nie znam jej.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,ja też pracowałam w ogrodzie do 21 ,ale jakoś nic mi tej roboty nie ubywa,nie wiadomo ,czy jutro coś zrobimy bo u mnie już pada,może jutro przestanie,to pojadę na targ bo potrzebuję azalię ,a nie chce mi się jechać do szkółki buziaki dla Ciebie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Alu,obiela to krzew wolnorosnący ,ja mam formę płaczącą, długie łukowato wygięte gałęzie obsypują się na wiosnę kiśćmi białych kwiatów,może rosnąć na różnych glebach,oprócz bardzo wapiennych ,w słońcu,lub lekkim cieniu,jak obsypie się kwiatem to krzew jest cały biały ,uwielbiam tą obielę ,miałam jeszcze zwykłą formę ,ale chyba przemarzła a ta sobie doskonale radzi ,chociaż nigdy nie okrywam,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie :wit ;:196
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Och, Martuniu, piękne zdjęcia ogrodu, te zakręcające ścieżki pomiędzy rabatami ;:oj ślicznie to wygląda, i wzbudza ciekawość co jest za zakrętem. Obiela już od jakiegoś czasu jest na liście moich chciejstw i na pewno kiedyś w moim ogrodzie zagości, pozdrawiam.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ciągle się zachwycam twoimi krętymi ścieżkami i ciągle coś nowego odkrywam.
Ale tym razem znalazłam rarytasik, który mam u siebie czyli Lithodorę Heavently Blue :heja Bardzo jej dobrze u mnie bo stworzyła gęste poduchy :uszy
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kalina z obielą biją wszystko inne na głowę. ;:215
To prawdziwy spektakl.
A jaką ziemię masz w tym grzybowym zakątku.
Zaczęły rosnąć same z siebie czy dawałaś szczepionkę mikoryzową ?
Powiem Ci, że aż zazdroszczę takich zbiorów na swojej działce.
U mnie w drugim ogrodzie rosną maślaki i rydze, czasem kozaczek też się trafi, ale nie każdego roku i w niezbyt dużej ilości.
W mieście niestety nie rosną, zbyt zatrute środowisko. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Wspaniały spacerek Martusiu, a obiela i kalina prześliczne ;:215 ;:215 fajnie swoje grzybki mieć ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Krótki spacerek krętymi ścieżkami , korzystając z Twojego zaproszenia odbyłam Martusiu!Chociaż przyznać muszę,że zmęczyłam się odrobinę bo tych ścieżek troszkę to Ty masz! :) Ale dla tak miłych widoków i zmęczenie nie takie uciążliwe... ;:173 Nie zdecydowałam się na działkę bo ciemne chmury i nieprzyjemny wiatr co chwilę napływają ale i słońce chwilami świeci. Nie pada.Przeszłam się tyko do sklepu i siedzę w domu...
Chyba się wezmę za jakiegoś rabarbarowca bo wczoraj przyniosłam z działki , trzeba się czymś zająć ... ;:131
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Witaj Martuniu, przypłynęłam łódką na krótki spacerek :D Czy u Ciebie też tak leje? Dla mojego ogrodu to najgorsza pogoda z możliwych :? Błogo się spaceruje po Twoich krętych ścieżkach ;:108 Zaintrygowała mnie kalina sztywnołodygowa - powiedz, jak długo kwitnie i jak szeroko rozrasta się na boki? Powiedz, jak sobie radzisz z trawą przy drewnianych obrzeżach? Pewnie co najmniej co drugie koszenie spędzasz mnóstwo czasu na ręcznym podcinaniu? U mnie w podobnych miejscach po 2-3 koszeniach trawsko i chwasty wysokie na 20 cm, gdy nie dopilnuję przycięcia.
Miłego dnia! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Piękne foteczki a kalina sztywnołodygowa miodzio ;:138 ;:138 jej kwiaty trochę podobne do hortensji pnącej.
Odbyłam bardzo owocny spacer,kręte ścieżki odsłaniają kolejne tajemnicze zakątki z mnóstwem cudownych roślin. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”