Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

W ogóle masz pięknie obsadzony taras. Koleusy fajnie kontrastuja z innymi roślinami ;:3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Młódka .... ;:196 dziekuje kochana , wazne ,ze tak sie czuje ...a kto by w kalendarz zagladał....nie ma czasu :uszy
Zmykam juz koniec gadania :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ładne widoczki, szczególnie ten na brzezinkę ;:138
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,koncepcje przy tarasie zmieniały się co roku,jak znajde wieczorem natchnienie to zrobie zdjęcia porównawcze z tych 3 lat.Rósł duzy swierk,który posadziłam w listopadzie czy grudniu 2008 kiedy sie wprowadziliśmy w na pół surowy stan,a teraz mnie podkusiło i obciachałam go chcąc prowadzić na kulkę na pniu,bo mam wkoło tarasu same rosliny własnie na pniu.Co z tego wyjdzie zobacze pewnie za 2 lata,bo na razie straszy,a nie zdobi.

Dorotko,ja mam dni kiedy czuje się 18tka,a coraz częściej normalnie babuleńka,siły uciekają ze mnie zupełnie w zastraszającym tempie.

Moja hortensja wariegata,która nigdy jeszcze nie zakwitła,co roku startuje od zera,ale ma piekne liście i tak ją trzymam,bo dębolistna poszła w zapomnienie i na pewno juz drugi raz jej nie kupię.

Obrazek

x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, begonie z koleusami plus fuksja do towarzystwa wyglądają razem bosko :) Jak widzę przez parkan, sąsiedzi się raczej nie inspirują Twoim coraz piękniejszym i dojrzalszym ogrodem? :)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:3 Małgosiu cudowne zestawieni kolusy i begonie...zagapiłam od Ciebie i połączyłam begonie wielokwiatowe z koleusem...chyba nie masz mi za złe :?: ...ale jeszcze nie jest tak pieknie jak u Ciebie...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Cześć, Małgosiu. Bardzo chętnie się wybiorę do Pęchcina. Chcieliśmy już z M sami jechać, ale w towarzystwie będzie przecież o wiele lepiej. W takim razie rezerwuę już sobie czas :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś sąsiedzi preferują minimalistyczny ogród,jedna donica na tarasie,3 z koniecznośći w takich filarach,jedna sosna z lasu i trawa koszona bez kosza,gdzie całe zielsko,ogrom mlecza rozsiewa się niemożebnie.Od strony,gdzie mieszkaja starsi tam jest jedna rabata z kwiatami,bo ta pani lubi,ale nie daja jej pola do popisu,głównie zięć,który wychowany w domku jednorodzinnym wśród kwiatów,mam wrażenie,że ich nienawidzi.
Wybierasz się do Szmita z ogrodowiska?
Misiu,a sciągaj ile się da.Cieszę się,że w ogóle mogłam kogoś zainspirowac,młody/nie wiekiem,ale stażem/ogrodnik i niedoswiadczony.
Wandziu,nie moge się dodzwonic do ciebie,bo tam trwa jeszcze dyskusja co do terminu,ale może uda mi się połączyc z tobą to pogadamy.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Małgosiu, Twoja hortensja to prawdziwy olbrzym :shock: cudny okaz ;:oj
Czy to jakaś szczegolna odmiana Annabelle?
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Gosiu, ależ masz obsadzoną tę skrzynkę, coś nieprawdopodobnego. To jest w ogóle jedna skrzynka?! Po prostu morze roślin, i jak to świetnie wygląda! W ogóle piękny jest Twój ogród, widać, jaka pracowita z Ciebie ogrodniczka. Muszę poczytać uważniej cały Twój wątek, ale sporo stron mam do nadrobienia. Muszę sobie go podzielić na odcinki, jak dobry serial. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

Bardzo klimatyczny ogród .
Piękne kwiaty , będę zaglądać.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Małgosiu kochana, a może Twoje przygnębienie to nie dołek tylko zwyczajne zmęczenie, odczuwam od wczoraj totalnie to samo, mam nowe pomysły na zmiany, ale nijak się zabrać za nie nie mogę, a potem jestem zła, że nie zrobiłam tego co zaplanowałam. Tym bardziej, że mam urlop i wydawałoby się, że "świat zwojuję", dziś wstałam o 7.00 i wszystko co na razie zrobiłam to poszłam z psami na dłuższy spacer, a wykopane wczoraj rośliny się prażą, normalnie jakaś niemoc, nastawiam się na popołudnie, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Poniekąd jestem już myślami nad morzem, bo stwierdziłam, że działka nie zając nie ucieknie i czasami trzeba na niej i od niej też odpocząć. Na działce masz przecudnie kolorowo, na tarasie te begonie z koleuskami wyglądają przepięknie, a hortensja robi naprawdę ogromne wrażenie. Widzę, że myślimy podobnie ja też nie chcę już ograniczać za bardzo trawników ze względu na moje psiaczki, ale jeszcze to czy tamto chciałoby się mieć więc doszłam ostatnio do wniosku, że usunę to, co nie za bardzo mi się podoba (bo mieć wszystkiego niestety się nie da) i zrobię miejsce na nowe chciejstwa.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Hehe no tak słuszna uwaga odnośnie sąsiedzkiego ogródka..tylko po co w takim razie domek z ogrodem :roll: ? Lepiej do bloku

Gosiu co by nie pisać kolekcjonerka, czy nie hortensje godne pozazdroszczenia ;:215 Ja mam dopiero pierwszą bukietową Bobo, poza tym same ogrodowe, które pięknie kwitną ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do nowej części wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=58026
...a moderatorów proszę o zamknięcie bieżącej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”