Aniu mnie udało mi się kupić , nawet nie tragicznie drogo, dość duże drzewko, z dobrze rozwiniętą koroną.
Nela miłorząb nie rośnie zbyt szybko, więc na efekt formowania trzeba będzie trochę poczekać, ale Ty jesteś cierpliwa ogrodniczka
Kapias już ogłosił Kalendarium na 2011 rok
http://www.kapias.pl/content/blogcategory/3/15/lang,pl/
Bardzo podoba mi się wirtualna galeria na jego stronie, kapitalny pomysł "kręcących się" zdjęć.
Majka chyba więc, jesteś zadowolona ze współpracy z kretami

warto wymienić narcyza na lilię martagon

tymbardziej, że lilie złotogłów podobno muszą mieć alkaliczną glebę. Masz dookoła lasy iglaste, toteż i ziemia powinna być kwaśna

a może skały ją odkwaszają?
Ponoć rozmnażanie rh z nasion, to nie lada sztuka. Wygląda na to, że masz wysoko szkolone krety

Wstaw u mnie zdjęcie rododendrona, niech się napatrzę
Stasiu lilie martagon są w sprzedaży. Niestety, nie są zbyt tanie. Posadziłam parę cebul w zeszłym roku, ale wszystkie czubki poodgryzały ślimaki. Druga sprawa, nie rosły zbyt bujnie
Olu ten miłorząb jest szczepiony i chyba wyższy ode mnie. Niemniej chętnie popatrzę na Twój kolejny eksperyment.
Tosia rododendrony Maji są przepiękne. Nie dziwię się kretom, że chcą je rozmnażać
Wtorek aktualny
Kilka powojników
Guernsey Cream, dwulatek, miał mnóstwo pąków, kwiaty zniszczyły deszcze
Souvenir Du Capitaine Thuilleaux

Daniel Deronta

Podpisany Królowa Jadwiga, ale na pewno to nie on. Może Popiełuszko?
Barbara Dibley, przydeptana wiosną do zera, nieoczekiwanie odbiła i pokazała nawet kilka kwiatów
Solidarność, jedyny clematis, który padł na uwiąd

Violet Elizabeth, kwiaty szarosine, utrzymywały się ponad miesiąc
Purpurea plena Elegans, bardzo bym chciała, aby się rozrósł
Błękitny Anioł

NN
Kacper, Kacperek kochany

kwitł pojedynczymi kwiatkami do samej zimy