Aprilkowy las cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 2

Post »

Latarenki faktycznie klimatyczne ;:108 a kolor sciany tz kawalka sciany wyszedl niczego sobie - podoba mnie sie. Malowalam w jednym pomieszczeniu czekolade - ladna jest ale mogla byc bardziej "gorzka" :wink:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Super te latarenki ;:215 Muszę "niechcący" podrzucic ten temat mojemu M, co ma sie chłop zastanawiać i bic z myslami, jak tu gotowa podpowiedź :;230

Tak oglądałam te zimowe fotki - i ja nie mam takich fot śniegowych, swojego ogródka, z tej zimy ;:oj co za niedopatrzenie ;:224
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepiękne i klimatyczne dodatki do ogrodu... ;:138
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Jolu, mam nadzieję, że odpowiednio wyściskałaś eMa ;:109, bo latarenki są ;:215.
Chyba masz dziurę w dachu, bo tak Ci choinkę przysypało ;:306 Ślicznie wygląda biała. Ja mojej siostrze kupiłam w prezencie miniaturową białą ;:167
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga witaj, jak to dobrze mieć fajnych facetów ;:333 Już przebieram nóżkami żeby ustawiać latarenki na tarasie. Teraz jestem na etapie poszukiwania donic na taras dla róż. Część chyba sama będę robiła w formie dużych skrzyń drewnianych.
Julek, w sypialni pierwsze przymiarki kolorystyczne. Właśnie taka czekolada ale bardzo zgaszona, raczej zimny odcień. Nie mogę sobie pozwolić na głębokie kolory bo się zleje z dębową podłogą. A zimny odcień wymusza błękit luksferów i grzejnika. Lubie taką zabawę kolorami :tan
Ewo/Ave - biję się w piersi ;:180 miałam do Ciebie zajrzeć ale mi się zamieszało w życiu. Solennie i publicznie obiecuję poprawę w najbliższym możliwym terminie.
A swojemu M koniecznie temat rzuć bo to fajne gadżety tarasowo-ogrodowe. Moje jeszcze są dość spore więc robią dobrą robotę w wystroju.
Aniu/Konwalio bardo się cieszę że się podobają. Ja też piałam z zachwytu jak je dostałam. M się śmiał że mi kupił jak takie ruskie babuszki włożone jedna w drugą. Nie pamiętam jak się te skaładane, drewniane babuszki nazywały ;:131
Lulek, tfu, tfu, czarownico. Jaką dziurę w dachu ;:202 Obyś w złą godzinę nie wypowiedziała ;:219
Zakochałam się w tej choince dwa lata temu i zamówiłam w internecie. Na żywo przerosła moje oczekiwania. Trudno było znaleźć czarne ozdoby ale się udało. Z czerwonymi nie było problemu ale chciałam żeby miały podobną fakturę. Teraz jest większy wybór ozdób w tym stylu więc co jakiś czas coś ciekawego dokupuję. Nie muszę jej rozbierać po sezonie bo po rozłożeniu na pół, owijam folią streczową i wrzucam na strych ;:172
Mam nadzieję że siostrze też się podobała?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to teraz obiecana lista zamówionych róż w ilości od 1 do 4 sztuk w jednej odmianie:
1 Bonica
2 Iceberg
3 new Dawn
4 Louis Odier
5 The Fairy
6 Lavender Lassie
7 Indigoletta
8 Pastella
9 Bantry Bay
10 Peace

Poszukuję jeszcze Eden Rose.
Tak zaczynam chorobę różaną w moim lesie. Ciekawa jestem jak się sprawdzą. Teraz czeka mnie tylko pilne przygotowanie rabat jak tylko ziemia rozmarznie ;:134

Myślicie że dokonałam dobrego wyboru?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Jolu :wit
Widzę, że wracasz z foromowego niebytu... jak to wytrzymałaś? :)
Bardzo ładny upominek od M.... sama niedługo wybieram się na Bronisze na polowanie między wiosennymi akcentami; może się skuszę na jakieś latarenki :)
Różane zamówienie pokaźne... czy zamierzasz sadzić w pobliżu tarasu czy idziesz z różami w las? :)
Pozdrowienia!
A.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Aguś, jeszcze do Ciebie nie dotarłam. Mam świadomość że muszę sobie zarezerwować na Ciebie parę godzin ;:333

Większość róż na i pod pergole widoczne z tarasu, reszta na taras. Część kupowana oczami więc jeszcze nie wiem. Oj będzie wesoło wiosną :uszy
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja tez bym wolala taki zgaszony, zimny matowy braz - nawet taki bardziej ziemisty za mna chodzi tz przelamany zgnila zielenia ale mnie tapeta, ktora mam na jednej scianie trzymala z odcieniem ale nie jest zle ... a do tego to jest pomieszczenie ktorego sie nie uzywa, taki odstawnik na wszystko i nic, to tez nie widze na codzien :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ładne róże wybrałaś :D Pewnie będziesz z nich zadowolona, choć Indigoletta czy Lavender Lassie mogą wymagać porządniejszego okrycia zimą. Zresztą w lesie jest cieplej niż na polu :wink: New Dawn nie sadź przy samym tarasie, bo śmieciucha :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Nie spiesz sie Kochana z tą rewizytą :uszy bo mój wątek na razie śpi snem zimowym, obudzę go wiosną :roll:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Jolu 8 Pastelek w kupie będzie wyglądać zjawiskowo ;:63, pozostałe różyczki to dobry wybór. Podziwiam je u innych Forumek. Ja mam New Down posadzoną jesienią 2011, ale po ostatniej zimie wymarzła i odbiła wiosną marnymi gałązkami. Zostawiłam ją, chociaż jej odrosty raczej straszyły. Liczę, że po tej póki co łaskawej zimie obudzi się i ruszy z kopyta. To silna różyca ;:108

Odnośnie choinki, to mojej siostrze bardzo się podobała. Odpluwam i odszczekuję tą dziurę w dachu: tfutfutfu, hauhauhau ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu cudne różyczki zamówiłaś, ależ robi się różany ogród :D U mnie niestety coraz mniej różany, ale mam nadzieję, że te które przetrwały będą przyciągały wzrok i pocieszą po stratach...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

April, piękne różyczki zamówiłaś! Będzie różanka jak się patrzy ;:215
Latarenki urocze, mam podobne.. ;:224 Superowy prezent ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No nie... wszyscy już pozamawiali róże? :shock: To ja jestem widzę gdzieś za murzynami :oops:

Jolu, gdzie robiłaś zamówienie?

Latarenki boskie, ale najbardziej mnie zachwyciły luksfery 8-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”