Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

ja coś poknociłam ze swoim skoro tyle rósł i nawet zakwitł a jeszcze wtedy na FO nie wchodziłam to tak na wyczucie z nim postepowałam... a Twój na pewno da radę ;:333
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

ceropegia, dendrobium i skrzydłokwiat bardzo maja piękne oryginalne kwiatuszki ;:63 ;:63

Masz do nich rękę więc na pewno będą długo kwitły ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Brawa dla dendrobium i skrzydłokwiatu ;:63 , ten trzeci niestety musi pokazać coś więcej , żeby mnie zachwycić. :wink:
Wiktorio, najfajniejsze i najciekawsze dyskusje są przeważnie u ciebie i u Anjji, widocznie macie jakiś talent do wywoływania dobrych tematów ;:108
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Super kolorowo. Pięknie zakwitło dendrobiumi skrzydłuś:)
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Piękne kwitnące !! Ależ masz kolorowo !! Corpegia cudna
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

no to dałaś mi tym fioletowym po gałkach :shock: ;:14 cudny, śliczny, piękny ;:108 i kolorek i sama prostota kwiatuszka ech...
a te małe.. JESTEM PEWNA, że to listeczek się wydobywa... nieśmiało... ;:224 nie może być inaczej!
opowiem jak prawie ukatrupiłam swego, podeszłam do doniczki, zobaczyłam ze odstaje ziemia z brzegów, myślę sobie, pewnie za sucho ot brawo ;:223 trzeba pouciskać troszkę ziemię i tak ucisnęłam, że jak zabrałam palce to ;:154 bo tam 3 maluśkie listeczki... i wtedy to omal naprawdę się nie ;:14 bo przecież głupia mogłam uszkodzić i od razu zaczęłam modły odprawiać nad nim aby się nie obraził... ;:170 jest ok, rośnie :uszy możesz zrobić podobnie, ale chyba nie polecam :;230 ja nie zawsze robię coś mądrego :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Piękny kolor tego dendrobium - bardzo mi się podoba , no i kształt kwiatuszka jest śliczny .
Ceropegia - kwiat z kosmosu - czy ja się doczekam kwiatków na mojej :?
A ta maleńka kupeczka (właściwie kropeczka) zielonego - to jest ciekawostka , którą
pewnie z przyjemnością podglądasz ? ;:108 ;:63
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trzynastko - dziękuję ;:196 . Oj, też mam nadzieję, że to nie chwast :) .
Kasik - ;:196 . Obserwuję go przez lupę, ale jeszcze nic pewnego nie mogę dostrzec :wink: .
Anjju - dzięki ;:196 . Jeszcze się trzyma i chciałabym, żeby tak pozostało ;:108 .
Jatro - dziękuję bardzo ;:196 .
Rapunzel - ;:196 . Ceropegia wygląda dość niepozornie, a ja nie jestem najlepszym fotografem i jakoś nie potrafię oddać uroku jej malutkich kwiatuszków :oops: . Cieszę się, że podobają Ci się "nocne Polaków rozmowy" - to chyba właśnie ze względu na porę jakoś tak wychodzi :wink: .
Filigranowa - pięknie dziękuję ;:196 .
Lidko - bardzo się cieszę, że Ci się spodobała ;:196 .
Mniodkowa - ;:196 . No właśnie jakoś nie potrafię złapać jego koloru, bo on raczej ciemnoróżowy, niż fioletowy (nawet nie umiem dokładnie opisać jego barwy :wink: ). To ja w takim razie już w tym moim grzebać nie będę, a ręce świerzbią, że aż... Chyba powinnam je sobie uwiązać gdzieś z tyłu, żeby go nie dotykać.
Kociaro - dziękuję ;:196 . Podglądam, podglądam i doczekać się już nie mogę.

