Kolorowy ogród Geni - 2008r
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Obejrzałam sobie w necie tą ,,KLEOPATRĘ,,jest niezwykła ,występuje w rożnych kolorach-żółtym ,pomarańczowym różowym i białym .W jednym miejscu piszą ,że sadzi się z bulw ,a w innym że ma kłącza .Napisz GENIU -kiedy najlepiej je posadzić i w ogóle wszystko co o nich wiesz z własnego doświadczenia ,bo w necie piszą różnie.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Izabelo ciesze się, Ze mój ogródek Ci sie podoba. Jeżeli chodzi o Caling All Angeles/liliowiec/ to kupiłam mała sadzonkę. Trudno powiedziec kiedy zakwitnie myślę że za dwa lata powinna. Izabela jak możesz to odpowiedz gdzie kupiłaś żółtą piwonie już pisałam u Ciebie że ja kupowałam dwa razy raz w OBI drzewiastą żółtą i była różowa i w zeszłym roku na kermaszu jesiennym w Auli UMK w Toruniu zwykłą żółtą iteż była różowa a gałam za nią coś ok30 zł
Jolu co do Kleopatry to nie mam zbyt dużego doświadczenia, mam ją dopiero dwa lata kwitła mi tylko raz. Wiem tylko tyle że nie lubi zbytniej wildotności . Ja swojej pod spód dałam drenarż z kamyczków i żwiru. Lubią raczej lekką przewiewną ziemię. Ja swoją w tym roku przesadzałam w inne miejsce nie wiem czy w następnym roku będzie mi kwitła
Geniu
Jolu co do Kleopatry to nie mam zbyt dużego doświadczenia, mam ją dopiero dwa lata kwitła mi tylko raz. Wiem tylko tyle że nie lubi zbytniej wildotności . Ja swojej pod spód dałam drenarż z kamyczków i żwiru. Lubią raczej lekką przewiewną ziemię. Ja swoją w tym roku przesadzałam w inne miejsce nie wiem czy w następnym roku będzie mi kwitła
Geniu
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
igły kleopatry lepiej sadzić jesienią niż wiosną - przy sadzeniu wiosennym może czasem nie zakwitnąć w pierwszym roku ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
No właśnie mi tez cały dzien forum się muli i dotego co 10-te zdjęcie się wyswietla
.

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt: