Ogród - Andrzej Max
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród - Andrzej Max
Andrzeju, a gdzie ogrodowy pokaz
Nie uwierzę że nie zabrałeś aparatu.

- Andrzej Max
- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Kontakt:
Faktycznie wziąłem, ale nie miałem kiedy zdjęć dodać z powodu zmiany laptopa - nawet nie miałem pojęcia że przerzucenie danych , programów itp. jest takie pracochłonne!
To może kilka zdjęć...

to krzewuszki - mają dwa lata, własnego "chowu" ...

To może kilka zdjęć...

to krzewuszki - mają dwa lata, własnego "chowu" ...

- Zielona_Ania
To rozumiem
Przepiękna krzewuszka, tym bardziej że tak pozyskana.
A widzę że kolory dobrane wzorowo, te fiolety irysów i łubinu zgrane jak z jednej palety

A widzę że kolory dobrane wzorowo, te fiolety irysów i łubinu zgrane jak z jednej palety

- Andrzej Max
- Kontakt:
No tak , z jednej jak dodać do tego lawendę i kocimiętkę...

między nimi a krzewuszką jakoś pośredniczy klematis dr.Ruppel i dołącza się naparstnica ( w zeszłym roku była różowa...).

między nimi a krzewuszką jakoś pośredniczy klematis dr.Ruppel i dołącza się naparstnica ( w zeszłym roku była różowa...).

Jak to mówią: "Co było, a nie jest, nie pisze się w rejestr"
Tak więc masz kremową naparstnicę, czy Ci się to podoba, czy nie...

Tak więc masz kremową naparstnicę, czy Ci się to podoba, czy nie...
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Andrzeju przepiękna ta naparstnica kolor unikat, nie byłam za bardzo zauroczona naparstnicami ale w ub.roku dojrzałam chyba
i mnie zauroczyły choć jest to roślinka która pamiętam z dzieciństwa, bezproblemowa i dostojna - teraz to wiem!
Budleja to w ogóle dość pózno bierze się do życia, u mnie dopiero tydzień temu zaczęła wypuszczać zielone listki i idzie teraz jak burza, ale magnolia susan chyba u ciebie też wypatrzyłam nie zakończyła jeszcze kwitnienia.
milo było w Twoim ogródku pospacerować,

Budleja to w ogóle dość pózno bierze się do życia, u mnie dopiero tydzień temu zaczęła wypuszczać zielone listki i idzie teraz jak burza, ale magnolia susan chyba u ciebie też wypatrzyłam nie zakończyła jeszcze kwitnienia.
milo było w Twoim ogródku pospacerować,
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Andriu,piękne widoki u Ciebie
Szkoda tylko,że tak rzadko można je podziwiać na fotach
Irysy dają klimat wiejskiego ogrodu
Dostrzegłam też pączusie na różycach
Pozdrówki

Szkoda tylko,że tak rzadko można je podziwiać na fotach

Irysy dają klimat wiejskiego ogrodu

Dostrzegłam też pączusie na różycach

Pozdrówki

Pozdrawiam Magda 

- Andrzej Max
- Kontakt:
Gosiu, no mam i dobrze mi tak - zawsze to jakieś "odbicie" od "postnych " kolorków...
Taro
Miło mi Cię gościć - rzadki kolor mówisz? Może i dobrze, bo obok następna wzeszła - ciekawe jaka bedzie?
Żeby jeszcze te 3 pozostałe budleje zechciały odbić...
Zapraszam ponownie!
Madziu
Teraz się poprawię! Zdecydowaną większość pracy przy sprzęcie mam za sobą - zostały mi te milsze obowiązki, a to już drobiazgi...
To może kilka zbliżeń? ( rzecz jasna w sensie foto)

Taro
Miło mi Cię gościć - rzadki kolor mówisz? Może i dobrze, bo obok następna wzeszła - ciekawe jaka bedzie?
Żeby jeszcze te 3 pozostałe budleje zechciały odbić...

Madziu

Teraz się poprawię! Zdecydowaną większość pracy przy sprzęcie mam za sobą - zostały mi te milsze obowiązki, a to już drobiazgi...
To może kilka zbliżeń? ( rzecz jasna w sensie foto)

- Andrzej Max
- Kontakt:
I jeszcze kilka zdjęć kwiatów i robali... :P

Nelly Moser w zachodzącym słońcu...

No i niespodzianka... ale o tym następnym razem

Nelly Moser w zachodzącym słońcu...

