Roślinki Ani cz. 7

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinki Ani cz. 7

Post »

Aniu ten biały wygląda jak z atłasu
śliczny z tym rózowym pręcikiem ;:138 ;:138

Czytałam gdzieś że po kwitnieniu trzeba je przyciąć żeby się zagęściły czy to prawda, przycinasz je
pytam bo dostałam spory okaz różowego ale troszkę łysawy
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Dziękuję ślicznie za tyle przemiłych komplementów względem białaska ;:180
W tym roku skromnie zakwitł bo tylko czterema kwiatami ale one też dużo radości mi sprawiły :D
tija pisze::wit
Aniu jak będziesz miała nadmiar żółtego grudniaczka to ja ;:65 w kolejce , może to go zachęci do kwitnienia :wink:
Elu,
na wiosnę przypomnij się to na pewno coś skubniemy :wink:
sari pisze: Czytałam gdzieś że po kwitnieniu trzeba je przyciąć żeby się zagęściły czy to prawda, przycinasz je
pytam bo dostałam spory okaz różowego ale troszkę łysawy
Beatko,
ja nie przycinam grudników jakoś tak same się zagęszczają ale nie wiem jak inni :wink:
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam,

Przepraszam że tak późno ale myślę, że lepiej późno niż wcale. Trafiłem tutaj jak na inne ciekawe wątki za przyjaciłmi - gdzie oni to i ja. :)
Napiszę krótko choć oglądałem długo bo kilka dni. :P Takich roślin, tak różnorodnych, zadbanych i pięknych ze świecą szukać. Ot i co. Też potrafisz pisać, doradzać, znasz się. Jesteś wielka. ;:180 ;:138
Nie jestem specem od zieloności ale różne rzeczy u mnie rosły przez lata to i wiem. Wiem też, że będę tutaj częstym gościem.

Pozdrawiam
Henryk
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Henryku ;:7
Dziękuję za tak miłe słowa i jednocześnie podziwiam że miałeś tyle cierpliwości by przejrzeć wszystkie moje wątki ;:180
Oczywiście zapraszam jak najczęściej :P

Nie mam za bardzo pomysłów jakie rośliny teraz pokazać...dlatego postanowiłam zaprezentować miejsca w kuchni gdzie mam poustawiane kwiaty :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Następnym razem będzie duży pokój :P
ninad
200p
200p
Od: 10 mar 2010, o 11:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu , kuchnia pieknie ukwiecona , czekam na pokoje ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Aneczka82
200p
200p
Od: 5 paź 2010, o 19:50

Post »

OOOOO rety jak pięknie masz w kuchni :shock: ;:111 ;:152 ;:1 a jak się prezentują.Widzę że zapożyczę sobie parę pomysłów na ekspozycje kwiatów i na wygospodarowanie miejsca.Brawa dla Ciebie za tak śliczne roślinki ;:138 ;:196
Pozdrawiam - Ania :D
Moje roślinki
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aniu teraz na hasło kuchnia, nie będę myślała o zrobieniu sobie kanapki, tylko o Twoich pnączach...czy w lodówce też jakieś mieszkają ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poustawiane, powieszone - wszędzie roślinki! :)
Pięknie, zieloniutko...

U mnie w mieszkaniu to tylko żony kwiatki różne (teraz też fiołki, bo nam się na Forum spodobały) i ANI JEDNEGO kaktusa. :wink:
Moi ociernieni przyjaciele i ich pobratyńcy sukkulenty stoją cały rok na oszklonym balkonie (loggia) gdzie połowa jest dla nich przeznaczona. Tam nie przeszkadzają nikomu chociaż w zimie kiedy zakładam osłony na szyby to dostęp do nich jest mocno utrudniony. Cóż, taki układ.
Zajrzyj do mnie na wątek to zobaczysz jak jest. Zapraszam.
Mamy nieduże mieszkanie w bloku, w zimie bardzo ciepłe i o suchym powietrzu. Tutaj tak wspaniałe i wymagające rośliny jak u Ciebie nie chcą rosnąć. Wiem, bo próbowałem. :?
Ale Twoje piękne, aranżacje wnętrz też super :!: ;:138
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję za słowa uznania i cieszę się że moja kuchnia się spodobała ;:196
Aneczka82 pisze:OOOOO rety jak pięknie masz w kuchni :shock: ;:111 ;:152 ;:1 a jak się prezentują.Widzę że zapożyczę sobie parę pomysłów na ekspozycje kwiatów i na wygospodarowanie miejsca.Brawa dla Ciebie za tak śliczne roślinki ;:138 ;:196
Aniu dziękuję ;:196
Myślę, że jeszcze nie raz będę coś zmieniać....na początku chciałabym takie zwisające kwietniki na 3 kwiaty a potem jeszcze zapewne coś wymyślę :wink:
heliofitka pisze:Aniu teraz na hasło kuchnia, nie będę myślała o zrobieniu sobie kanapki, tylko o Twoich pnączach...czy w lodówce też jakieś mieszkają ;:224
Iwonko
dobre ;:224 w lodówce jeśli chodzi o coś zielonego to mam sałatę i jakieś tam warzywa...oczywiście nie same warzywa :wink:
Po remoncie gdy wszystkie meble były poustawiane a nie było wtedy jeszcze żadnego kwiatka to ta kuchnia wydawała mi się taka pusta a teraz jak dla mnie wygląda super tym bardziej że ja uwielbiam jak w domu jest choć trochę zielono nie licząc ścian :D

