Czyli pomidor od pomidora 20 centymetrów. To lekka przesada.krab32 pisze:Na skrzynkę dł 80cm ile pomidorków wsadzić? Czy 4szt nie będzie za dużo?
Pozdrawiam
Czyli pomidor od pomidora 20 centymetrów. To lekka przesada.krab32 pisze:Na skrzynkę dł 80cm ile pomidorków wsadzić? Czy 4szt nie będzie za dużo?
Ildi są słodkie i soczyste; te pomidorki miał też chyba Bogdan Szczepański.anae31 pisze:czy ktoś sadzi pomidorka koktajowego ILDI żółty, jaki jest w smaku??
Madziu, pakowałabym sadzonki od razu do docelowych donic, bez narażania roślin na uszkodzenia przy kolejnych przeprowadzkach.madzik1388 pisze: (...) mam małe sadzonki, to od razu dawać je do dużych 10l pojemników, czy stopniowo zwiększać im pojemniki np 2l, 5l,10l???
Miałam Maskotki w donicach, w tunelu i w gruncie - w gruncie radziły sobie u mnie wyśmienicie. Jeśli masz ich sporo, to możesz część wsadzić do gruntu (ja dałabym większość), a część do donic.anae31 pisze:u mnie są 2 małe pomidorki.. zielone oczywiście i dopiero rosną..
ale.. dalej z małej doniczce..
i teraz moje pytanie:
czy Maskotkę.. i żółtą gruszeczkę... wsadzić do gruntu?,. czy do donic..
mam ich trochę... szczerze mówiąc..
heh, nie uraziłaś mnie. Jakoś tak się przywyczaiłam do takiej formy pisania. Mogę pisać normalnie ;)Damroka pisze:Madziu, pakowałabym sadzonki od razu do docelowych donic, bez narażania roślin na uszkodzenia przy kolejnych przeprowadzkach.madzik1388 pisze: (...) mam małe sadzonki, to od razu dawać je do dużych 10l pojemników, czy stopniowo zwiększać im pojemniki np 2l, 5l,10l???
Miałam Maskotki w donicach, w tunelu i w gruncie - w gruncie radziły sobie u mnie wyśmienicie. Jeśli masz ich sporo, to możesz część wsadzić do gruntu (ja dałabym większość), a część do donic.anae31 pisze:u mnie są 2 małe pomidorki.. zielone oczywiście i dopiero rosną..
ale.. dalej z małej doniczce..
i teraz moje pytanie:
czy Maskotkę.. i żółtą gruszeczkę... wsadzić do gruntu?,. czy do donic..
mam ich trochę... szczerze mówiąc..
Te żółte gruszeczka to Ildi, o które wcześniej pytałaś, czy inna odmiana? Ildi znam i u mnie zdecydowanie męczyły się w donicach.
BTW: Aniu, dlaczego tak często stosujesz wielokropki? Przepraszam, za to pytanie, ale te wielokropki utrudniają mi uważne czytanie Twoich postów. To tak, jakbym słuchała kogoś, kto próbuje coś powiedzieć mimo straszliwej zadyszki i co dwa-trzy słowa traci oddech. Przepraszam, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam
Tak jakoś wyszło. Przekładałem przesadzanie no i.. aż nie przesadziłem. No właśnie zastanawiałem się na przesadzeniem do większej doniczki i chyba to zrobię lada dzień. Zauważyłem dziś, że za parę dni góra kwiaty wyjdąRybka pisze:Stormtrooper fajne krzaczki, tylko dlaczego dwa w jednym pojemniku? Na rozsadzenie to już za pozno, ale przesadz je do wiekszego pojemnika albo do gruntu.