Ogród Andzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Andzi

Post »

Aniu ślicznie kwitnie u ciebie hortensja, jak długo już rośnie w Twoim ogrodzie....moje niektóre jakieś niziutkie są w tym roku....nie bardzo je nawet widać na rabacie pomiędzy bylinami...
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Małgosiu ;:167 u mnie w trawie więcej chwastów niż trawy...wygląda to paskudnie ale dopiero mam w planach wszystko wypryskać i posiać od nowa. Miałam to zrobić na wiosnę ale ciągle podbieram trawnik na rabaty...więcej już nie planuję nic zmieniać, tylko zostaną mi do posadzenia drzewka, mini iglaki, byliny. Kombinuje też z wyłożeniem brzegów kamieniem i drewnianymi konarami.
Aga ;:196 hortensja ma doskonałe warunki, przez dwa sezony zalewana była wodą...ciągłe opady deszczu chyba na to wpłynęły. Zasilałam też nawozem do hortensji...kwitnie w tym roku na dwu poziomach. Po przekwitnięciu wycinam tylko przekwitłe kwiaty, więcej nic nie wycinam.
Zwiększyła w tym roku swoją objętość i w szerz i do góry o jakieś 70 cm.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu wróciłam podziwiać Twoją hortensję, jest śliczna , wspaniale wygląda to piętrowe kwitnienie :D Ja swoje niziutko przycięłam wiosną, żeby się lepiej rozkrzewiły, stąd takie niewysokie, chociaż Limelight, Pinky Winky i Vanilka mimo tego zabiegu wystrzeliły w górę :D Mam nadzieję, ze i pozostałe też podskoczą do góry :lol: ....no naprawdę nie mogę się napatrzyć na Twoje cudeńko.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu wszystkiego najlepszego w dniu imienin. Niech zdrowie Ci dopisuje, roślinki rosną zdrowo a spotkania forumowe były często. Mam nadzieję szczególnie na te spotkania. ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu, ja mówiłam o trawie ozdobnej na zdjęciu pod pięknym piesiem,ta brązowa.
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Aniu wszystkiego naj naj naj lepszego szczęścia zdrowia , spełnienia wszystkich marzeń. ;:196 ;:114
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga hortensja zaczyna wybarwiać się na różowo, mimo ciągłych opadów dalej pięknie kwitnie... Pinky Winky na pewno dosadzę. Widziałam kwitnącą jest cudowna ;:65
Jolka ;:196 dziękuję.
Małgosiu :wit ale się dogadałyśmy :;230 zobacz czy w środku nie ma kwitnących kłosów z nasionami, są prawie nie widoczne...moja też wyglądała jak uschnięta ale ma się bardzo dobrze :wink:
Beatko ;:167 dziękuję.

W ostatnich dnach wyłożyłam dwie rabaty włókniną...wykopałam dużo cebulek i bylin...na ich miejsce posadziłam trawki ozdobne, żurawki, bukszpany.
Obrazek

Obrazek
Rabata z wolno rosnącymi iglakami i roślinami na skalniaki, rojnikami i tp...jeszcze wszystkich nie posadziłam...wolne przestrzenie wysypię kamieniem i korą. Dalsza część też jest do przekopania ale na razie wszystko kwitnie więc nie ruszam.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu czy u Ciebie nie pada że ciągle coś kopiesz w ogródku? Podeślij trochę słońca do mnie a najlepiej sama przywieź.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolka :wit ostatnio znowu mnie wzięło na przeróbki...wywaliłam prawie wszystko ze skalniaka, dosłownie wszystko roiło się od mrówek. Zniszczyły mi rojniki rozetkowe, w czerwonym kolorze nie mam ani jednego. Przekopałam większość bylin, teraz siedzą blisko siebie...liczę że się rozrosną to będzie mniej chwastów. Wywaliłam też stare odmiany irysów, myślałam że nie dam rady wykopać tyle narosło kłączy...warzyły chyba z 10kg...ledwo włożyłam na taczkę

Mam teraz mnóstwo wolnego miejsca :heja

Hortensja dalej pięknie kwitnie :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Datura pachnie wanilią.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

Przeróbki sprawiają,że ogród nigdy nie jest taki sam ;:108
Lobelia aż kłuje w oczy swoim kolorkiem :shock: Mi kwitnie zimująca bylinowa o niebieskich kwiatach.
Daturka pięknie Ci kwitnie a zapach uwodzi wieczorami ;:3 Jak ma się reszta?
Zdradzisz odmianę hortensji?W tym roku kilka mi przybyło a poprzednich nie mogę się już doczekać gdy zakwitną bo do tej pory jedynie Anabelka to zrobiła(przesadziłam ją niedawno bo zajmowała sporo miejsca).
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Datura pachnie i kwitnie na okrągło...dwie pozostałe może zakwitną są takiej samej wysokości jak ta o waniliowym zapachu...w tym roku posadziłam bezpośrednio do ziemi. Mają cały czas dostęp do wody...zalewane są na okrągło po każdym deszczu.
Hortensja nie wiem jak się nazywa możliwe że to jest Anabel...są takie ładne że jeszcze się skuszę na jedną.
Poczekam jak Twoje zakwitną to podpowiesz jaką odmianę wybrać :?:
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ogród duży, kolorowy, zadbany po prostu piękny ;:138 Podobają mi sie podpórki dla roślin z grubych gałęzi.
Dobrze, że to forum jest, bo można wiele fajnych pomysłów odgapić :tan
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

Aniu-na pewno nie jest to Anabell.Tę możesz zobaczyć u mnie-tak ogromna,że nie da się jej przeoczyć na fotce z oczkiem :;230
W tym roku i ja jedną daturkę wsadziłam do gruntu-była bardzo mocno przycięta bo odmładzałam a teraz ma już pączki więc i następne powąchasz w tym roku-tylko duuużo papu... :wink:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogumilka :wit gałęzie nie są za grube ale doskonale zdają egzamin. Po ostatnich deszczach kora zaczyna odchodzić od gałęzi, po okorowaniu powinien być fajniejszy efekt.
Też ściągam pomysły z forum, ostatnio wypatrzyłam bukszpan przycięty w formie spirali...dwa maluchy oczywiście podcięłam :tan
Bogusiu ;:167 pozostałe datury też mają pączki...wszystkie będą kwitły ;:108

Wrzosy powoli zaczynają kwitnąć, myślałam że nic z nich nie będzie...na wiosnę były prawie uschnięte. Przycięłam porządnie i podwoiły objętość...dwie sztuki uschły.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wykopałam wszystkie lilie, w prawym dolnym rogu...uzbierało się kilkadziesiąt szt...posadzę w jednym miejscu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu co to za krzaczek na trzecim zdjęciu od dołu w ostatnim poście?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”