Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) wiosna....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) wiosna....

Post »

Nerwoból międzyżebrowy miałam przyjemność mieć w styczniu... Doris, łączę się w bólu, dosłownie...
Ja poza lekami miałam jeszcze krioterapię i prądy... Tobie nie zaleciła?
Ściskam delikatnie...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny Dzięki , dzięki za pamięć ;:196
Anetko już jest lepiej , wczoraj to ani stac ani siedziec ani lezec....to kurde co ;:202 teraz na luzie siedzę ;:333 i zaciagam sie powietrzem....no jeszcze nie tak do końca ale bez strachu ;:108
Jula to nie jest ten dziad miedzyżebrowy , tamtego kilka lat temu miałam i to była masakra...wtedy byłam dodatkowo na zastrzykach .Pewnie Jula dobrze prawisz ,ze to od kregosłupa....bo od lat mam problemy :roll: Ten jest o niebo lepszy , jeśli tak można powiedzieć :uszy Dam radę ;:130
Aguniu nie dostałam nic innego tylko prochy ,ale krioterapii to bym chyba nie wytrzymała...jestem taki zmarzluch ;:130 ale to nie taki ból jak przy miedzyzebrowym,,,bo miałam watpliwą przyjemnośc go zaznać ....never ever ;:222 Dobrze ,ze delikatnie przytulasz ...czaisz bazę ;:108 kochane z Was kobitki ;:168

U mnie było cały dzień pochmurno i co raz padał deszczyk , roslinki sie trzymaja gites

Obrazek

mam cudnego skręta

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Calamintha wariegata

Obrazek

ten floksik to nawet kwitnać nie musi , zawsze śliczny , Darwin Joyce ;:173

Obrazek

Obrazek

dzwoneczek już tuż tuż.... ;:65
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witanko wtorkowe ;:4
U mnie super na dworze dzisiaj , przez noc popadało , ale teraz jest świeżutko no i ,teraz słoneczko poproszę ;:173 ;:3
Po tych prochach to pospałam dłużej ale już lepiej ze mną...wracam do żywych ;:215
Miłego wtorku wszystkim ;:196
zostawiam poranne foteczki.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
wszystko mokre ;:173
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dobrze,że to tylko nerwobol.Wczoraj za twoja radą przesadziłam częśc host,myslę,że nie ucierpią na tym.
Dorotko,wstaw zdjęcie w całości swoich rabat,żeby zobaczyć jak prezentują się pokazywane rosliny w swoim otoczeniu.
Wstawiam teraz u siebie zdjęcie kwiatka o drobnych różowych kwiatach,może rozpoznasz go?
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Dorotko mam jeszcze Rubrum,piszę jeszcze bo byłem zmuszony ja przyciąć nad ziemią...ale nic z donicy nie wychodzi :| Nicolas,jeśli chodzi o hakonechloę,to faktycznie jest bardzo ładna.Penisetum Purple Baron to jednoroczna rozplenica,ale tak urokliwa,że warto ją mieć...Wpisz w googlach Dorotko nazwę i zobacz :)
Nasiona wschodzą szybciej niż rzodkiewka,a co ważne nie jest ekspansywna i szybko rośnie.
Tak wyglądała u mnie w ubiegłym roku:
Obrazek
Dorotko był bym zainteresowany kupnem obu tych rozchodniczków (2 i 3 ze zdjęcia).Jeśli można napisz mi coś więcej na PW o zasadach kupna i cenie.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko,kwitł ci ten cieniowany floks,czy to tegoroczny nabytek?
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Uwielbiam taki poranek, kiedy na liściach są jeszcze krople rosy i słoneczko zaczyna już leciutko przygrzewać ;:173 Świat jest wtedy taki piękny, bez polityki, problemów, zmartwień...

