Zakątki na Dębowym
Re: Zakątki na Dębowym
Aniu, dalia z bordowymi maźnięcia nazywa się AVIGON...miałam ją kiedyś...po zimie przepadła...jest bardzo fotogeniczna 

- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
irpam-Irenko O tak dania z kociołka są pyszne.
Hibiskusy bylinowe mam 2.Jeden białawy kwitnie już długo.a na czerwony jeszcze czekam .
Edenkę mam już ze 3 lata.Tez na początku, pierwszy rok stała.W ubiegłym pojedyncze kwiatki.W tym dopiero jest ładniejsza i większa. Twoja moze w nastepnym roku r6uszy i będzie ładniejsza.
Rutewkę kupowałam w jasiek szkółce na Allegro. Ale nie pamiętam dokładnie gdzie.
apus-Basiu Dziękuje bardzo
lanceta-Lodziu Tak , ten hibiskus rośnie w pełnym słońcu. I dobrze daje radę.
Jak byłam na urlopie na Węgrzech to tam te hibiskusy rosną w każdym ogródku i tez na słońcu.I as wyższe i piękniejsze.Imponujące.
Tak jesień nieuchronnie się zbliża. Oby była piękna złota polska.
maniolek-Mariuszu Bardzo ci dziękuję za te słowa pochwały i do ogrodu i do moich zdjęć.
Przyznam,że z horkami nic wielkiego nie tobie.Na wiosnę dam ogólny nawóz. A potem drugi raz w pod koniec czerwca i tyle.
A może twoje potrzebują trochę czasu ??
plocczanka-Lucynko Bardzo mnie cieszy ,że do mnie wróciłaś.Oczywiscie zapraszam jak najczęściej.
Koleusów mam chyba 7 rożnych.Ładnie rosną i ubarwiają ogród.
Biały hibiskus już ma parę latek.to taka pamiątką z urlopu z Węgier.
ed04 Jakże mi miło czytać takie pochlebne słowa. Och staram się i będę dalej sie starać.
Ale sam wiesz,że ogród i roślinki to nasza wielka miłość.
Aniu11 Kochan bardzo ci dziękuje za nazwę tej dali.Bardzo dziękuję.Mam kilka NN i chciałabym je w końcu zdefiniować.
Mam dwie takie podobne.ale nie wiem czy takie same.Tamta druga zaczyna kwitnienie.I chyba je porównam jak zerwę kwiatuszki.
Mi 2 nie wzeszły, wyszły...po porostu przepadły
.Szkoda.Ale na kilka kwitnień jeszcze czekam.
Szkoda twojej.
Zaraz do mojej zrobię podpis. Dziękuje .
Dla mnie wszystkie dalie są fotogeniczne
Nowa tez tegoroczna NN

NN

NN - niska do 30 cm. .Kupiona w ubiegłym roku w doniczce.I jest i w tym

Magiczny, przepiekny czas hortensjowy

Pinky Winky

Galtonia

Limka w tle

Hortensja Bobo

Hibiskusy bylinowe mam 2.Jeden białawy kwitnie już długo.a na czerwony jeszcze czekam .
Edenkę mam już ze 3 lata.Tez na początku, pierwszy rok stała.W ubiegłym pojedyncze kwiatki.W tym dopiero jest ładniejsza i większa. Twoja moze w nastepnym roku r6uszy i będzie ładniejsza.
Rutewkę kupowałam w jasiek szkółce na Allegro. Ale nie pamiętam dokładnie gdzie.
apus-Basiu Dziękuje bardzo

lanceta-Lodziu Tak , ten hibiskus rośnie w pełnym słońcu. I dobrze daje radę.
Jak byłam na urlopie na Węgrzech to tam te hibiskusy rosną w każdym ogródku i tez na słońcu.I as wyższe i piękniejsze.Imponujące.
Tak jesień nieuchronnie się zbliża. Oby była piękna złota polska.

maniolek-Mariuszu Bardzo ci dziękuję za te słowa pochwały i do ogrodu i do moich zdjęć.

