Ogród Ewy F
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Ewy F
Mój błąd był taki,że pojedyncze kupowałam, czasami zdarzyło się ,że 2 szt takie same kupowałam,ale liczę też,że się rozrosną
.Jednak te ,które intensywnie pachną i mi się podobają najbardziej to dokupię 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Ewuniu ja też tak jak mówisz , tylko ja nigdy nie okrywałam lilii .ewa f pisze:Ja też Wiktorio najlepiej lubię zgrupowane lilie.Jest jeszcze dodatkowy aspekt -okrywanie łatwiejsze i mniejsza możliwość uszkodzenia przy pieleniu na wiosnę
Za to mam problem że nim dobrze wzejdą to jak nie sż na jednej rabacie to wszystkie skutecznie wypielę

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Właśnie Gieniu z tymi cebulowymi to największy problem,żeby ich nie wypielić wiosną.
Trzeba pamiętać gdzie się sadzi.Łatwiej z tymi co kilka lat są w jednym miejscu,jakoś szybciej się koduje w głowie,że tam one siedzą
Trzeba pamiętać gdzie się sadzi.Łatwiej z tymi co kilka lat są w jednym miejscu,jakoś szybciej się koduje w głowie,że tam one siedzą

Ja po dzisiejszej nocy to w ogóle zwątpiłam w sens zakupu co bardziej wrażliwych lilii,bo tu okrycie nie pomoże.
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
To nasi lokatorzy, utrwaleni w kadrze oczywiście przez mężą
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne zdjęcia ptaków, ostatni to jastrząb ?, trochę inne upierzenie niż krogulca.
Wcześniej widziałam grubodzioby, dzwońca, sójkę i panią kosową?
Wcześniej widziałam grubodzioby, dzwońca, sójkę i panią kosową?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Elu! Ostatni też krogulec samczyk ,a na pierwszym zdjęciu to większa i ładniejsza samiczka.Dziennie to wysypujemy okolo 1 kg ziarna słonecznika.Oprócz tego pszenica ,kukurydza ,jabłka i małe orzechy dla nich łuskamy.Czasami sypię też siemię lniane,a także podajemy smalec z ziarnem Dla myszołowów mąż wiesza porcje rosołowe,a krogulce jako nie żywiący się padliną, zjadaja naszych podopiecznych.W ciągu dnia tak wrzeszą jakby była wiosna w pełni,gdyby nie ten śnieg.