Henryku
przejrzałam Twój wątek ale wybacz że tak na szybkiego :oops: Nic jeszcze nie pisałam bo chcę najpierw wszystko przeczytać :wink:
U mnie w mieszkaniu też panuje suche powietrze ale z tym sobie poradziłam....mam na kaloryferach nawilżacze i widzę że dzięki nim roślinki dają radę :wink:
Awatar użytkownika
Aneczka82
200p
200p
Od: 5 paź 2010, o 19:50

Post »

Jeżeli mogę wtrącić to ja coś doradzę.Ja również mam centralne nie mam niestety nawilżaczy na kaloryferach ale na noc zawsze daje mokry ręcznik a na dzień po prostu skręcam trochę :)
Pozdrawiam - Ania :D
Moje roślinki
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Aniu popadłam w zdumienie. :shock: Pięknie masz w kuchni. Tak zielono. ;:138 Zazdroszczę tak dużej kuchni i tylu wisiołków. Oj chyba na wiosnę się mnie nie pozbędziesz bo będę błagać o szczepki. :oops: :;230
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aniu ślicznie masz w kuchni. ;:138 Ja lubię takie zielone klimaciki, bo u mnie też jest sporo "kuchennych" mieszkańców. :wink:
Oj wypatrzyłam tam kilka cudownych wisioków. Nie wiem, czy i ode mnie uda Ci się opędzic wiosną. :oops: :;230
Aniu, mam prośbę. Zajrzyj do mnie i spróbuj rozpoznac moje szczepki filków, które w tej chwili ukorzeniam. ;:180
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

przejrzałam Twój wątek ale wybacz że tak na szybkiego Nic jeszcze nie pisałam bo chcę najpierw wszystko przeczytać
Mnie zeszło kilka dni, ale Ty masz już 7 części :!: A nie chciałem na szybko aby czegoś nie minąć i potem gafy nie popełnić. :?
OCZYWIŚCIE zapraszam częściej. Ja lubię "zielone" - może ktoś polubi cierniste?? Chciałbym, przyznam. :lol:
Ja również mam centralne nie mam niestety nawilżaczy na kaloryferach ale na noc zawsze daje mokry ręcznik a na dzień po prostu skręcam trochę
Jasne, można i tak. :)
Tyle, że teraz tak wymagających roślin nie mamy a te co są na parapetach dają radę. Uchylamy/rozszczelniamy okna i jest lepiej. :wink:
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Nooo, sporo masz zielonego w kuchni ( łącznie ze ścianami :wink: ) :P
Bardzo ładnie się to prezentuje ;:138
Ja niestety nie mogę tak ukwiecić kuchni, bo mam ją od str. płn, więc jest stanowczo za ciemno :?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Andziax007 pisze:Iwonko...Po remoncie gdy wszystkie meble były poustawiane a nie było wtedy jeszcze żadnego kwiatka to ta kuchnia wydawała mi się taka pusta a teraz jak dla mnie wygląda super tym bardziej że ja uwielbiam jak w domu jest choć trochę zielono nie licząc ścian :D
Aniu zgadzam się z Tobą w stu procentach ;:108 byłam w mieszkaniach, gdzie nie było żadnego kwiatka lub stały...plastikowe :;230 było w nich bardzo smutno i tak jakoś...martwo :evil: zdecydowanie wolę przebywać w buszu niż w grobowcu ;:31 kuchnia cudowna, czekam z niecierpliwością na pokoje ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”