Przyznam,że z horkami nic wielkiego nie tobie.Na wiosnę dam ogólny nawóz. A potem drugi raz w pod koniec czerwca i tyle.
A może twoje potrzebują trochę czasu ??
plocczanka-Lucynko Bardzo mnie cieszy ,że do mnie wróciłaś.Oczywiscie zapraszam jak najczęściej.

Koleusów mam chyba 7 rożnych.Ładnie rosną i ubarwiają ogród.

Biały hibiskus już ma parę latek.to taka pamiątką z urlopu z Węgier.
ed04 Jakże mi miło czytać takie pochlebne słowa. Och staram się i będę dalej sie starać.
Ale sam wiesz,że ogród i roślinki to nasza wielka miłość.

Aniu11 Kochan bardzo ci dziękuje za nazwę tej dali.Bardzo dziękuję.Mam kilka NN i chciałabym je w końcu zdefiniować.
Mam dwie takie podobne.ale nie wiem czy takie same.Tamta druga zaczyna kwitnienie.I chyba je porównam jak zerwę kwiatuszki.
Mi 2 nie wzeszły, wyszły...po porostu przepadły

Szkoda twojej.
Zaraz do mojej zrobię podpis. Dziękuje .

Dla mnie wszystkie dalie są fotogeniczne

Nowa tez tegoroczna NN

NN

NN - niska do 30 cm. .Kupiona w ubiegłym roku w doniczce.I jest i w tym

Magiczny, przepiekny czas hortensjowy

Pinky Winky

Galtonia

Limka w tle

Hortensja Bobo

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Aniu dalie masz prześliczne
, dzielżany uwielbiam tak jak floksy, chciała bym je wszystkie mieć, no ale kilka mam tylko, na razie
, hortensje nabierają już jesiennych barw, chyba nam się lato pomału kończy
pozdrawiam serdecznie 

- anabuko1
Iwonko0042 Dalie są piękne.Jeszcze czekam na 3 , które mają pąki.
Dzielżany mam tylko 2.I przyznam,że mi słabo rosną
A Hortensje szybko się przebarwiają.
Oj jesieni zbliżą sie nieuchronnie, już ciche muśnięcia na roślinkach są i w powietrzu .
Dalia La Gioconda dostała swojego anioła stróża

Jeżówki - Secret Glow

Gren Jewel

Te czosnki są niskie.Piękne i rosną kępiasto. To Czosnek bylinowy Millenium
I fajnie ,że teraz kwitnie latem . Marzy mi się go więcej.

Dzielżany mam tylko 2.I przyznam,że mi słabo rosną

A Hortensje szybko się przebarwiają.
Oj jesieni zbliżą sie nieuchronnie, już ciche muśnięcia na roślinkach są i w powietrzu .
Dalia La Gioconda dostała swojego anioła stróża

Jeżówki - Secret Glow

Gren Jewel

Te czosnki są niskie.Piękne i rosną kępiasto. To Czosnek bylinowy Millenium

I fajnie ,że teraz kwitnie latem . Marzy mi się go więcej.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakie Ty masz piękne dalie, Aniu!
Aniołek - stróż taki zaczytany, że trudno mu będzie pilnować dalijkę.
Widać, że lektura go całkowicie pochłonęła.
Śliczniutki.
Czy czosnek 'Millenium' teraz kwitnie? On letni czy jesienny? Ładny ma kolorek.
Pozdrawiam cieplutko.

Aniołek - stróż taki zaczytany, że trudno mu będzie pilnować dalijkę.

Czy czosnek 'Millenium' teraz kwitnie? On letni czy jesienny? Ładny ma kolorek.

