Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Iguniu widzę ,że wena Cie nie opuszcza wręcz przeciwnie :heja
Będzie cudnie ;:173
Z tego filmiku spodobał mi sie taki biało czarny falbaniasty chyba 4 czy 5 z rzędu ;:170 Już sobie wyobraziłam takie cudo na małej czarnej ;:215 Ale by było pięknie :tan
Kochana podziwiam Twój artystyczny dryg ;:180
Miłego dnia!!
marzenia się spełniają! Dana
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagódko, dzwoneczki pierwsza klasa ;:138 Niedługo przyjadę do Ciebie na warsztaty ;:333 Oczywiście w roli ucznia :wink:

Piszesz, że będziesz dopiero zamawiać jedwab do tych dzwonków... To znaczy, że masz takie spokojne miejsce, żeby sobie leżały i czekały na jedwab?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Kasiu / Robaczku ...pójdzie do zmiany ..będzie zwis ...z kopułą ... ;:306 ...dzięki ...

Kasiu vel Morango ...jaki będzie , to się okaże w praniu ... mam ich tylko 9 sztuk , opisane wszystkie ...będzie się działo ... :heja

Danuś...projekty się kłębią w głowie ...myślę o sklepie ze swoimi wyrobami i sprzedażą czesanki ...bo u nas takowych nie uświadczysz ...
Wybieraj ...się zrobi ... ;:108
Tobie również miłego ;:196

Bożenko ...Ty , taka Mistrzyni chcesz być uczniem ;:oj ...ciekawe w czym ... :shock: - wszak Ty potrafisz wszystko ..ja więcej malować .
Poczeka wzór na jedwabną płachtę spokojnie , bo mam do dyspozycji duże pomieszczenie na parterze domu - przerobione na pracownię ;:306 . Na środku stoi ogromny , jajowaty stół , który nakryłam ceratami , folią i na to idzie bąbelkowa , markizeta i ...się robi ...
Pozdrawiam serdecznie ;:196

Jaki najlepszy był by jedwab ..myślałam o płachcie surowej 100% jedwabiu ...co o tym myślisz . A u mnie jest hurtownia tkanin - mój znajomy ją prowadzi -ceny negocjuję . Więc jedwabie mam tanio ..ale nie wiem , czy lepszy był by szyfonowy , kreszowany , czy seta , albo jedwab zwiewny , przeźroczysty ?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Widzę, że się rozkręcasz :D
Nie pomogę w kwestii materiałów bo wcale na nich się nie znam.
Ja bym chętnie spróbowała, ale u mnie po pierwsze miejsca na to brak, a po drugie czasu.
Może kiedyś?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu...ale muszę przystopować , bo zaraz wełny nie będzie ...niech sobie odpocznie ... ;:306
Wiesz , jak to wciąga ...tylko potem kręgosłup szyjny i plecy bolą od robienia wzoru ...a czasem zejdzie trzy godziny zanim powiem ...to jest to , o co mi chodziło ;:108 .
Spróbuj , od małego kwiatka ..na to nie potrzeba dużo miejsca ...wystarczy 1 m x 0,80 m .

Dla dodania sobie i Wam otuchy i zarazem koloru , w oczekiwaniu na wiosnę ...powspominajmy ...

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Chyba przesadziłam z tymi wspomnieniami .... ;:224 ...aż farba na włosach zaschła .... ;:306
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Ale kwieciście i kolorowo :) Jagódko, jeśli tak kochasz malowanie wełną, to polecam warsztaty z p.Renatą z Wilna. Myślę, że spotkałaś się z jej malowanymi kwiatami gdzieś w necie. Renata będzie w lipcu w Drżeniowie prowadziła warsztaty dwudniowe, na których pokaże jak wykonać torebkę z florystycznym wzorem. Cena trochę odstrasza, ale w tym jest nocleg, posiłki i materiały.
Wpisz sobie w wyszukiwarce Renata Felt i najlepiej poszukaj jako obrazy/grafika. Zobaczysz jej piękne prace.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Nic nie urywaj, jest pięknie jak jest.
Qrczę, korci mnie podobna zabawa ale czasu, umiejętności ( i miejsca ) brakuje.

