Rozczochrany ogródek Stokrotki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki

Post »

aaaa w którym oknie Mirka widzisz?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Katalog "Zaokienny" - superowy ;:138

popieram Smoka - aloes to potęga ... ;:7

i Igę oraz Gosię za namawianie do zwiększenia ilości azalii

:wit
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Stokrociu jesteś ode mnie lepsza o jedną azalię :roll: . Hm, czemu ja ich nie sadziłam ;:223
A Casanova to delikacik, otul go czule :lol:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Smoku, Ave - ja mam cztery różne odmiany aloesu...dwie z nich - tygrysi i jakiś inny są widoczne na tym oknie z gruboszem i pelargoniami za oknem :-) ale rozumiem, że chodzi o jakąś leczniczą odmianę?

Iza, Mirka widuję z okna drugiego od początku, tego, gdzie za oknem są pelargonie i widać dom innego sąsiada, co sie jeszcze nie wprowadził. Mirek z rodziną najczęściej kręci sie mniej więcej na wysokości tej niewielkiej sosenki na końcu mojej działki :-)

Gosiu, ja bym jeszcze chciała taką azalię...pomarańczową (to tyle, jeśli chodzi o moja znajomosć odmian azalii :-)) i wrzuciłabym ją sobie obok sosny przy garażu.

Elsi, Casanówka to taki mój eksperyment, sam sie do mnie przykleił, tak że nie upieram sie koniczenie przy nim, jeśli okaże sie niewdzięcznikiem - posadziłam gościa pod budleją, z tym, że od bardziej słonecznaj strony, budleja go przez zimę ochroni przed wiatrem, a przykryję go pewnie słomą :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Jakiego Mirka? Forumowego Mirka?
Wy, miastowi, to macie fajnie... Choć np. taka Elsi też ma blisko do Forum na co dzień. A ja na jakiejś pustyni mieszkam... :roll:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

bishop pisze:Jakiego Mirka? Forumowego Mirka?
Wy, miastowi, to macie fajnie... Choć np. taka Elsi też ma blisko do Forum na co dzień. A ja na jakiejś pustyni mieszkam... :roll:
Krzyś przecież możesz do nas przyjechać... prawda stokrotka?
Pokażemy Ci piękny Rzeszów....

Mirek nieforumowy :)
Brat stryjeczny mojego M.

Stokrotko pytałam bo myślałam, że domek zobaczę (bo nie widziałam)

Za fiskarsa płaciłam 60 zł w Practikerze (nie mam czasu na bieganie po sklepach i szukanie a tam obk córka do Lo chodzi... miałam wywiadówkę to wpadłam na 2 sekundy do sklepu... )

Wczoraj natomiast widziałam w RCMB za 70 zł z piórkem (czyli dla kobiet)

zdjęcie zrobię później bo teraz jadę na giełde staroci..
filiżanki to po różach moja druga miłość :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzusiu, ja taka miastowa, że za oknem mam bażanty, sarenki, lisy, a dzisiaj latało coś, co wg mojego M. wygladało na gronostaja...miasto to formalnie jest, ale tak naprawdę ja mieszkam na teranach rolniczych, większość sąsiadów ma pola i / lub jakieś hodowle. I fajnie, w życiu bym sie nie zamieniła :-)

A z Liską jesteśmy, co ciekawe, spowinowacone przez mojego sąsiada, który jest kuzynem Jej męża :-) Okazało się po raz pięćsetny, że świat jest mniejszy, niż by sie wydawało :-)

Do Rzeszowa zapraszamy, jak najbardziej. Zlot mozemy urządzić, czy cos takiego :-) U nas można zobaczyć wiele ciekawych rzeczy, miedzy innymi świetnie prowadzoną zieleń miejską :-) A jakie rzeczy maja u nas w ogrodniczych, to pewnie wszyscy wiedzą :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
x-d-a

Post »

Hej 100krotko, to i ja się piszę na Rzeszów i okolice - od dawna marzę o Bieszczadach!
Może jakiś mały zlocik?
A co do azalii, to jedne z moich ukochanych roślin :) Pięknie kwitną wiosną, niektóre ślicznie pachną, potem mają ładne liście przez całe lato, a jesienią...jesienią wspaniale się przebarwiają :!:
Miłej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Obrazek

