Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

Witajcie ;:196

Iwonko1 Dziękuję za pochwałę moich roślin i ogrodu.Każdy się stara i serce wkłada do swojego ogrodu, tego swojego szczególnego miejsca. ;:167 Hortensje w jesiennych pięknych barwach wciąz piękne.Wciąż cieszą i to bardzo .
Jesień zaskakuje i kwiatami i owocami razem.
I moje roze chorują.Może przez zimę poczytam bardziej , co robić aby nie chorowały.Bo szkoda ich,Takie piękne odmiany tam są.
Hibiskusy bagienne w tym roku chyba do ostatniego pączka wykwitną. co nie zdarzało się u mnie.Zazwyczaj przymrozek ich jeszcze z kwiatami ścinał.
Mam nadzieję, że dam radę ze szkółką .Wbrew pozorom nie wszystko jest łatwe. ;:108
DzonaK-Asiu; ed04 Dziękuję ;:196 Przez chyba ostanie lata obserwowałam bardziej ogród i stale coś dosadzałam, dokupywalm aby w moim ogrodzie od wiosny do jesieni było coś kwitnącego.I w miarę już jest.
I ty kiedyś jak zechcesz to pójdziesz do szkoły fotografii.
JAKUCH-Jadziu;Alicja125-Aluniu ;bwoj54-Bogusiu; plocczanka-Lucynko Dziękuję wam ;:196
Aparat mam nowy od sierpnia.Ja też jeszcze nie na wszystkich trybach, opcjach nauczyłam .Z czasem i ja się nauczę.
Od kiedy jestem na forum , trawnika bardzo dużo ubyło..
Hosty, hibiskusy, hortensje, dalie, pięknie rosną. ;:173

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kochani dziękuję wam z serca za wszystko ;:cm

Za wszelkie słowa wsparcia, za dobre słowa pokrzepienia, za to ,że jesteście
Z tym swoim wrażliwym sercem.
Tak, to smutne, jak ktoś bliski nam odchodzi.
I niby każdy wie,że każdy kiedyś umrze,ale to zawsze boli A moja rodzina to kurczy się ...
Ja rodziców już kilkanaście lat nie mam rodziców.Dlatego, to może takie trudne.

We czwartek iw piątek popołudniu na część wykładów do szkółki.Trzeba czymś zająć, obrazy z ostatnich dni, troszeczkę na bok , na chwilę zresetować ,myślenie , mózg.. :roll: Dzisiejsze wykłady muszę opuścić.
A dalej trzeba dawać sobie radę, ze wszystkim

Wielkie buziaki dla was Beaby; Iwonko1; cyma2704-Soniu ; JAKUCH-Jadziu ; tara-Aniu , korzo_m-Dorotko ;:cm

przesyłam i troszkę ogrodowych zdjątek ;:173
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Elmshorn
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Augusta Luisa
Obrazek
Deep Impression
Obrazek

Wieczorem już pozaglądam do was. ;:108
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, to jak piszesz o swoim teściu, pokazuje jak blisko byliście. Musiał być bardzo dobrym człowiekiem, ojcem, teściem, dziadkiem. To szczęście, że mieliście kogoś takiego w rodzinie.
Piękna sesja hortensji i róży. To Elmshorn, prawda?
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Elmshorn jest niesamowity u mnie to samo to cudowna róża każdy powinien ją mieć kto kocha róże . Aniu zauważyłam ,ze fotki są ładniejsze, a to za przyczyną aparatu, a ja myślałam ,ze to po pierwszych wykładach taki postęp .Dzisiaj też szalałam w ogródku z kropelkowymi fotkami uwielbiam i dążę do perfekcji :) jednak zauważyłam ,ze odbija się to na moim wzroku, bo trzeba bardziej oczy wytrzeszczać ;:224 bo obecne okulary są za słabe ,żeby wszystko dobrze dojrzeć ;:174 no cóż coś za coś ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kania-Kasiu Kasiu, rodziców od dawna nie mam.Rodzina to ja i moje dzieci, czasami moja siostra .ale ona mam już swoją rodzinę i wnuki nawet( trochę różnicy wieku jest ) To była nasza jedyna rodzina i jest jeszcze w postaci teściowej i jedynej babci moich dzieci.
Teść był bardzo optymistycznym, wesołym i każdemu pomocnym człowiekiem.Zawsze można było na niego liczyć.Przeżył 80 lat i po raz pierwszy były w szpitalu i ostatni jak się okazało.Echh. Jakiś rozdział się zamyka .Jest już inny w życiu ;:173
Hortensje piękne inne, ale wciąż mnie cieszą ;:167 Tak, to niezawodna Elmshorn ;:167
JAKUCH-Jadziu I dla mnie Elmshorn jest cudną różą .
O dziękuję Jadziu kochana,że widzisz jakąś lepszą różnicę w moich zdjęciach.Ale i fakt za przyczyną i nowego aparatu.
Ale jak mi już mówią , fotograf musi widzieć co uchwyci w kadr.I chyba wiem.I ty też wiesz.Bo twoje zdjęcia są piękne ;:108 ;:108
Widziałam i t twoje kropelkowe zdjęcia .Są przepiękne ;:180

pajęczej sieci nie tylko owady się złapią
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Już pędzę na pyszny obiadek :D
Obrazek
Obrazek
hosty- Są takie
Obrazek
I takie
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu bardzo mi przykro ;:196
Ogród masz piękny, również i o tej porze roku.
Podobają mi się takie zestawienia jak u Ciebie, wyższych krzewów i kwiatów, tak piętrowo.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu nie było mnie tu jakiś czas i faktycznie jakoś mniejszy ten trawnik , ale widać że kolorków w ogrodzie przybyło ii to bardzo-jest piękne,pozdrawiam Cię serdecznie.
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