Zawilec piękny, mój niestety zeszłej zimy poległ...
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko dzwonek na szalu jest 100% dzwonkiem, delikatny, lekki o pięknym wybarwieniu.
Tymi zdjęciami dodałaś otuchy, zachwycam się liliowcami szczególnie w fioletowo lawendowych kolorach ( zamówiłam kilka w tych odcieniach, może i u mnie zakwitną tego sezonu). Zawilec to moje wspomnienie, bardzo lubię jego widok jesienią.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
romantroc11
50p
50p
Od: 20 cze 2009, o 14:45

Post »

Jagódko śliczne kwiaty, nie mogę się napatrzeć. :shock:
Pozdrawiam, Roman.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko ...dziękuję za naprowadzenie mnie na Panią z Wilna ...widziałam jej " malowanie czesanką " ...brak słów ...aż trudno uwierzyć , że to są obrazy z wełny ...prawdziwe dzieła sztuki ;:215 . Jednak na warsztaty się nie wybiorę , z prozaicznego powodu ...brak kasy ( ja nie pracuję ) ;:145 ...jedynie KRUS opłacam , a hektary w dzierżawę dałam ... :oops: . Może gdyby były w mojej okolicy , to poszła bym na taki pokaz połączony z nauką .

Mariolko , spróbować zawsze możesz , a potem ...nie będziesz mogła się oderwać ...to wciąga , jak przysłowiowego " Franka w gumioki " ;:306 ...
A jednak zmieniłam ...zwisa , jak na dzwonka przystało ...tylko dzwonić nie chce ;:185 .

Dorotko .... po poprawie wiernie oddaje wygląd i teraz jestem zadowolona ... Jeżeli liliowce zamówiłaś u Pana Marka , to na pewno zakwitną ;:108 .
Już nie długo wspomnienia się skończą ...czas przyjrzeć się na przedwiośniu rabatom ...co nowego wyłazi i jak przetrwało zimę .
Dziękuję ....czas zacząć zamawiać róże ...napisz mi jakie chcesz te odmiany , a resztę na pw ... ;:196

Romanie ...serdecznie witam w moim " Królestwie ..." ;:180 ( nareszcie jakiś chłop ;:oj ) ...krótko i zwięźle ...dziękuję i zapraszam ponownie :wit .
A tak nawiasem mówiąc - ładny awatar ...gustujesz w liliowcach - no i gdzie Twój watek ...dojrzewasz do niego , czy też z wiosną ...soczystą i radosną chcesz nam pokazać swoje miejsce na tym ziemskim padole .
Miłej niedzieli :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale pojechałaś po bandzie z tymi wspomnieniami letnimi :wink:Juz nie wiem co ładniejsze,,,albo tak--W S Z Y S T K O piękne hibiskuski ;:167 lilie i liliowce tez ;:108 a ten liliowiec fioletowy może wiesz jak się nazywa :D poluje na taki fioletowy ;:173
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

biały szal z niebieskimi dzwonkami będzie mi się teraz śnił po nocach,
cudny ;:138 ;:138 ;:138 podziwiam!!!
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Jagódko , czasami jeszcze jeden chłop do Ciebie zagląda. :D :D A że nieczęsto pisze , bo leń się zrobił ;:306 ;:306 ;:306 Jak nie zajrzeć do Ciebie , jak takie cudeńka pokazujesz. Co prawda takie mam u siebie , ale mogę je na okrągło oglądać ;:108 ;:108 Tym bardziej , że u Ciebie wyrażniejsze. :wink:
Dzwonki Twymi ręcymi działane na pewno na dzwonki wyglądają , pomyłki być nie może ;:215 Nieco abstrakcyjne ale na pewno dzwonki. :uszy
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Letnie wspomnienia podziałały jak balsam na duszę i ciało! Pięknie Obrazek zastanawiam się czy ja choć za dwadzieścia lat zbiorę taką kolekcję jak Twoja... ech, no i jeszcze ta dobra ręka! Podziwiam, za każdym razem kiedy tu wchodzę.
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Witaj Jagódko. Ćwicz swoje zdolności ,ja poczekam cierpliwie aż jakaś Katlejka na cudnym szalu się pokaże.
Kolorowe wspomnienia piękne, do lata już blisko jest/pomarzyć można przecież/.
Pozdrawiam .Teresa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”