Pod Jesionem
- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Re: Pod Jesionem
Chwilowa ulgę przyniósł fałszywy foto radar, ale szybko się zorientowało towarzystwo, a teraz zdjęty całkiem.
Jeździ sporo patroli w cywilnych samochodach - o wtedy maja żniwa
Ja uczulona nie jestem. Ponoć jak mnie owad ukąsi to zdycha...
Żarty żartami. Po komarach nogi mi popuchły jak baloniki, a po ukąszeniu osy mam ledwie widoczny ślad.
W necie wyczytałam, ze niewiele szerszeni atakuje ludzi...
widocznie u nas takie właśnie nietypowe się trafiły i H musiał go łopatą potraktować.
Po wielu latach przerwy pokazały się szerszenie w zeszłym roku i praktycznie pszczoły u nas nie uświadczy.
Musze kupić muchozol, bo z osami potrafię sobie poradzić to jakby co i na te dranie zapoluję
.
Jeździ sporo patroli w cywilnych samochodach - o wtedy maja żniwa

Ja uczulona nie jestem. Ponoć jak mnie owad ukąsi to zdycha...

W necie wyczytałam, ze niewiele szerszeni atakuje ludzi...

Po wielu latach przerwy pokazały się szerszenie w zeszłym roku i praktycznie pszczoły u nas nie uświadczy.
Musze kupić muchozol, bo z osami potrafię sobie poradzić to jakby co i na te dranie zapoluję

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Zasadniczo szerszenie to spokojne zwierzaki, nie atakują chyba że poczują się zagrożone... Polują na rozmaite owady ? w tym na ogrodowe szkodniki... No i takie piękne są. 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój najstarszy syn też jest uczulony, kiedyś po ugryzieniu w palec ręka spuchła mu jak balon, z tym to nie ma żartów.
Wczorajszy dzień sobie odpuściłam, bo mnie pogoda zmogła
Nie ma to jak być meteoropatką, Warszawę zalało, a ja byłam nie do życia.
Dzisiaj siąpi kapuśniaczek, więc tylko pod jesionami mogę coś zrobić i spokojnie jechać do fryzjera. 
Wczorajszy dzień sobie odpuściłam, bo mnie pogoda zmogła

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- renzal
Loki! Jak tylko złapię jakiegoś, to dostaniesz przesyłką ekspresową
A najlepiej całe gniazdo! Ja bedę miała spokój i czyste sumienie, a Ty prezent
Aniu! Musisz mieć zestaw zawsze przygotowany! W Płocku pogoda znośna, szału nie ma, ale nie pada. daj fotkę po fryzjerze będziemy podziwiać
Wczoraj w jednym miejscu nie mogłam nic zrobić, bo mokro, a inne musiałam podlewać bo popiół.

Aniu! Musisz mieć zestaw zawsze przygotowany! W Płocku pogoda znośna, szału nie ma, ale nie pada. daj fotkę po fryzjerze będziemy podziwiać

Wczoraj w jednym miejscu nie mogłam nic zrobić, bo mokro, a inne musiałam podlewać bo popiół.

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Renatko, co do pracy w ogrodzie w niedzielę. Mam na to luzackie podejście. Jak mam coś do zrobienia to robię i nie patrzę na sąsaiadów. Jak nie w weekend to nie mam kiedy zrobić. Zresztą mój sąsiad to wyrozumiały człowiek i podziela moje zdanie. Wie, że w tydodniu pracuję na cąły etat. Inni mają wypieszczone ogrody, ale jak jest kilka osób do pracy w nim to tak można. Sama kobieta z dzieckiem to co innego.
Piękne masz busze na pokazowych rabatach
Piękne masz busze na pokazowych rabatach

- renzal
Marzka! Ja mam tylko jedno miejsce które mi się podoba
, ale dojrzałam już do tego, żeby jakoś to mienić. Zobaczymy czy się cokolwiek uda. 

- renzal
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1050
Sok z czarnego bzu! Zapisane ku pamięci!
Sok z czarnego bzu! Zapisane ku pamięci!

- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Renatko przepiękne lewizje. Nie znam tych roślinek i niewiele o nich wiem. Ostatnio widziałam, stałam nad nimi i miałam kupić. I żałuję, że się nie zdecydowałam. Poczytam o nich i kupię, może jeszcze będą. W sam raz na nowy rojnikowy z jednej strony skalniak.
Tunbergie sama wysiewałaś?
No a co do piwonii, tego jak się prezentuje i ile ma kwiatów nic nie mówię tylko patrzę

Tunbergie sama wysiewałaś?
No a co do piwonii, tego jak się prezentuje i ile ma kwiatów nic nie mówię tylko patrzę

- renzal
Tumbergia siana 22 lutego -przetrwałam nawet mój pobyt w szpitalu (była pod opieką koleżanek w firmie), przetrwała ziemiórki, ale deszczu prawie nie - teraz jakby zaczynała wracać do życia. Obok rośnie jeszcze koba (fioletowa).
Kocham piwonie!
Mam ich sporo, ale jak napatrzyłam się u Olka, Marysi i Tosi to już mam ochotę na kolejne trzy!
Biała z czerwonymi smugami, która kwitnie pierwsza miała ponad 40 kwiatów!!! 16 już wycięłam (dla Mamy i wczorajszej Małgosi), a krzaczun nadal piękny! Tylko Bordowa, która chorowała mi mocno trzy-cztery lata temu ma ok 18-20 pąków, inne dorównają białej!
Zapisałam sobie, bo znów zapomniałam gdzie to mam.
http://dzialkowiec.pixelart.com.pl/index.php?m=6
Kocham piwonie!

Biała z czerwonymi smugami, która kwitnie pierwsza miała ponad 40 kwiatów!!! 16 już wycięłam (dla Mamy i wczorajszej Małgosi), a krzaczun nadal piękny! Tylko Bordowa, która chorowała mi mocno trzy-cztery lata temu ma ok 18-20 pąków, inne dorównają białej!
Zapisałam sobie, bo znów zapomniałam gdzie to mam.
http://dzialkowiec.pixelart.com.pl/index.php?m=6

- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Reniu cudowne masz piwonie ! Ile mają lat ? W tym roku planuję zacząć przygodę z nimi, bo są zniewalające.
Szerszeni nie zazdroszczę. U nas od czasu do czasu jakiś przyleci ale na szczęście nie wykazuje chęci do szarży.
Szerszeni nie zazdroszczę. U nas od czasu do czasu jakiś przyleci ale na szczęście nie wykazuje chęci do szarży.
- renzal
Aniu! Te piwonie, które mają kwiaty to bardzo stare osobniki. Jedna z nich ma ponad 30 lat, a kwitnie dopiero od czterech
po przesadzeniu w nowe miejsce. Piwonie raczej nie przepadają za przesadzaniem (i zbyt głębokim sadzeniem). Czekam z niecierpliwością na te, które w tym roku nie kwitły
Dziś przyniosłam koleżance (wczoraj miała imieniny) i z 7 sztuk białych wyszedł prawdziwy bukiet.

Dziś przyniosłam koleżance (wczoraj miała imieniny) i z 7 sztuk białych wyszedł prawdziwy bukiet.

- stokrotka-77
- 200p
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Reniu cudna ta biała piwonia i hosty dorodne, pięknie u Ciebie
.

- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
No to znam przyczynę dlaczego u mnie po 3-4 kwiatki:). Jeszcze kilkadziesiąt poczekam
.
Cudne są, a te opowieści o 40 kwiatach. Chyba warte czekania:).

Cudne są, a te opowieści o 40 kwiatach. Chyba warte czekania:).
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Renatko moja jukka też się wystraszyła, bo jak przeczytałam u Ciebie to poszłam do mojej żeby jej nagadać a tu pęd sterczy, mam co prawda jeszcze jedną - ta to dopiero leniwa! Ta maleńka hosta to może mutancik