25 marzec....hmmm rano oglądałam prognoze pogody długoterminową...i od 2 kwietnia w dzień ma być na plusie 13 st,a 5 kwietnia nawet 17

Oby to była prawda,tak bardzo wszyscy czekamy na ciepłe dni...
Maju mam trochę lenia,a muszę popikować żeniszka i jeszcze jeden problem...brak wolnych parapetów
Jestem ciekawa białej lobelii...Czarnuszkę wysieję,bardzo mi się u Ewci spodobała,wezmę za kota mojego psa,który ma podobne gabaryty

Nie jestem pewna,czy ona zakwitnie w tym roku,czy w następnym...nie pamiętam
Maju na działeczkę nie pojadę,tam wszystko jest rozkopane,wycinali drzewa,nie ma dobrego dojazdu i śnieg leży,to sa tereny leśne,droga jest nieutwardzona,będę czekała do kwietnia aż słońce lekko wysuszy ziemię

A Ty kiedy się wybierasz na swoją?
Moniś ja też mam dwie konewki z PRL

Jedna nie ma sitka,ale to nic i tak posadzę w niej jakieś małe kwiatuszki kolorowe:)
Lubię takie starocia,poszukuję dzbana starego na skalniaczek
Gosiu żeniszek jest bardzo ciekawą bylinką,może kupisz sobie gotowe sadzonki...
Dziś w prognozach powiało optymizmem,trzymam się kurczowo i mam nadzieję,że to prawda z ociepleniem
Ewcia żeniszek zadziwiająco szybko się rozrasta z małej kępki w dużą kępę i wciąż kwitnie
Ja mam wysiany niebieski i mix kolorów i tego drugiego jestem bardzo ciekawa,czy rzeczywiście będzie w różnych barwach
Bozunia wysiałam fioletową kobeę i mix biało-fioletowy....ale po łodyżkach widzę,że same fiolety będą
Jedną białą bym nie pogardziła,ale i tak się cieszę,że w ogóle je mam i jak na razie rosną ...
Ja z lobelią postępuję tak....łyżeczką wykrajam kawałek wraz z ziemią i wkładam do pojemniczka małego,obsypuję ziemią i gotowe.
Lobelia po przepikowaniu rośnie jak szalona

Trzymam kciuki za Twoją
TWR z żeniszkiem...dużo go wysiałam
Munstead Wood i zapach