Tak właśnie wygląda Twój ogród Dorotko ;:333
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam witam porannie , dzień doberek kochani ;:138
Jest ktoś do porannej kawusi :uszy
Małgosiu ten floks wariegata nie kwitł mi ,tak on z tego roku dopiero...ale czy on musi kwitnąć...zawsze mu ładnie
;:oj Jacku no popatrz...a ja ta trawę wysiewałam bez powodzenia w zimie , jest śliczna.Ty wysiewałeś bezpośrednio do gruntu :?:
Jeszcze mam chyba nasionka , to w takim razie spróbuję , jak najszybciej , ponoć aby wytworzyła nasiona potrzebuje długiego czasu wegetacji i trzeba siać w lutym :roll:
Helenko ...tez uwielbiam widok ogrodu o poranku...te kropelecki co tak się turlają....i bum na ziemię :wink: Wszystko takie świeżutkie...Ale wiesz , wczoraj przy tej pogodzie postanowiłam przesadzić kilka roślin....i pod spodem ziemia sucha jak pieprz :roll:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Dorotko porannie.Jak przesadzałam hosty za twoją radą to ziemia nawet w cieniu jest suchutka.Też mam ten floks z tego roku i ciekawi mnie czy on zdąży zakwitnąć z takiego malutkiego kłącza.Dostałam też białe jesienią i jestem ciekawa czy urosna do kwiata?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu to bywa róznie , jak sadziłam w ubiegłym roku to przeważnie zakwitły , skromnie ale zakwitły , Najlepiej po posadzeniu kłącza zakwitł floks Laura, bardzo obficie ...bardzo go lubię ;:333
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę sprawdzic w necie,bo imiona na razie nic mi nie mówia.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witam Dorotko!
Kilka dni nie zaglądałam, wchodzę do Ciebie, a tu na starcie takie przykre wiadomości ;:202 aż się przestraszyłam, że cię unieruchomi i co bym poczęła bez porannej kawy przy Twoich zdjęciach ;:145 Kamień i do Drwęcy ;:199
Cieszę się że już wszystko w porządku ;:196 Trzymam kciuki za Twoje zdrowie ;:215
A, i bym zapomianiała z tego wszystkiego - skrętniczek cudo ;:oj
I Gosia ma racje - daj zdjęcia całych rabatek plisssssss ... to sobie podpatrzę jakiś pomysł na działeczkę ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32

Post »

O tak tak daj całe rabatki jak już zdrowizna jesteś :tan
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Obrazek

Dorotko,tak wyglądały moje siewki rozplenicy 9 lutego.Wysadziłem je do gruntu 12 maja a kilka dni później szlak je..... :| dzięki przymrozkom.Uratowało się kilka sztuk,które mają zastój od maja.Nie rosną :( Dosiałem w piątek tydzień temu do gruntu część nasion...i już wychodzą.Jeśli chcesz mogę Ci wysłać nasiona (sprawdzone),bez kosztów.
w ubiegłym roku w czerwcu kupiłem dwie sadzonki miały około 25 cm wysokości.Na jesień miały 5 kolb z nasionkami...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wolnodniowo ;:196 ;:31
Jakoś dzisiaj wszystko powoli i leniwie ...pogoda się rozkręca , wychodzi słoneczko ...mam nadzieje ,że będzie ładnie dzisiaj :uszy
Marzy mi się aby te róże otworzyły kwiatki i dzwonki i naparstnice ;:65 ...nie mogę się już doczekać ;:173
Moniś kochana... ;:4 pozbierałam się już i będę tu zawsze z kawusią poranną jakby co , wal jak w dym ;:40 Postaram się zrobić zdjęcia rabatek, jak ma Cie coś zainspirować ...ale ja mam taki zwyczajny , mój ogród....i ten mój beznadziejny trawnik.... :roll:
Kammciu...wiataj dawno Cie nie widziałam , Wy macie spotkanko Lubelaki kochane ;:4 ale Wam zazdroszczę ;:333 ;:145
Jacku ta trawa zawsze mi sie bardzo podobała , odkad ja zobaczyłam u Janusza (drozda) wysiewałam nasionka bez powodzenia , ja mam chyba za chłodno zimą...no nie wiem ,osobom , którym dałam te nasionka , ładnie wyrosły i były zjawiskowe jak Twoje ;:108 Sprawdzę czy mam nasionka , w rasie co to bym chciała ...ale powinnam jeszcze mieć :roll:
Tak się ciesze ,ze Brian Poniatowski wygrał ;:87 ;:114
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”