Mój Raj część II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj część II

Post »

Witaj Grażynko, oj tak wszystko budzi się do życia, ale różyczka to naprawdę rwie się do wiosny. Ciekawa jestem czy świerk sie przyjmie i wypuści korzonki. Gałązkę świerka odciełaś i wsadziłaś prosto do ziemi czy ukorzeniałaś w ukorzeniaczu?

dorkow0- Dorotko wiem że zamia i zamiokulkas to inne rośliny ale ja tak już się nauczyłam ze swoją zamiokulkę nawywam zamią. Oczywiście jak najbardziej chodziło mi o zamiokulkasa :)
Dziękuję za radę , postaram sie ograniczyć mu podlewanie i tak myślę że moze go przesadzę.
Pozdrawiam
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko, pięknie w tym hortulusowym ogrodzie, prawda :D Rozmarzyłam się....W tym roku też muszę koniecznie tam podjechać, ale chciałabym właśnie trafić na sezon różany. W zeszłym roku byłam pod koniec lipca. No i poszperam dłużej w sklepie ogrodniczym na terenie ogrodów. Mój M mnie na siłę wyciągać musiał, patrzył tak biedaczek na swój portfel.. ;:202 ;:219 ..że mi się żal chłopaka zrobiło. Ale teraz muszę Go gdzieś upachać...

A pełna podziwu jestem co do ukorzeniania świerka ;:oj To tak można :?: Nie wiedziałam....Trzymam kciuki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

nyna76 pisze:Hortulus jest piękny, jeżdzę tam co roku, nie wyobrażam sobie wakacji bez wypadu tam. A zapach w ogrodzie różanym bajeczny, piękne kompozycje kolorystyczne, w gruncie i w donicach....Wspaniale przypomnieć sobie te widoki. Dzięki Grażynko.

Aniu ja byłam w Hortulusie dwa razy raz ,wiosną i w zeszłym roku w czerwcu,zachwycają mnie te ogrody , takiej ilości róż wielobarwnych w jednym miejscu jeszcze nigdy nie widziałam ,będę tam powracać a skoro ty też tam jeździsz to kto wie może kiedyś się spotkamy :wit
bwoj54 pisze:Grażynko! :wit ...wspaniałe widoki pokazałaś.Nie byłam tam jeszcze ale wiem,ze wybiorę się. Wiosna u Ciebie zaawansowana... biedne roślinki zdezorientowane...a co będzie jak przyjdą mrozy?Pozdrawiam serdecznie!
Bogusiu do Dobrzycy wybierz się kochana ,na pewno nie będziesz żałować ;:3
Właśnie co będzie jak przyjdą mrozy a na pewno przyjdą czy te pobudzone roślinki wytrzymają i na wiosnę pokażą swoje uroki czy nie będzie co oglądać :(
Biedronka641 pisze:Witaj Graziu w Nowym Roku.
Zyczę Ci dużo zdrówka i spełnienia marzeń tych ogrodowych i osobistych.Realizacji planów ogrodowych.
Cudne pokazałaś widoki. Też tam bym chciała być. Mam dość daleko,ale może kiedyś się tam wybiorę. już parę lat urlop spędzam w górach. Może czas to zmienić i zaplanować urlop nad morzem .Zawsze to będzie bliżej do tak cudnego miejsca.
U Ciebie roślinki ruszają z wegetacją. U mnie też ,ale to im nic dobrego nie wróży. ;:218 ich los.
Alu kochanie dziękuję ,nic tak by nie cieszyło jak spełnienie marzeń,a jest ich sporo ;:196
Kiedyś urlopy spędzałam poza domem na wyjeździe ale ostatnio od kiedy mamy działkę wyjeżdżam rowerem na RODOS ;:306
jonatanka pisze:Wszystko wskazuje na to ,że będzie wiosna bez zimy. :tan
Joasiu chyba już teraz wszyscy ogrodnicy tak by chcieli , ;:3 wiosnę bez zimy
tesia39 pisze:Grażynko, widzę że u Ciebie też roślinki budzą się do życia, a przecież jeszcze powinny spać ;:224
Teresko roślinki chyba nie zdążyły zasnąć,tak jak moje clematisy jeszcze stare kwiatki nie obleciały a już młode pąki widać :wit
Sylwia85 pisze:Witaj Grażynko, oj tak wszystko budzi się do życia, ale różyczka to naprawdę rwie się do wiosny. Ciekawa jestem czy świerk sie przyjmie i wypuści korzonki. Gałązkę świerka odciełaś i wsadziłaś prosto do ziemi czy ukorzeniałaś w ukorzeniaczu?

