Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

Witaj Agness :wit

Ależ masz piękne skalniaczkowe rarytaski,takie niespotykane ;:108 Niektórych nie widziałam nigdy, nazwy też zupełnie mi nieznane....
Ja jestem w trakcie robienia skalniaka- w tym roku będę kończyć i na takie rośliny szczególnie zwracam uwagę.Śliczne ;:108
Na razie przejrzałam część ostatniego wątku, ale bardzo mi sie podoba u Ciebie i będę oglądać dalej, co kwitło latem :)
Na razie wzywa mnie mój maluch i muszę chwilowo odejść, ale tu wrócę i będę sie naprzykrzać ;:196

Na razie :wit
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agness, pokazałaś śliczniutkie rojniczki, dla mnie to są różyczki na kamieniach. Wiosną będę ich szukała do kupienia.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

AGNESS pisze:
Obrazek
Co to za odmiana tego czosnku ? On jest błękitny , czy w kolorze szaro niebieskim ? Ciekawe ma liście i fajnie wygląda w tej kępce .
Skalniaczkowe rośliny super wyglądają wśród tych kamoli ;:63 .
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Pięknie u Ciebie, czekamy na pierwsze oznaki wiosny, na pewno już są.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martuś pewnie, wszystkiego mieć nie można ;:108 Tak jak piszesz zółciutką pęcherznicę będę podziwiała w innych ogrodach, a bordową będę się cieszyć u siebie :D

Marylu ja już chyba ze 3 razy byłam u Ciebie 8-) i syciłam oczy widokiem Twoich pęcherznic. Są prześliczne, a i przy okazji napatrzyłam się na tę bajeczną pnącą różę. Jest cudna, mimo tego, ze później jak piszesz choruje, ale w czasie kwitnienia to prawdziwa bajka :D

Witaj Aniu jakie naprzykrzać , będzie mi bardzo miło jak mnie będziesz odwiedzać ;:196
Aniu na łowy skalniaczkowe zapraszam w realu, bardzo chętnie się podzielę :D

Krysiu pięknie określiłaś rojniczki, ja też tak je odbieram- jak róże na kamieniach :D - jest ich mnóstwo odmian i też jeszcze bedę się za nimi rozglądała, żeby wzbogacić skalniaczek. One nawet w wąskim przesmyczku pomiędzy kamieniami świetnie dadzą sobie rade i fajnie wyglądają :D

Jagódko, niestety nie znam nazwy tego czosnka, jest naprawdę śliczny, nawet jak nie kwitnie to listeczki są takie fajne :D Kolor ma taki błęknitno -liliowy, sama nie wiem jak go określić, ale fotka dobrze go oddaje :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu moje oznaki wiosny jeszcze śpią pod kołderką śniegową, muszę poczekać aż słoneczko stopi śnieżek, bo w lutym zakwitły już ranniki, ciekawe jak sie trzymają.

Jeszcze troszkę letnich wspomnień , niech nam czas szybciej mija do pierwszych tegorocznych kwiatuszków :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Piękne zadbane rabaty.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Agnieszko :wit ciekawa potrawka z chlebka dla piwoni ... czytałam że one też lubią spalone kości... :) słoneczko pięknie świeci to może nam troszkę śniegu stopi...a fotki skalniaczka urocze... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
x-d-a

Post »

Agnieszko, śliczne te Twoje letnie rabatki ;:63
Ja się już doczekałam pierwszych tegorocznych kwiatków :wit Oprócz przebiśniegów zakwitły mi własnie małe iryski (chyba holenderskie?). Są delikatne i niepozorne, ale jak cieszą :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jak patrzę na takie zdjęcia, to mi się lżej na duszy robi.
Już coraz bliżej do takiego widoku w ogrodzie ;:167
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Nie kupuję języczki ;:14 nie dam się skusić :;230 a może :lol:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Tak, takie zdjęcia to miód na skołatane zimą :wink: serca i dusze...Ale zieleń Twego trawnika jest taka soczysta...Twój aparat jeszcze upiększa rzeczywistość :) i tak piękną ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu dziękuję ;:196

Misiu, zgadza sie o tych kościach też czytałam :D Ale nie mam takiego rarytasu 8-) :lol:
U mnie śniegu jeszcze dużo, ale masz rację, takie piękne cieplutkie słoneczko szybko go stopi :D

Aniu bardzo dziękuję Ci za linka do mojego czosnka, to faktycznie on :D

Daluś podziwiałam Twoje iryski, są wspaniałe, nie dość, że tak bardzo wczesne, to jeszcze kolorek bajeczny :D

Aniu, niech no tylko śnieg stopnieje i nadal przyświeca takie słoneczko jak w ostatnie dni, to takie widoczki będą szybciutko :D

Andrzeju dziękuję :oops: Już nie mogę się doczekać kiedy roślinki na rabatkach jeszcze podrosną :lol:

Joluś, a pewnie, że nie kupuj- dostaniesz ode mnie :wink: :lol:

Martuś faktycznie mój aparat robi ładnie nasycone fotki :D Ale i zdjęcia robione były po deszczowym okresie, zaraz po deszczu zresztą i zieleń była tak niesamowicie intensywna, kora też miała niesamowicie piękną barwę, że musiałam cyknąć fotki.....wciąż lało, więc nie można było nic zrobić na ogrodzie, ale ciągle podchodziłam do okien i podziwiałam wspaniałą soczystość 8-) :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzejku masz świetne oko do aparatów :shock: Faktycznie to Nikon D80 :D ostatnie fotki takie trochę rozmyte, bo robione przez szybę w padającym deszczu :D

Igorku powiem Ci szczerze,że nie mam pojęcia jak ze zwiastunami wiosny .....bo u mnie jeszcze biała śniegowa kołdra :roll: W lutym pięknie zakwitły ranniki, ale zaraz śnieg je zasypał i tak jest do tej pory :roll: W momentach bezśnieżnych mój trawnik wyglądał bardzo ładnie, więc mam nadzieje, że będzie ok, ale troszkę jedzonka wiosną dostanie, bo ostatnie lata bardzo go głodziłam :roll: :lol: Taka mieszanka o jakiej mówisz to świetny pomysł, mam nadzieję, że Twój trawniczek błyskawicznie odżyje :D

Nowa stronka, więc jeszcze troszkę kolorków :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany