Magiczny zakątek dwostr cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Magiczny zakątek dwostr cz.2

Post »

Skleroza nie boli.
Zapomniałam nazwę roślinki z pierwszego zdjęcia?
Czy Ty je wykopujesz?
Domysliłam się, że chodzi o mnie :twisted:
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, przepiękne widoczki. Alejka cudna, mogłabym chodzić nią w tą i z powrotem bez znudzenia cały czas oczarowana widokiem. Domyślam się tylko jak pięknie pachną te kwiaty, ta trawa, te drzewa....o raju, przed snem w sam raz na dobranoc....

A co to za kwiaty na trzecim i piątym zdjęciu za różą żółtą (o raju,... uwielbiam ten soczysty słoneczny kolor ;:oj ) - różowe za liliowcem i takie szczoteczki :oops: Piękne. Jedne pląsają delikatnie na cienkich nóżkach, a drugie sterczą dumnie pokazując swoje nastroszone grzywy. No cuda..... To są byliny?
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu,pierwsza roślinka to jaskier peoniowy,wykopuję je na zimę ,chociaż facet,u którego kupowałam "pazurki" twierdził, że zimują w gruncie i ...straciłam wtedy wszystkie.

Kasiu,dziękuję za tak miłe słowa.Cieszę się, że tymi "kwiecistymi" fotkami sprawiłam Ci odrobinę radości.
Jeśli chodzi o kwiatki,to na trzecim zdjęciu jest skalnica-taka malutka,niewymagająca roślinka skalna a na piątym, różowe "szczoteczki" należą do tawułki Arendsa.

Dziś taki radosny,słoneczny dzień,więc dodam kilka słonecznych fotek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne letnie fotki i kwiatuszki,,,wszystko nasycone kolorami słońcem ;:215 Nie to co teraz i wciąż mamy na dworze ;:222 ;:222 ;:222
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu właśnie takiego słoneczka nam wszystkim teraz potrzeba dlatego wybrałam słoneczne fotki. U mnie za oknem co prawda świeci słońce ale już pojawiają się chmurki,więc cieszę się tym co mam.Aż chciałoby się zakrzyknąć: chwilo trwaj! ;:303
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
U mnie dziś pierwszy słoneczny dzień od dawna. Od razu wszystkim poprawił się humor i w serca wstąpiła nadzieja na rychłą wiosnę :heja
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Witaj Danusiu,mam pytanie o hortensję ,której zdjęcie pokazałaś,jest piękna,a ja w tym roku sporo mam ich zakupić,podaj mi jej nazwę :D i jak długo ja masz?
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po tej stronie Wisły chmurki zaczęły pojawiać się dopiero późnym popołudniem, ale całe szczęście poszły sobie dalej.
Nazwę miałam na czubku języka. No właśnie dlatego, że trzeba je wykopywac nie zdecydowałam się na ponowny zakup, bo i owszem też miałam. Ale one są tak piekne, że może znowu się skuszę?
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Danusiu śliczna róża łososiowa,domek i wszystko :wit
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Danusiu ;:167 pięknie dziękuję za urocze, słoneczne fotki, tak, tego nam teraz najbardziej potrzeba ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kurcze coraz bardziej tęsknię do tych różanych kwiatów a mam tyle nowości i już chciałabym je podziwiać ;:174 .Miód na serce takie widoki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,masz rację- nic tak nie poprawia humoru, jak piękne ,prawdziwie wiosenne słoneczko. ;:3 ;:3 ;:3
Wczorajsze chmury okazały się straszakami a dziś znów pięknie świeciło .Oczywiście skrupulatnie i zachłannie to wykorzystałam a teraz ...ledwo zipię :;230

Halinko ta hortensja to Limelight ,na zdjęciu jest dwuletnia roślina.Tak mi się podobała ,że w ubiegłym roku,przy wiosennym cięciu ukorzeniłam jeszcze 4 szt i teraz mam 5 :heja To bardzo piękne hortensje , polecam!

Gosiu całe szczęście i u nas chmury tylko postraszyły i powędrowały dalej. Dzisiaj za to prawie cały dzień bezchmurny, chociaż pod wieczór wyczuwało się wyraźny chłód-pewnie nocą znów przymrozi...
Wiesz ,ja chyba zrezygnuję z sadzenia jaskrów-jak sobie pomyślę o mączniaku i ciągłej z nim walce ,to mi się odechciewa- a tak mi się podobają...

Jadziu ,dziękuję ;:196 ta różyczka to Flora Danica , jej kolor jest zmienny najpierw jest pomarańczowa ,później nabiera różowego rumieńca ,by pod koniec kwitnienia przybrać barwę prawie żółtą-taki trochę kameleon :D

Halinko,musimy teraz stosować taki substytut żeby nie zwariować ale już za momencik...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu nawet nie wiesz jak ja czekam na Twoje księżniczki- Ty masz tyle nowości -będzie co podziwiać!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Danusiu tez mam Florę Danicę a u Ciebie będzie Danicowa cała rabatka .Też już nie mogę się doczekać kwitnień tym bardziej ,że bardzo o nie zadbałam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiedziałam, że one takie chorowite.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja bardzo lubię Florę Danica. Choć odbiega od mojej kolorystyki, to dla tej róży zrobiłam wyjątek i sprawiłam sobie jesienią pięć sztuk. Troszkę jest niestety chorowita, biedulka.
Danusiu, widzę u ciebie paprocie. Powiedz mi, kochana, czy one się nie rozrastają rozłogami. Kiedyś miałam zwykłe paprocie, ale były strasznie ekspansywne, przerastały nawet pod ścieżką na drugą stronę. Z kolei coś gdzieś czytałam, że nowe odmiany nie są tak kłopotliwe. Czy to prawda?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”