dorkow0- Dorotko wiem że zamia i zamiokulkas to inne rośliny ale ja tak już się nauczyłam ze swoją zamiokulkę nawywam zamią. Oczywiście jak najbardziej chodziło mi o zamiokulkasa :)
Dziękuję za radę , postaram sie ograniczyć mu podlewanie i tak myślę że moze go przesadzę.
Pozdrawiam
Sylko Świerk tak na próbę ,ponieważ była odcięta gałązka ,najpierw trzymałam w wodzie a potem ukorzeniacz i do doniczki z mieszanką ziemi i trocin,może akurat wypuści młode,mam już dla niego miejsce w ogrodzie.
Mój zamiokulkas stoi z dala od okna ,podlewam raz na tydzień i nie za dużo ,nawożę od czasu do czasu, jak stał na południowym oknie to żółkł ,no to go przestawiłam i teraz jest okej :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Grażynko zamiokulkas też podlewam raz w tygodniu ale moze za dużo leję wody. Muszę to przy najbliższym podlewaniu sprawdzić. A próbowałaś już jakąś roślinkę w ten sposób ukorzenić?
Miłego wieczoru Grażynko ;:196
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

PEPSI pisze:Grażynko, pięknie w tym hortulusowym ogrodzie, prawda :D Rozmarzyłam się....W tym roku też muszę koniecznie tam podjechać, ale chciałabym właśnie trafić na sezon różany. W zeszłym roku byłam pod koniec lipca. No i poszperam dłużej w sklepie ogrodniczym na terenie ogrodów. Mój M mnie na siłę wyciągać musiał, patrzył tak biedaczek na swój portfel.. ;:202 ;:219 ..że mi się żal chłopaka zrobiło. Ale teraz muszę Go gdzieś upachać...

A pełna podziwu jestem co do ukorzeniania świerka ;:oj To tak można :?: Nie wiedziałam....Trzymam kciuki
Małgosiu to może się umówimy i wybierzemy się razem do Dobrzycy oj fajnie by było tak się spotkać na terenie ogrodów , z tego co dziewczyny piszą to też tam niektóre jeżdżą a może większą paczką :heja

Nie wiem czy coś wyjdzie z tym świerkiem ,ja lubię tak eksperymenować , będę pielęgnować i obserwować, może a nuż mi się uda ;:306

W LIDLU są takie dorodne hiacynty, jak wiosna to niech też będzie na parapecie,będzie weselej ;:3

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj Grażynko kurcze jakie ładne te cebulki ,szkoda że nie byłam w Lidlu ,pójdę jutro może jeszcze będą???
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Grażynko to jak juz sie pojawiły w Lidlu cebulowe to zaraz wszędzie będą. To znak że juz wiosna :) Na jaki kolor bedą kwitły? Obstawiam niebieski ale moge sie mylić.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Sylko na zdjęciu był fiolet :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Aha czyli sie pomyliłam :)
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

CześćGrażynko ,w zeszłym tygodniu hiacynty i piekne prymulki w Kauflandzie były :D
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Dorotko jeszcze bedą, a zresztą jestem ciakawa jakie teraz kwiaty dadzą w kauflandzie.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Dorcia u nas nie ma Kauflandu ale w Lidlu jest duży wybór cebulowych :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Grażynko, trzymam kciuki za świerka ;:333 .Wsparcie telepatyczne mu się przyda :D .
Ja w tym roku jakoś wyjątkowo nie pędziłam cebul w domu.Zwykle miały honorowe miejsce w lodówce :;230 .
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Aniu dzięki za wsparcie dla świerka,udało nam się kiedyś z jodłą koreańską wsadzoną po Świętach do gruntu to może i tym razem się uda ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Byłam w Lidlu i też kupiłam Hiacynty nie mogłam się oprzeć ,jeden różowy i jeden niebieski.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”