Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) wiosna....
Re: Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) wiosna....
Nerwoból międzyżebrowy miałam przyjemność mieć w styczniu... Doris, łączę się w bólu, dosłownie...
Ja poza lekami miałam jeszcze krioterapię i prądy... Tobie nie zaleciła?
Ściskam delikatnie...
Ja poza lekami miałam jeszcze krioterapię i prądy... Tobie nie zaleciła?
Ściskam delikatnie...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny Dzięki , dzięki za pamięć
Anetko już jest lepiej , wczoraj to ani stac ani siedziec ani lezec....to kurde co
teraz na luzie siedzę
i zaciagam sie powietrzem....no jeszcze nie tak do końca ale bez strachu
Jula to nie jest ten dziad miedzyżebrowy , tamtego kilka lat temu miałam i to była masakra...wtedy byłam dodatkowo na zastrzykach .Pewnie Jula dobrze prawisz ,ze to od kregosłupa....bo od lat mam problemy
Ten jest o niebo lepszy , jeśli tak można powiedzieć
Dam radę 
Aguniu nie dostałam nic innego tylko prochy ,ale krioterapii to bym chyba nie wytrzymała...jestem taki zmarzluch
ale to nie taki ból jak przy miedzyzebrowym,,,bo miałam watpliwą przyjemnośc go zaznać ....never ever
Dobrze ,ze delikatnie przytulasz ...czaisz bazę
kochane z Was kobitki
U mnie było cały dzień pochmurno i co raz padał deszczyk , roslinki sie trzymaja gites

mam cudnego skręta

Calamintha wariegata

ten floksik to nawet kwitnać nie musi , zawsze śliczny , Darwin Joyce

dzwoneczek już tuż tuż....

Anetko już jest lepiej , wczoraj to ani stac ani siedziec ani lezec....to kurde co

Jula to nie jest ten dziad miedzyżebrowy , tamtego kilka lat temu miałam i to była masakra...wtedy byłam dodatkowo na zastrzykach .Pewnie Jula dobrze prawisz ,ze to od kregosłupa....bo od lat mam problemy

Aguniu nie dostałam nic innego tylko prochy ,ale krioterapii to bym chyba nie wytrzymała...jestem taki zmarzluch

U mnie było cały dzień pochmurno i co raz padał deszczyk , roslinki sie trzymaja gites

mam cudnego skręta

Calamintha wariegata

ten floksik to nawet kwitnać nie musi , zawsze śliczny , Darwin Joyce

dzwoneczek już tuż tuż....

-
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dobrze,że to tylko nerwobol.Wczoraj za twoja radą przesadziłam częśc host,myslę,że nie ucierpią na tym.
Dorotko,wstaw zdjęcie w całości swoich rabat,żeby zobaczyć jak prezentują się pokazywane rosliny w swoim otoczeniu.
Wstawiam teraz u siebie zdjęcie kwiatka o drobnych różowych kwiatach,może rozpoznasz go?
Dorotko,wstaw zdjęcie w całości swoich rabat,żeby zobaczyć jak prezentują się pokazywane rosliny w swoim otoczeniu.
Wstawiam teraz u siebie zdjęcie kwiatka o drobnych różowych kwiatach,może rozpoznasz go?
- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko mam jeszcze Rubrum,piszę jeszcze bo byłem zmuszony ja przyciąć nad ziemią...ale nic z donicy nie wychodzi
Nicolas,jeśli chodzi o hakonechloę,to faktycznie jest bardzo ładna.Penisetum Purple Baron to jednoroczna rozplenica,ale tak urokliwa,że warto ją mieć...Wpisz w googlach Dorotko nazwę i zobacz 
Nasiona wschodzą szybciej niż rzodkiewka,a co ważne nie jest ekspansywna i szybko rośnie.
Tak wyglądała u mnie w ubiegłym roku:

Dorotko był bym zainteresowany kupnem obu tych rozchodniczków (2 i 3 ze zdjęcia).Jeśli można napisz mi coś więcej na PW o zasadach kupna i cenie.

Nasiona wschodzą szybciej niż rzodkiewka,a co ważne nie jest ekspansywna i szybko rośnie.
Tak wyglądała u mnie w ubiegłym roku:

Dorotko był bym zainteresowany kupnem obu tych rozchodniczków (2 i 3 ze zdjęcia).Jeśli można napisz mi coś więcej na PW o zasadach kupna i cenie.
- malgocha1960
Dorotko,kwitł ci ten cieniowany floks,czy to tegoroczny nabytek?
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Uwielbiam taki poranek, kiedy na liściach są jeszcze krople rosy i słoneczko zaczyna już leciutko przygrzewać

Tak właśnie wygląda Twój ogród Dorotko

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
Witam witam porannie , dzień doberek kochani
Jest ktoś do porannej kawusi
Małgosiu ten floks wariegata nie kwitł mi ,tak on z tego roku dopiero...ale czy on musi kwitnąć...zawsze mu ładnie
Jacku no popatrz...a ja ta trawę wysiewałam bez powodzenia w zimie , jest śliczna.Ty wysiewałeś bezpośrednio do gruntu
Jeszcze mam chyba nasionka , to w takim razie spróbuję , jak najszybciej , ponoć aby wytworzyła nasiona potrzebuje długiego czasu wegetacji i trzeba siać w lutym
Helenko ...tez uwielbiam widok ogrodu o poranku...te kropelecki co tak się turlają....i bum na ziemię
Wszystko takie świeżutkie...Ale wiesz , wczoraj przy tej pogodzie postanowiłam przesadzić kilka roślin....i pod spodem ziemia sucha jak pieprz 

