Ogródek Gosi cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 9

Post »

Jadziu, ;:196

Halinko, nie usuwaj.
Ten kosmos siarkowy też jest interesujący. Ma śliczny kolorek.
Ale biały przypomina bardziej kwiat chryzantemy.
Zapomniałam Cię zapytać, czy też rośnie taki wysoki, chociaż ze zdjęc raczej widać, że nie

Adrianno, myślę, że raczej z dezaprobatą :roll:
Zabieram mu powoli miejsce do biegania. Chociaz on jest bardzo kochany i znosi to bardzo spokojnie. Żadnych wykopków nie ma.

Maju, jeśli on jest bardziej kompaktowy to bardzo mi odpowiada. Te drzewa kosmosowe raczej mi nie leżą.
Faktycznie kosmos na rabacie daje niesamowite wrażenie. Ma dziesiątki kwiatków, co tworzy gąszcz, który uwielbiam.

To teraz z innej beczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

edulkot pisze:Dwa lata temu wysiałam kosmos siarkowy i diabolo i w poprzednim sezonie miałam go pełno tak się ładnie rozsiewa i jest bardziej kompaktowy od zwykłego kosmosu bo on z reguły rośnie w kosmodrzewa jak to określiła Ewa ;:306
A ogólnie to uwielbiam czas kiedy kwitnie kosmos bo jest wtedy pełnia lata i cudna jesień ;:3
Majeczko - edulkot ;:167 a możesz wstawić fotkę kosmosu diabolo, ciekawa jestem, jak on wygląda ;:196
Cieszę się, że kosmos siarkowy sam się rozsiewa, tak jak ten zwykły. Tak go uwielbiam, że pozwolę mu rosnąć, gdzie tylko zechce.

Gosiu - Margo2 ;:167 masz rację, ten biały pełny jest niższy od tego siarkowego. U mnie urósł gdzieś naokoło 80 cm.
Ciekawa jestem, czy też się będzie sam rozsiewał :?
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, Maria Theresa śliczna! Bardzo się cieszę, że ją kupiłam :D
Ja będę sadzić siewki werbeny na tyłach rabaty różano-bylinowej, w towarzystwie naparstnic i ostróżek..ciekawa jestem jak wypadnie taki zestaw :roll: Do traw też ją dorzucę..tylko muszę najpierw trawy kupić :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

Gosiu, widzę u ciebie mini iglaczki, to chyba zeszłoroczne nabytki?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś cudne są te cyklemeniki..... takie kruszynki, nad którymi trzeba się pochylić, żeby dostrzec ich urodę, ale ja właśnie takie maluchy uwielbiam. Te cyklameny ,,chodzą,, już za mną od dłuższego czasu, mam nadzieję, ze wreszcie na nie trafię :D
Widoki piękne i napawające optymizmem. Dają nadzieję, ze po tej przedłużającej się zimowej paskudzie wreszcie bęedzie tak kolorowo, słonecznie i pięknie :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich. Dzisiaj był bardzo męczący dzień. Ledwo siedzę taka jestem padnięta. Nie wiem co się dzieje z tą pracą, ale coraz więcej jej przybywa. Ciekawe kiedy to wszystko pęknie.
Halinko, bardzo by mi odpowiadał taki kosmos. 80 cm to w sam raz, a nie takie 150. Obserwuj czy będą siewki. Może się uśmiechnę :D

Kasiu, na pewno werbena będzie pięknie wyglądała wśród róż, ale najładniej wydaje mi sie właśnie z trawami. Może bedziesz kiedyś miała okazję odwiedzić ogród Szmita. Tam ona prezentuje się wspaniale. Może razem się wybierzemy?

Igiełko, te maluchy zakupiłam w Sulejowie na zlocie. W tym roku też zamierzam tam pojechać i przywieźć nowe.