Pozdrawiam cieplutko.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu przepiękne słoneczniki, dzielżany, dalie, hortensje i czego tylko dusza zapragnie!
U mnie podlewa ale i dogrzewa, parówa nie sprzyja ani pracy w ogrodzie ani w pójściu do lasu, bo mokro
No to chociaż zaległości na FO nadrobię

U mnie podlewa ale i dogrzewa, parówa nie sprzyja ani pracy w ogrodzie ani w pójściu do lasu, bo mokro

No to chociaż zaległości na FO nadrobię

- anabuko1
plocczanka-Lucynko Dziękuję w imieniu dalii.To piękne rośliny, kwiatuchy,Szkoda ,że u nas nie zimują.
A Aniołek - stróż czyta dali aby się jej lepiej rosło i kwitło.
Tak, ten czosnek Millenium' właśnie teraz kwitnie.Nie jest wysoki.Jest letnia bylina. Ale fajnie kępiasto rośnie.Wygląda dla mnie pięknie
Dziękuję i pozdrawiam
Maska-Marysiu Słoneczniki przy części warzywnej rosną.Dzielżany mikrutkie. Ale może na następny rok będą większe w kępie ??
Dajnie,że ci deszczyk podlewa roślinki.U mnie słonce i upał.Może jutro przyjdzie do mnie.
Czas na forum też jest przyjemny na takie deszczowe dni - idealny.

Mama Bobo

I córcia Bobo z własnego odkładu

I hortensja Pola Bear na pniu

I druga Polar Bear na pniu

Dobrego dalszego dnia wam życzę
A Aniołek - stróż czyta dali aby się jej lepiej rosło i kwitło.
Tak, ten czosnek Millenium' właśnie teraz kwitnie.Nie jest wysoki.Jest letnia bylina. Ale fajnie kępiasto rośnie.Wygląda dla mnie pięknie

Dziękuję i pozdrawiam

Maska-Marysiu Słoneczniki przy części warzywnej rosną.Dzielżany mikrutkie. Ale może na następny rok będą większe w kępie ??
Dajnie,że ci deszczyk podlewa roślinki.U mnie słonce i upał.Może jutro przyjdzie do mnie.

Czas na forum też jest przyjemny na takie deszczowe dni - idealny.

Mama Bobo

I córcia Bobo z własnego odkładu

I hortensja Pola Bear na pniu

I druga Polar Bear na pniu

Dobrego dalszego dnia wam życzę

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Śliczne dalie, mnie po zeszłym sezonie dużo karp padło, a te co zostały cos powoli zbierają się za kwitnienie, chyba nie zdążą zakwitnąć.
Zdjęcia jak zawsze zachwycające
Zdjęcia jak zawsze zachwycające

- anabuko1
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Oj dawno, dawno nie zaglądałam do Ciebie. W tym czasie ogród wydoroślał i wypiękniał. Jestem pełna podziwu
Zaintrygował mnie ten niski czosnek bylinowy. Nigdzie takiego nie widziałam, a chętnie bym go kupiła. Robisz fantastyczne zdjęcia! Z wielką przyjemnością je oglądam.

Zaintrygował mnie ten niski czosnek bylinowy. Nigdzie takiego nie widziałam, a chętnie bym go kupiła. Robisz fantastyczne zdjęcia! Z wielką przyjemnością je oglądam.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kusisz mnie Aniu tą Secret Glow...oj kusisz , cudeńko
..ale chyba odłożę zakup na przyszły sezon. Twój ogród w pełnej krasie!

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Widzę u Ciebie pięknie kwitnące hibiskusy bagienne? Powiedz mi, co Ty im robisz, żeby tak kwitły? Bo ja mam te rośliny od kilku lat, co roku zawiązują pąki kwiatowe i co roku im te pąki kwiatowe opadają? W tym roku jeszcze nie opadły, ale jakoś niewielkie mam nadzieje na to, że się rozwiną?
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- anabuko1
tu.ja-Izo Witaj.Dziękuję za odwiedzinki i za pozytywne słowa.Wszystko aż dziw ,że tak rośnie.Deszcze w tym roku skąpią wody.znowu mam sucho.
Ten niski czosnek bylinowy kupiłam na allegro .Fajny, kępiasty i to, że kwitnie latem.
Bardzo ci dziękuję za pochwałę mojej fotografii.Staram się pokaz moje roślinki tak jak umiem,
marpa-Maryniu Jeżówka Secret Glow jest piękna.ciekawa. Warto ją mieć,Mnie też jeszcze kuszą 2 jeżówki.ale zostawiam ich zakup na wiosnę.
Ogród żyje, tętni kolorami.Ale deszczyk przydałby się, Oj przydał.
Locutus Mam hibiskusy bagienne.Ten białą wy już kwitnie z miesiąc.A jeszcze dużo ma pąków , czyli pokwitnie sobie.I ten zbudował szeroki już krzaczek.On ma chyba 4 czy 5 latek.A czerwony , trochę później kwitnie,Włąśnie dzis otworzył kwiatuszek.Jeszcze takiego kaczka nie mam.Zresztą ten jest inny.
Nic szczególnego w nimi nie robię.
Na wiosnę dam troszkę ogólnego nawozu .I potem w lecie raz podleje i tyle.
Hibiskus bylinowy Midnight Marvel