Byłam dziś na kameralnym spotkaniu forumowym i wróciłam z... sześcioma falkami od MagdyMisi. Teraz chodzę koło nich i im zaglądam z lupą w listki (przynajmniej domniemany skrętnik ma trochę spokoju). No normalnie, piękne są. Mają ogromne liście i zdrowiutkie zielone korzonki. Teraz tylko chuchać, dmuchać, pucować i czekać na kwiatuszki (mordki mi się skończyły - tu: szczerząca się buźka).
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aż mnie się radość udzieliła :D
:;230 miało się już nic nie zmieścić a tu 6 falusiów przyjdzie upchać :;230
ale jak dają trzeba brać tym bardziej że okazy zdrowia a MagdaMisia zaufała i oddała je w bardzo dobre łapki...
życzę by kwiatuszki szybko pokazały swoje kolorowe mordeczki...
a teraz wracam do ;:19
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiktorio, gratuluję nowych 6 storczyków, mam nadzieję, że będziesz nam zawsze prezentować fotki, jak będą kwitły. :)
Co do ceropegii, to nie wina zdjęcia, ani tym bardziej twoich umiejętności, tylko raczej mojego braku orientacji w temacie, bo myślałam, że to jakiś pączek dopiero. Tyle się tu człowiek naogląda takich spektakularnych kwitnień, że potem się wydaje, że mniejszych kwiatów nie ma. :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Wiktoria - a że tak nieśmiało zapytam - a fotki to dzie???? ;:164
skrętniczek teraz odetchnie i zbierze się w siłę do rośnięcia... ;:108 tak to właśnie jest, nowe zakupy są potrzebne, aby nasze już zadomowione roślinki mogły odsapnąć :;230 (ale sobie wymyśliłam teorię do legalnych zakupów ;:224 )
Anjja pisze:aa teraz wracam do ;:19

Ania - 4.42 wstałaś, aby na FO obejrzeć nowości?? ;:154
to Ci dopiero uzależnienie :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Wiktorio aż sześć i Ty się nie chwalisz ?! NO POKAZUJ NAM CHOCIAŻ MALUCHY !!!!!!!!!!! :twisted: CZEKAMY !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa pisze:
Anjja pisze:aa teraz wracam do ;:19
Ania - 4.42 wstałaś, aby na FO obejrzeć nowości?? ;:154
to Ci dopiero uzależnienie :;230 [/color]
Nie do takiej desperacji nie doszłam :;230
Synuś wyjeżdżał na wycieczkę to wstałam się pożegnać i kanapeczki na drogę naszykować :D a że lapek był włączony to tak tylko zerknęłam ;:224
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anjju - ;:196 . Też jestem pełna podziwu, jeśli chodzi o godzinę Twojej wypowiedzi :) . Mam nadzieję, że po zrobieniu śniadanka udało Ci się szybko zasnąć ;:108 .
Rapunzel - ;:196 . Mam nadzieję, że będą chciały u mnie kwitnąć. Póki co, pooglądałam im korzonki i widzę, że są śliczne i zdrowiutkie :) , więc mam nadzieję, że pokażą w przyszłości kwiatuszki ;:108 .
Mniodkowa - ;:196 . Fotki się właśnie naprodukowały. Niestety pogoda dziś do bani, więc światło dość marne, ale coś tam widać :wink: . A o skrętniku będzie dalej.
Lidko - ;:196 . Już, już są. Jeśli fotosik łyknie, to zaraz wstawię :) .

Obfociłam storczykowe ślicznotki :) . Dla jednego chwilowo zabrakło osłonki, więc musi stać w samej doniczce. Oto one:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tu dwa w jednej doniczce :) . Przód i tył:
Obrazek Obrazek

Czy ja gdzieś, kiedyś pisałam, że nie będę już grzebać w skrętniku? :roll: Ale chyba majstrowanie przy podgniłym liściu się nie liczy? ;:223
Wyciągnęłam go, żeby coś z nim zrobić (sama nie wiem, co), no i zobaczcie, co narobiłam :oops: :
Obrazek Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to chyba wszystko jest na dobrej drodze, skoro ma korzonki :roll:
Storczyki jak to storczyki, najlepiej wyglądają jak kwitną, ale trzeba przyznać, że są zdrowe i ładnie zielone :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”