Marysiu,masz rację- nic tak nie poprawia humoru, jak piękne ,prawdziwie wiosenne słoneczko.
Wczorajsze chmury okazały się straszakami a dziś znów pięknie świeciło .Oczywiście skrupulatnie i zachłannie to wykorzystałam a teraz ...ledwo zipię
Halinko ta hortensja to
Limelight ,na zdjęciu jest dwuletnia roślina.Tak mi się podobała ,że w ubiegłym roku,przy wiosennym cięciu ukorzeniłam jeszcze 4 szt i teraz mam 5

To bardzo piękne hortensje , polecam!
Gosiu całe szczęście i u nas chmury tylko postraszyły i powędrowały dalej. Dzisiaj za to prawie cały dzień bezchmurny, chociaż pod wieczór wyczuwało się wyraźny chłód-pewnie nocą znów przymrozi...
Wiesz ,ja chyba zrezygnuję z sadzenia jaskrów-jak sobie pomyślę o mączniaku i ciągłej z nim walce ,to mi się odechciewa- a tak mi się podobają...
Jadziu ,dziękuję

ta różyczka to Flora Danica , jej kolor jest zmienny najpierw jest pomarańczowa ,później nabiera różowego rumieńca ,by pod koniec kwitnienia przybrać barwę prawie żółtą-taki trochę kameleon
Halinko,musimy teraz stosować taki substytut żeby nie zwariować ale już za momencik...
Jadziu nawet nie wiesz jak ja czekam na Twoje księżniczki- Ty masz tyle nowości -będzie co podziwiać!