Storczyki Callanthe :)

Zablokowany
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Callanthe :)

Post »

furious pisze:
Callanthe pisze: Przez ten czas co mnie nie było moimi kwiatkami zajmował się mój mężczyzna 8-)
Nie ma sprawy Pati ;:196

Stęskniłaś się za storczykami, a one za Tobą, tak ładnie kwitną ;:333
;:168 ;:306

-- 29 lip 2013, o 22:20 --
Dufin pisze:Kurcze Pati musisz obcałować szczodrze swojego faceta bo świetnie zajął się Twoimi pociechami :tan Pięknie Ci to wszystko ruszyło a najbardziej zazdroszczę korzonków na reanimku.. mój Liodoro ciągle jeden króciutki, niby rośnie ale chyba 1mm na miesiąc ;:219 wsadziłam go do słoika ale niestety ma za dużo starych elementów które pleśnieją, więc znów jest w keramzycie. Jeden korzonek się jeszcze przebijał, ale gdy opadł liść okazało się, że korzonek jest cały czarny i nie dał rady się przebić ;:124 Widzę jeszcze drugi wzgórek z którego nic się nie rozwija, więc pewnie to samo :( Nie wiem co źle robię, może niepotrzebnie kąpałam storczyka w całości co jakiś czas..
Aniu ruszy Twój Liodorek, jestem pewna, że jak rośnie mu ten korzonek to nawet ten 1 mm miesięcznie to coś! Ważne, że coś się rusza i że próbuje walczyć ;:333
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Pati a Twoja mini może potrzebuje więcej czasu? U mojego w słoiku też pojawił się listek, który pokazywałam a teraz już szósty korzonek, chociaż rozwija się zdecydowanie wolniej niż pozostałe, wiec może to jakieś basal keiki? Czas pokaże.. Bardzo żałuję, że nie mogę w ten sposób trzymać Liodoro.. w każdym razie jeśli Ci nic nie pleśnieje to próbuj dalej :) Co jakiś czas możesz wyciągnąć roślinę i spryskać wodą z nawozem, później zostawić do wyschnięcia i znów zainkubować.
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Na razie siedzi w słoiczku od 12.07. Od tego dnia zajmował się nim mój P. więc chyba mu tam dobrze ;:224 Zobaczymy jak to się dalej potoczy ;:173 Ubolewam, że najpierw nie wypuścił choć jednego korzonka, ale cieszy mnie chociaż ten listek :roll:
Aniu, Twój Liodoro na pewno da radę. Może po prostu zbiera siły, a później wystrzeli ;:108 Jeśli chodzi o tego korzonka... No nie wiem co trzeba zrobić w sytuacji jak wypuści basalka. Czy dalej trzymać go w tym słoiku? Szczerze życzę, żeby to jednak był korzonek ;:168
sprzedam
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Twój Magical szaleje ;:138 ;:138 Gratuluję i cieszę się, że ruszyły Ci te pędy, a nie stanęły w miejscu ;:138 ;:138
Co do białych to ja najbardziej uwielbiam białe kwiaty i cieszę się, że mogę oglądać je u Was jak pięknie i obficie kwitną ;:138
Bordowy piękny :D Reanimek też pięknie się prezentuje ze swoimi korzonkami ;:224 Gratuluję postępów ;:138
Ciszę się, że Twoja mini wypuszcza listeczka ;:138 ;:138 Widocznie słoik jej służy i na pewno z czasem pojawią się korzonki :D Najważniejsze, że nic nie pleśnieje :D
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Pati, błagam o wybaczenie, bo nie wiem jak to się stało, ale jszcze nigdy u Ciebie nie byłam :shock:

Tak więc będę zaglądać, bo widzę, że zdecydowanie warto ;:138 Gratuluję kwitnień i pięknej kolekcji ;:168
Callanthe
1000p
1000p

Post »