2 chryzantemki już kwitną.Z jednej strony ciesze się, bo to piękne roślinki.A z drugiej ,,nostalgicznie i jesiennie chyba się robi ??

Piękna Nn

A Henrietta ma juą kilka latek

Ten niski czosnek bylinowy kupiłam na allegro .Fajny, kępiasty i to, że kwitnie latem.
Bardzo ci dziękuję za pochwałę mojej fotografii.Staram się pokaz moje roślinki tak jak umiem,
marpa-Maryniu Jeżówka Secret Glow jest piękna.ciekawa. Warto ją mieć,Mnie też jeszcze kuszą 2 jeżówki.ale zostawiam ich zakup na wiosnę.
Ogród żyje, tętni kolorami.Ale deszczyk przydałby się, Oj przydał.
Locutus Mam hibiskusy bagienne.Ten białą wy już kwitnie z miesiąc.A jeszcze dużo ma pąków , czyli pokwitnie sobie.I ten zbudował szeroki już krzaczek.On ma chyba 4 czy 5 latek.A czerwony , trochę później kwitnie,Włąśnie dzis otworzył kwiatuszek.Jeszcze takiego kaczka nie mam.Zresztą ten jest inny.
Nic szczególnego w nimi nie robię.
Na wiosnę dam troszkę ogólnego nawozu .I potem w lecie raz podleje i tyle.
Hibiskus bylinowy Midnight Marvel

2 chryzantemki już kwitną.Z jednej strony ciesze się, bo to piękne roślinki.A z drugiej ,,nostalgicznie i jesiennie chyba się robi ??

Piękna Nn

A Henrietta ma juą kilka latek

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, śliczny ten czerwony hibiskus
Jednak biały robi duże wrażenie ze względu na delikatność płatków, które sprawiają wrażenie niemal przeźroczystych.

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aniu czyli te żółte "gruszki" to też pomidory koktajlowe i nie mają żadnej nazwy? U mnie też już dojrzałe, i od pierwszego zjedzonego stały się dla mnie absolutnie "number one"
Przepyszne są po prostu.
Urocza jest ta dalia czerwona z żółtym środkiem. Choć na rabacie nie pokusiłabym się o takie zestawienie kolorów, to w tej dalii wygląda to naprawdę super. Pozostałe dalie również śliczne. Mam ich trochę, ale gdyby nie trzeba było ich wykopywać to miałabym pewnie cały ogród
Cała "reszta" ogrodowych kwitnień przyprawia o palpitacje serca
Znasz może nazwę tego hibiskusa bylinowego białego z ciemnym środkiem? Nabyłam takiego samego, a nie pamiętam nazwy.

Urocza jest ta dalia czerwona z żółtym środkiem. Choć na rabacie nie pokusiłabym się o takie zestawienie kolorów, to w tej dalii wygląda to naprawdę super. Pozostałe dalie również śliczne. Mam ich trochę, ale gdyby nie trzeba było ich wykopywać to miałabym pewnie cały ogród

Znasz może nazwę tego hibiskusa bylinowego białego z ciemnym środkiem? Nabyłam takiego samego, a nie pamiętam nazwy.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe