Alionuszka pisze:Majka wydaje mi się,że najtrafniejszym wyborem byłaby naparstnica -lila-róż,róża w ciemnym różu i nasadzenia lobelii,albo szałwii,bądź lawend...Można też dosadzić powojnik Viticella ,albo integrifolia np.Arabella...
U nas raczej Eden nie wyrośnie tak wielki i okazały jak we Francji,także można wziąć pod uwagę jakąś pnacą różę,która na pewno wyrośnie wyżej niż Eden np.Laguna...lub Lavender Lassie
Nela, 
dziękuję, czytam już któryś raz to co napisałaś. i tak się zastanawiam.
Dlaczego , zaraz napiszę. Arabella, już kupiłam jak mi wcześniej poleciłaś, posadziłam ale przesadzić można, albo poczekać do wiosny na nową.
Laguna, mam prosto od Kordesa. Kwitła mi jednym kwitem. Rzeczywiście kolor doskonały do takiego zestawu jak piszesz.
Mogę ją przesadzić, czemu nie, a w tamto miejsce wkopię drugiego Pirouette. Doskonale mi rośnie ten pierwszy.
Trzy lawendy mam kopczykowane, kolor przepiękny niebieski, idealny do Edenki.
Teraz już rozumiesz dlaczego tak sie zastanawiam nad Twoją propozycją.
Jeszcze ewentualnie mam Ebb Tide, ciemni fiolet, z amarantem. właśnie się dowiedziałam, że już paczka idzie.
Mam tylko pytanie czy Laguna będzie mi obficie kwitła i czy powtarza kwitnienie.
Dopiero teraz zajrzałam Najbardziej podobałby mi się ciemny powojnik Fioletowy albo niebieski. Dlaczego nie zamówiłam jeszcze Eden
Ewciu,

jesteś kolejną osobą wskazującą na ten zestaw, a nie zamówiłaś, bo chcesz zamówić w szkółce Francuskiej.
ja też zajrzałam. Z ciekawości oczywiście, bo natknęłam się na Twoje info w kilku wątkach . Gratulacje za poświęcenie czasu na przygotowanie takiego zestawienia. Myślę, że niejedna osoba na tym skorzysta. Mnie osobiście najbardziej podoba się zestawienie z fioletem, najlepiej z jakimś powojnikiem. Ale to ma się Tobie podobać.
A skoro już tu przyszłam, to teraz idę do pierwszej strony pooglądać gdzie mnie ciekawość przywiodła....
Asiu,

miło mi Cię gościć. Dlaczego nie masz swojego Wątku i ja bym chciała z ciekawości pobuszować w Twoim ogrodzie. Jesteś kolejną osobą, która wskazuje ten zestaw.
Jeżeli komuś się przyda taka analiza jaki kolor do Edenki, to tylko będę się cieszyć.