Jest ktoś do porannej kawusi

Małgosiu ten floks wariegata nie kwitł mi ,tak on z tego roku dopiero...ale czy on musi kwitnąć...zawsze mu ładnie

Jeszcze mam chyba nasionka , to w takim razie spróbuję , jak najszybciej , ponoć aby wytworzyła nasiona potrzebuje długiego czasu wegetacji i trzeba siać w lutym

Helenko ...tez uwielbiam widok ogrodu o poranku...te kropelecki co tak się turlają....i bum na ziemię

- malgocha1960
Witaj Dorotko porannie.Jak przesadzałam hosty za twoją radą to ziemia nawet w cieniu jest suchutka.Też mam ten floks z tego roku i ciekawi mnie czy on zdąży zakwitnąć z takiego malutkiego kłącza.Dostałam też białe jesienią i jestem ciekawa czy urosna do kwiata?
-
Małgosiu to bywa róznie , jak sadziłam w ubiegłym roku to przeważnie zakwitły , skromnie ale zakwitły , Najlepiej po posadzeniu kłącza zakwitł floks Laura, bardzo obficie ...bardzo go lubię 

- malgocha1960
Muszę sprawdzic w necie,bo imiona na razie nic mi nie mówia.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Witam Dorotko!
Kilka dni nie zaglądałam, wchodzę do Ciebie, a tu na starcie takie przykre wiadomości
aż się przestraszyłam, że cię unieruchomi i co bym poczęła bez porannej kawy przy Twoich zdjęciach
Kamień i do Drwęcy
Cieszę się że już wszystko w porządku
Trzymam kciuki za Twoje zdrowie
A, i bym zapomianiała z tego wszystkiego - skrętniczek cudo
I Gosia ma racje - daj zdjęcia całych rabatek plisssssss ... to sobie podpatrzę jakiś pomysł na działeczkę
Kilka dni nie zaglądałam, wchodzę do Ciebie, a tu na starcie takie przykre wiadomości

Cieszę się że już wszystko w porządku

A, i bym zapomianiała z tego wszystkiego - skrętniczek cudo

I Gosia ma racje - daj zdjęcia całych rabatek plisssssss ... to sobie podpatrzę jakiś pomysł na działeczkę

O tak tak daj całe rabatki jak już zdrowizna jesteś 

- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Dorotko,tak wyglądały moje siewki rozplenicy 9 lutego.Wysadziłem je do gruntu 12 maja a kilka dni później szlak je.....

w ubiegłym roku w czerwcu kupiłem dwie sadzonki miały około 25 cm wysokości.Na jesień miały 5 kolb z nasionkami...
-
Witam wolnodniowo
Jakoś dzisiaj wszystko powoli i leniwie ...pogoda się rozkręca , wychodzi słoneczko ...mam nadzieje ,że będzie ładnie dzisiaj
Marzy mi się aby te róże otworzyły kwiatki i dzwonki i naparstnice
...nie mogę się już doczekać
Moniś kochana...
pozbierałam się już i będę tu zawsze z kawusią poranną jakby co , wal jak w dym
Postaram się zrobić zdjęcia rabatek, jak ma Cie coś zainspirować ...ale ja mam taki zwyczajny , mój ogród....i ten mój beznadziejny trawnik....
Kammciu...wiataj dawno Cie nie widziałam , Wy macie spotkanko Lubelaki kochane
ale Wam zazdroszczę
Jacku ta trawa zawsze mi sie bardzo podobała , odkad ja zobaczyłam u Janusza (drozda) wysiewałam nasionka bez powodzenia , ja mam chyba za chłodno zimą...no nie wiem ,osobom , którym dałam te nasionka , ładnie wyrosły i były zjawiskowe jak Twoje
Sprawdzę czy mam nasionka , w rasie co to bym chciała ...ale powinnam jeszcze mieć 
Tak się ciesze ,ze Brian Poniatowski wygrał

Jakoś dzisiaj wszystko powoli i leniwie ...pogoda się rozkręca , wychodzi słoneczko ...mam nadzieje ,że będzie ładnie dzisiaj

Marzy mi się aby te róże otworzyły kwiatki i dzwonki i naparstnice

Moniś kochana...

Kammciu...wiataj dawno Cie nie widziałam , Wy macie spotkanko Lubelaki kochane

Jacku ta trawa zawsze mi sie bardzo podobała , odkad ja zobaczyłam u Janusza (drozda) wysiewałam nasionka bez powodzenia , ja mam chyba za chłodno zimą...no nie wiem ,osobom , którym dałam te nasionka , ładnie wyrosły i były zjawiskowe jak Twoje

Tak się ciesze ,ze Brian Poniatowski wygrał