Ale jaja - jakbym na swój ogród patrzyła (kształt działki i płot) :shock: :D

Powiedz, czy masz w planach obsadzenie siatki? Chodzi mi o tył. Ja się z nie mogę zdecydować - bo z jednej strony byłoby fajnie i bardziej kameralnie, z drugiej - jak się ktoś w końcu pobuduje, to pewnie obsadzi różną roślinnością, no i szkoda mi miejsca, bo tam mam winorośle :roll:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominisiu - tego na zdjęciu nie widać, ale "wzdłuż" siatki, oczywiscie w pewnej odległości, rośnie brzoza, maliny, czereśnia, wiśnia orzech włoski i leszczyna, pod samym płotem mam rózę pnącą, jeżynę i trzmielinę oskrzydloną, no i grządke warzywną Zatem planów na dosadzanie czegoś nie mam - tym bardziej, że jeśli ktos kupi działkę powyżej nas, to pewnie posadzi tuje :;230 to co ja sie będę martwić :-) Z kolei przed tą brzozą mamy miejsce na pergolę z winogronami. Tak naprawdę, niewiele widać na tym zdjeciu, ale tam jest parę niezłych (w przyszłosci) sztuk - kalina Roseum, kalina Compactum, klon Ginnala, dereń jadalny, pęcherznice, jodła koreańska, hortensja bukietowa,dwa perukowce i tak dalej...że juz o Westerlandzie, Mozarcie i Rosarium nie wspomnę :-) - to z tych większych. Tak że pozornie to ja mam dużo miejsca, ale, żeby uzyć terminu księgowego, muszę mieć zawiązaną rezerwę na to, co mi sie rozrośnie :-)

Daluś - zapraszam serdecznie! Ja może pisząc o Rzeszowie nie jestem obiektywna, ale wiele osó twierdzi, ze to ładne i zadbane miasto...a w Bieszczadach po prostu trzeba być!
Tak mnie kusicie tymi azaliami...ja już o swojej młodki zauważyłam, ze rzeczywiście pieknie sięprzebarwia jesienią (ale u Liski miała dłuzej liście...)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Tiaaa... po lupę chyba pójdę :roll:
Ty masz tam tyle mejsca, że pamięci by Ci nie starczyło na nazwy potencjalnych nasadzeń :lol:
Eureka... to ja już wiem, czemu ludzie sadzą rządek tuj pod płotem :;230
No dobra :roll: ci z lepszą pamięcią sadzą dwie odmiany naprzemiennie :wink:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Krzyś miał na myśli bliskość działki Tadeusza48 od mojego ogrodu, do Rzeszowa też mam dość blisko.
Byłam dziś w Jarosławiu, miałam być też w Rzeszowie (w LM - remontujemy), ale pogoda odstraszała.
Wyjazd odłożony, a ja podejrzewam, że to nie przez pogodę (powiedziałam M. o wyprzedaży iglaków :;230)
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gorzatek, ja też mam rząd tujek pod płotem, jak wszyscy to wszyscy, babcia też :-) - w takim miejscu, gdzie zależy nam, zeby nie zawiewało od zachodu. To jest, co by nie powiedzieć, najpraktyczniejsze rozwiązanie tematu żywopłotowego, one nie marzną i nie chorują. Owszem, oryginalnością nie grzeszą ;-) ale przecież można przed nimi posadzić dokładnie wszystko.

A co do miejsca - policz średnicę korony dorosłego orzecha plus czereśni plus brzozy plus leszczyny plus wiśni - nasza działka ma 16 metrów szerokości :-) Dorosła kalina Roseum moze mieć koło sześciu metrów średnicy korony (rośnie taka koło szkoły - obłędna jest!) i tak dalej i tak dalej...bardzo staram się rozumowo podchodzić do tematu :-)

Ela, wychodzi na to, że wszyscy mają blisko do Rzeszowa :-) Niewiatpliie trzeba to wykorzystać :-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ja nie mam blisko do Rzeszowa! ;:214 ;:145 ;:214
No wiem 100kroć... Ty jesteś konkretna do bólu :lol: ale według takiej filozofii, to ja bym nic nie posadziła u siebie :(
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ja też nie mam blisko ... a i tak w przyszłym roku będę :;230 To może i Ty Gosiu się wybierzesz ;) Masz jednak blizej niż ja... ale fajnie by było, wypić kawkę w miłym Forumowym gronie, skoro inni też mają chrapkę na Rzeszów...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”