Ogród - hal1959 /r.2008/
- ZosiaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko wszyscy już dobrej nocki życzą a ja dopiero chciałam się przywitać,wybacz że tak póżno miłych snów zyczem
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Halinko jak robiłaś podłoże z cukini ja mam ich tyle ale oprócz leczo i placków to nie wiem co jeszcze można z nich zrobić,
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Witam Halinko
Nadrobiłam zaległości od 59 strony ,alem się na czytała i zobaczyła tyle fajnych rzeczy i pięknych kwiatów
Dużo miałaś tych jaskółeczek na drutach
bardzo lubię te ptaszki ,mają u nas swoje gniazdka .Halinko widziałam u Ciebie miodunkę ,czy ona występuje w wielu kolorach
ja mam tą ciemniejszą , u Cibie obok tej ciemniejszej jest coś bardzo podobnego ,tylko jaśniejsza
nie wiem czy to miodunka
Masz piękne kolory mieczyków i róż
Żabek u mnie też jest bardzo dużo z czego się cieszę
bo ślimaka nie uświadczysz
Kochanie a jaki masz piękny rozwar lubię tego kwiatka mam 2 kolory
Halinko fuksja w maselnicy wygląda bardzo ładnie , w tej pięknej dzieży postawiłabym kwiaty w donicach coby jej nie zniszczyć .
Ale dużo słoików narobiłaś
Halinko to Ty jeszcze nie wiesz czy pojedziesz na Krym w tym roku .Kochanie a napisz mi czy już byłaś i choć w skrócie wrażenia .liska pisała ,że jest super jej mąż tam był ,tak się cieszę ,że zobaczę kawałek świata .
Przepraszam ,że tak się rozpisałam
pozdrawiam serdecznie i życzę dobrej nocki

Nadrobiłam zaległości od 59 strony ,alem się na czytała i zobaczyła tyle fajnych rzeczy i pięknych kwiatów

ja mam tą ciemniejszą , u Cibie obok tej ciemniejszej jest coś bardzo podobnego ,tylko jaśniejsza
nie wiem czy to miodunka

Żabek u mnie też jest bardzo dużo z czego się cieszę

Kochanie a jaki masz piękny rozwar lubię tego kwiatka mam 2 kolory
Halinko fuksja w maselnicy wygląda bardzo ładnie , w tej pięknej dzieży postawiłabym kwiaty w donicach coby jej nie zniszczyć .
Ale dużo słoików narobiłaś

Halinko to Ty jeszcze nie wiesz czy pojedziesz na Krym w tym roku .Kochanie a napisz mi czy już byłaś i choć w skrócie wrażenia .liska pisała ,że jest super jej mąż tam był ,tak się cieszę ,że zobaczę kawałek świata .
Przepraszam ,że tak się rozpisałam

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosiu ja placków z cukinii nie robiłam,ale jak dasz przepis to zrobię i lecza też nie,ale gdzies dziewczyny pisały o leczu,może spróbuję.podłoże to proste,obieram,wykrajam środki i na tarce jarzynowej można zetrzeć,ja używam do tego robota Kasię.Podsmażam co mam ,boczek ,czy kiełbaskę,cebulkę,dodaję do tego cukinię,dusi się,bo wody w niej dużo(można po starciu odcisnąć z tej wody),przyprawy wedle gustu i smaku,można dać troszkę koncentratu pomidorowego.Krótko sie do gotuje,bo co tam gotować.Można dać pierś podsmażoną i pokrojoną w kostkę,zamiast kiełbasy czy boczku.Dowolnie można kombinować,zależy co kto lubi,ja sama wymyślałam.
.Popróbuj,coś zawsze wyjdzie,skoro masz tego dużo,smacznego.

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Gosiu,załapałam się na ciacho u Oli.
Jadziu no to trochę się naczytałaś u mnie.To jaśniejsze koło miodunki to aukuba
o to Ci chodziło?
Jadziu byłam 2 razy na Krymie,jest cudnie,jakie piękne widoki
,dzisiaj rozmawiałam z córcią ,tam upały po 40 st,zresztą tam jest cieplej zawsze.Musiałabym parę zdjęć zeskanować z pobytu na Krymie i może wstawić,ale nie wiem czy tak wypada.Nam łatwiej było zwiedzać,bo zięć nas oprowadzał i opowiadał historię Krymu (bardzo ładnie mówi po polsku),na dzisiaj chyba dość,co?

Jadziu no to trochę się naczytałaś u mnie.To jaśniejsze koło miodunki to aukuba

o to Ci chodziło?
Jadziu byłam 2 razy na Krymie,jest cudnie,jakie piękne widoki

- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57