:( Aniu Obrazek

Ta Twoja Elmshorn to prawdziwa gwiazda ! Pięknie sfotografowana przez Ciebie czaruje... ;:138
Wiosną wpadła mi w ręce w kartoniku i oczywiście kupiłam bez większej w nią wiary ;:131 ... Przyjęła się bardzo pięknie już obdarzyła mnie pierwszymi nielicznymi ale zawsze kwiatami i rośnie w siłę..Krzaczek już z niej całkiem,całkiem..
Dywagacje w temacie fotografii coraz częstsze i foto-zapaleńców przybywa :) ... Wielu doskonali wyposażenie i wiedzę..to dobrze bo tej nigdy nadto... będzie się działo... :heja

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu moja Elmshron tak się pokłada, teraz wypatrzyłam super patent- podpórka, ze ja na to nie wpadłam. Musze takie cudo poszukać, a jutro wbiję 3 bambuski i podwiążę. Ta odmiana róży jest niezawodna, kwiatów dużo do tego w pięknym odcieniu.
Widać , że zdjęcia coraz ładniejsze, to nie tylko nowy aparat na to wpłynął, dziewczyno masz talent, a jak skończsz się dokształcać, kładziesz nas wszystkich na kolana ;:180
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu; Marzenko ,Maryniu, Dorotko
Dziękuję za odwiedziny. ;:196
Wybaczcie jutro odpowiem ;:108

Hortensja Bobo
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

-- 16 wrz 2018, o 18:17 --

gąsienica motyla Zawisak tawulec
Obrazek
Obrazek
Zimowitki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nikandra
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Marcinki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Śliczna gąsieniczka jestem ciekawa jaki piękny motylek będzie z niej w przyszłym sezonie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, róża w pajęczynie :shock: . Jak to się stało? Piękne zdjęcie. Niezwykłe. Gąsiennica, zastanawiam się, gdzie ona ma przód a gdzie tył :lol: . Niezłe bobo z tej hortensji. Jedna z najładniejszych jakie widziałam. Taka wyrazista a jednak delikatna, złożona z maleńkich kwiatuszków.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Aniu długo mnie nie było na forum, jakos tak mi nie było po drodze.
Dzisiaj jestem i czytam, że smutne chwile u Ciebie były. Trzymaj się cieplutko i myśl pozytywnie ;:168
Zdjęcia jak zwykle u Ciebie wspaniale. Pięknie Ci kwitną hortensje. ;:63
Gąsiennica ładnie wygląda tylko mnie się niezbyt dobrze kojarzy, bo miałam inwazję ćmy bukszpanowej, jak takie gąsiennice zielone o długosci 3 może 4 cm dobrały się do bukszpanu. Ale oprysk był i czekam co będzie dalej. ;:145
Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
DzonaK

Post »

Witaj Anula
Pędem wpadam do Ciebie nacieszyć oko Twoimi pięknościami . Hortensja przepiękna wybieliła się jak panna na wesele w sensie ubrała białą piękną suknię . Szkoda , że nie można powąchać jestem ciekawa jak te kwiaty pachną . Gąsienica bardzo ładna , ciekawe na co jej taki sztylecik na końcu . Też jestem ciekawa tego kwiatka w pajęczynie , ale podejrzewam , że to bardziej jest Twoje dzieło artystyczne .I te Twoje róże , bajeczne . ;:138
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Cześć Aniu , dzisiaj przyszłam się tylko przywitać a jutro wpadnę na spacer po Twoim ogrodzie. Dzisiaj już ciemno i musiałabym z latarką chodzić :wink: ;:306
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

korzo_m-Dorotko Ta zielona duża gąsienica to motylka- Zawisak tawulec zobacz : https://lepidoptera.eu/species/176
, taki sobie :)
kania-Kasiu , DzonaK-Asiu Witajcie Jak to się stało,że róża w pajęczynie?
Ano pajączek utkał takową pajęczynę od róży do hibiskusa.I przekwitła spadała wpadła w pajęcze sieci.
Też się zastawiałam, gdzie jest przód a gdzie tył tej zielonej gąsieniczki.
Bobo i ja bardzo ją lubię i nawet mam nowa hortensja Bobo- córkę Zrobiona z własnego odkładu 2 lata temu.
Na wiosnę odkopana, i posadzona w nową rabatę.Ma na razie ze 2 gałązki.I zakwitła.
Na następny rok, będzie już piękniejsza. ;:173
Obrazek

Asiu, jak ty pięknie poetycko napisałaś , opisałaś o hortensji .Ja ostatnio nie mam poetyckiego i twórczego nastroju. ;:186
Gasiennica nawet ciekawa.Kto by pomyślał,że nawet gąsiennice mam się mogą podobać ;:128
irpam-Irenko Witaj! Cieszę się ,że już jesteś i do mnie zaglądasz. ;:196
Ano życie różne rzeczy i historie niesie i smutne i ciężkie.Ja już kilkanaście lat nie mam rodziców.A dzieci miały długo jednego dziadka.
Moja rodzina tą wąska, My ( mąż, ja dzieci i teściowa została ) To boli.Ale wiem czas leczy wszystko ;:153
Dziękuję bardzo za takie miłe słowa pod adresem mojej fotografii i moich roślin. ;:196
Współczuję inwazji ćmy bukszpanowej.Dobrze,ze sobie poradziłaś z nią.

-- 17 wrz 2018, o 20:20 --

Tunbergie mam po raz pierwszy i bardzo mi się podoba.Ale ,żeby ją mieć w przyszłym roku , to trzeba nasionka wysiać do doniczki kiedy ??
I na parapet ??
Obrazek
Obrazek
Dalie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Galtonia
Obrazek
Obrazek