Aguś, ja tez mam sentyment do cyklamenów. Fajnie byłoby miec takie wielkie jak w centrach ogrodniczych, ale i te sa fajne. Myślę, że w tym roku to już będzie niezła kępka. Swoje kupiłam w Auchanie.
Na razie nie nastawiam się na wiosne. Szczególnie ciepłą. Może to pozwoli mi przetrwać, bo jak tak ciąglę myślę, że mogłabym już pracować w ogrodzie, to mi się dołek włącza. A tak jak będę nastawiona, że jeszcze nie czas, to może przetrwam?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Cyklameniki ja też mam. Biały i różowy. Bardzo się cieszyłam, gdy je widzialam po zimie wtedy, gdy były te ciepłe dni. Ale teraz po nawrocie zimy, to już zaczynam wątpić, co z nimi będzie. Tak samo mam z gaurą. Bardzo chciałam, żeby akurat te dwie wrażliwe rośliny przetrwały. No nie wiadomo...
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Gosiu przepraszam za naiwne pytanie (nie mogę jakś doczytać), :oops: ale czy takie cyklamenciki z kwiaciarni wsadzasz do ogrodu i tak ładnie Ci rosną? Czy jakiś odpowiedni gatunek?
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Obrazek

Wesołego jajka,
kurczaków, baranka,
ciasta z rodzynkami,
ostrego chrzanu,
tęczowych mazurków,
mokrego Dyngusa
i ode mnie całusa.

Życzy Ania ;:196
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obrazek

Margo, Małgorzato, Gosiu, życzę Ci Kochana Kobieto dalej takiego piękna, jakie wokół siebie stwarzasz, dziękuję ci, że byłaś, jak o mnie już tu zapomniano, ze jesteś taka kochana i fajnie piszesz i w ogóle, że jesteś :)

Wesołych świąt:)
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Gosieńko, najlepszego! Odpoczywaj jak najwiecej, podjadaj i złap luzu!
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Gosiu - domowej, rodzinnej atmosfery, duuużo odpoczynku i wesołych świąt!
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem, czy to czas się skurczył, ale nie wyrabiam. Jeszcze nigdy nie miałam tak mało czasu na forum.
Dobrze, że w tym roku nie szykuję świąt. Pewnie bym się nie wyrobiła.

Wandziu, myślę, że o cyklameny nie musimy się bac. Przetrwają. Gorzej z Gaurą. U mnie akurat rośnie na najbardziej nasłonecznionym miejscu i nie ma tam już śniegu. Dobrze, że nie zdjęłam im jeszcze okrycia. Mam nadzieję, że przetrwają.

Asiu, to są specjalne ogrodowe cyklameny. Są drobniejsze od tych sklepowych. Kiedyś oglądałam angielski program i tam pokazywali kilka gatunków. Ja mam neapolitańskiego.
A tu masz artykuł o ich uprawie http://blog-ogrodniczy.pl/porady-ogrodn ... -ogrodowe/

Aniu, bardzo dziękuję za życzenia. ;:196

Mambuś, ale ładne życzenia. Bardzo Ci dziękuję. ;:196
Tylko, czy ja fajnie piszę? Zawsze mi polonistki zwracały uwagę na mój styl :roll:

Kasiu, dziękuję. Mam zamiar odpoczywać, bo ostatnie dni dały mi popalić. Może nawet uda mi się nadgonić zaległości u Was?
Po raz pierwszy nie mam żadnych gości. Tylko m. syn i ja. Nigdy nie przypuszczałam, że będe się z tego cieszyła. Dom był zawsze pełen gości.

Iwonko, atmosfera będzie na pewno rodzinna. Tylko, żeby tego ciepła było więcej :roll:

Wszystkim odwiedzającym mój ogródek chciałabym życzyć Wesołego Alleluja, smacznego jajka. Mokrego dyngusa w tym roku nie będę życzyła, bo każdy widzi jak jest za oknem. Życzę tez wiary, że w końcu nadejdą lepsze dni.
I przede wszystkim spokoju i odpoczynku, żeby każdy miał czas na chwilę refleksji.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Gosiu Pozdrawiam Świątecznie
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Gosiu, ciepełka.
U nas śnieżyca i wiatrzysko!!! Zima na całego, tylko mrozu nie ma. Jestem zła, ba! Wściekła!!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”