No i niespodzianka... ale o tym następnym razem

-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
a mówiłam że bezobsługowy najładniejszy.Andrzeju przez ciebie mam 25zt.mniej bo kupiłam budleje Dawida ciemno różową ale nam zaserwowałeś powojnika przed domem
ogród u stóp klasztoru

ogród u stóp klasztoru
Andrzej, pojechałeś po całości
A co to za koteczek ?

Andrzej, muszę, muszę wyrazić zachwyt dla Twego bezobsługowego ogrodu, chociaż w tę bezobsługowość nie wierzę
Wiem, że to taki skrót, uproszczenie, że niewiele czasu poświęcasz na pielęgnację w stosunku do efektów. No i zazdroszczę! W moim ogrodzie w grę wchodzi tylko aktywny wypoczynek, a Ty pewnie sobie i posiedzisz i poleżysz!
Samo rośnie! A ja mam tylko przerwy na papierosa, jak to dobrze, że palę, bo bym tam już całkiem padła na nos!
Powojnik przecudny! Moje obsługowe się nie umywają!
Krzewuszki sam "zrobiłeś"? Brawo!

Powojnik przecudny! Moje obsługowe się nie umywają!

- Zielona_Ania
Andrzeju, padłam po określeniu postnych kolorów i zbliżeń
Pszczoły i trzmiele nie próżnują, mają u Ciebie świetną stołówkę.

Pszczoły i trzmiele nie próżnują, mają u Ciebie świetną stołówkę.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Andrzeju - zachwycający jest ten clematis
Zdjęcia robisz piękne, nie każdy to potrafi.
U mnie na 50 zdjęć zaledwie kilka jest czytelnych i nadaje się do pokazania.

Zdjęcia robisz piękne, nie każdy to potrafi.
U mnie na 50 zdjęć zaledwie kilka jest czytelnych i nadaje się do pokazania.
- Andrzej Max
- Kontakt:
Mariolu - clematis co roku taki koncert daje - widać odmiana taka! Co do zdjęć - to ja tak juz mam od ...lat - to był mój zawód , wracam do niego z trudem po kilkuletniej przerwie. Z trudem - bo trzeba się uzbroić w sprzęt i znaleźć miejsce na rynku (czyli klientów) - co łatwe nie jest.
Aniu - faktycznie pszczół u mnie dostatek - sąsiedzi mają pasieki, latem na mojej lipie koncert brzęczenia taki że w domu słychać!
Marto,
bezobsługowość dotyczy raczej tego, że rzadko w ogrodzie bywam , a jak już jestem to na papierosa czasu nie mam - to rzuciłem palenie...
No może przesadziłem nieco - ale jak przyjeżdżam na dwa dni z czego tylko jeden roboczy , raz na dwa - trzy tygodnie w lecie , i rzadziej wiosną czy jesienią - to nie wiadomo w co ręce włożyć. To zaczynam od koszenia tzw. trawnika. Później pielenie , cięcie ... i nawożenie roztworami , a przed wyjazdem granulkami dlugodziałajacymi. Krzewuszki - z patyków ukorzeniałem 2 lata temu.
Alinko
Budleja - piękny krzew - wart tych paru złotych. Martwię się moimi - bo na jesieni się pochorowałem i ich nie okryłem jak co roku i tylko jedna od korzeni odbiła... A już myślałem że 3 kolory będą...
Bożenko
Koteczek - to gość nasz miły , skądś się przybłąkała kicia , to mleczka dostała - zostawiamy jej przy domu miseczkę mleka żeby przychodziła i może populację nornic zmniejszała...
To kilka jej zdjęć .

Aniu - faktycznie pszczół u mnie dostatek - sąsiedzi mają pasieki, latem na mojej lipie koncert brzęczenia taki że w domu słychać!

Marto,
bezobsługowość dotyczy raczej tego, że rzadko w ogrodzie bywam , a jak już jestem to na papierosa czasu nie mam - to rzuciłem palenie...

Alinko
Budleja - piękny krzew - wart tych paru złotych. Martwię się moimi - bo na jesieni się pochorowałem i ich nie okryłem jak co roku i tylko jedna od korzeni odbiła... A już myślałem że 3 kolory będą...

Bożenko
Koteczek - to gość nasz miły , skądś się przybłąkała kicia , to mleczka dostała - zostawiamy jej przy domu miseczkę mleka żeby przychodziła i może populację nornic zmniejszała...

To kilka jej zdjęć .