No co Ty kahim :shock: Nie było Cię? ;:306 Byłam pewna, że u mnie już byłaś ;:306 Ale miło Cię widzieć i cieszę się, że i do mnie zawitałaś ;:168 Dziękuję za odwiedzinki i zapraszam częściej :wit
sprzedam
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Nasza mala kochana Pati w koncu wrocila z wywczasow ;:138 ;:196 .Fajnie tak nie widziec storczykow przez dwa tygodnie a potem powoli odkrywac zamiany ,listeczki ,korzonki ,kwiatuszki prawda?Magical jest naprawde piekny ;:167 .I jak widze same pozytywy ;:63 .Twoj mezczyzna spisal sie naprawde na medal ;:333 .Szacuneczek ;:215
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

Magical cudowny, no niezle sie zajal twoj Narzeczony kwiatkami ciekawa jestem co im robil, ale na pewno nalezy mu sie nagroda :D
Tyle paczusiow korzonkow oj bedzie sie dzialo ;:138
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Magdziu - dziękuję za odwiedzinki i za pochwały dla moich kwiatków ;:168
Kasiu - ciebie również miło widzieć ;:168 Właśnie dzisiaj zauważyłam, że prawie każdemu rośnie nowy listek ;:138 I przesadziłam te dwa białe razem do keramzytu :) Teraz jeszcze myślę nad wspólną jedną większą doniczką dla miniaturek, albo może jakiś ładny koszyczek wiklinowy ;:215
Alicjo - cieszę się, że wpadłaś :wit Na razie to jest towarzysz życia ;:306 Nie narzeczony ;:306 Ale spisał się na medal, i nagrodę też już dostał ;:204 Magical również mnie zachwyca i czekam niecierpliwie ;:65 , aż te dwa nowe pędziki urosną i będą kwiatki ;:138
sprzedam
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Chciałabym wam jeszcze pokazać korzonki mojego Magicala, bo ich wam jeszcze nie pokazywałam a są naprawdę w niezłym stanie :)

Obrazek

I pożegnanie z moją niespodzianką, ponieważ już jutro wraca co domciu :(
U mnie wypuściła pęd i rozkwitła ;:63 Ma tylko 6 kwiatków, ale nie była w najlepszym stanie więc wybaczam :D

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj na moich parapetach zwolniło się odrobinkę miejsca, bo niespodzianka wraca do domu, dwa białe wsadziłam w jedną doniczkę i jutro pokombinuję jeszcze żeby wszystkie 4 miniaturki wsadzić ładnie do jakiegoś wspólnego koszyczka :D i zwolni się kolejne miejsce na parapecie :twisted:

Obrazek
sprzedam
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

No no, korzenie naprawdę wyglądają świetnie ;:63

A dużo masz miniaturek, które chcesz razem posadzić?
Ech.. Nie doczytałam ;:124
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Znaczy chce je razem wsadzić do jakiejś osłonki, ale tak żeby ciągle były w tych swoich malutkich plastikowych :D
sprzedam
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

Callanthe pisze:Znaczy chce je razem wsadzić do jakiejś osłonki, ale tak żeby ciągle były w tych swoich malutkich plastikowych :D
korzonki Magicala sa naprawde w swietnum stanie ;:215 Bialasek tez sliczny ;:167
Skad ja to znam, co by tu wykombinowac zeby bylo wiecej miejsca ;:306
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Callanthe
1000p
1000p

Post »

No właśnie mi się dzisiaj tyle miejsca zwolniło, że 4-5 nowych kwiatków się wciśnie ;:306 ;:138
sprzedam
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

też myślałam nad tym żeby powsadzac po dwa storczyki do jednej doniczki ale większośc już została przeze mnie przesadzona i nie chcę ich znowu stresować ;:222 wiec może przy następnym razie :D Poza tym nie umiem się zdecydować jak je kolorystycznie połączyć ;:306 takie same mam tylko Phal. Golden Beauty x 2 ale właśnie zakorzeniają nowe podłoże ;:224 Ślicznie to wszystko u Ciebie wygląda, piękne korzonki, piękne listki ;:196
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”