Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Maryniu! :wit Jak zwykle pięknie u Ciebie i piekne fotki pokazujesz...
Czy może znasz imie tej swojej pierwszej lilii?ja mam poważną chorobe zwana liliomaniactwem...mysle że stopniowo to udowodnię...
a juz pierwsze też kwitną tylko tez z takich nn...na razie jednej znam nazwę...
Host tez mam sporo i kilka rosnie w dość słonecznym miejscu ale na razie maja sie dobrze, nie zauwazyłam by cos im dolegało z tego powodu.Miłego dnia!Za chwilę startuje na działke... ;:180
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Maryniu,roślin u ciebie coraz więcej zakwita ,a Ty urokliwie zatrzymujesz ich urodę w kadrze ,wszystkie są godne zatrzymania ,a my mamy co oglądać i podziwiać takie niecodzienne ujęcia ,pozdrawiam i miłego dnia ,u mnie gorąc ogromny i dalej zero deszczu, ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

isia60 miło czytać pochwały od forumowej współbraci choć trzeba brać poprawkę ;:113 , że forum to skarbnica pochwał bardziej lub mniej zasłużonych... Po prostu innej opcji nie ma ;:131 ... ;:191 Ale kto nie lubi pochwał??? Każdemu miłe więc czynimy sobie wzajemnie przyjemności... :heja im bliższe relacje tym ich tembr wzrasta... ;:224

Lilia Tygrysia White Tiger to nazwa tej lilii ..W ub.sezonie ich nie widziałam kwitnących bo sarna zapewne je unicestwiła..Na razie pokazała się jedna z nich ale liliomaniaczką to ja nie jestem...Kilka szt w sezonie mam na okrasę... ;:173 3 lata temu grasowały u nas dziki na ROD i zeżarły większość cebul ... ;:145

Obrazek

Martuś, miło,że mimo upału dotarłaś do mnie! ;:196 Ja też w domu bo upał za duży, ledwie ze sklepu z zakupami dotarliśmy a teraz nogi w górę i zaglądam co tam na FO słychać.

Obrazek

dzisiejszym zaglądaczom też się należy bo licznie mnie odwiedzili

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

A co mi tam, też robię się zaglądaczem :;230 .
Moim liliom daleko do kwitnienia, a Twoja biała śliczna ;:63 .
Siedzę w domu, bo tu chłodno i robię konfiturę z truskawek, z dodatkiem platków róży. Super aromat.
;:168
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Cudności. ;:oj Marta ma tację - niecodzienne ujęcia robisz Maryniu :)
A co do pochwał to sobie myślę, że fajnie je pisać jeśli coś nam się podoba i coś robi na nas dobre wrażenie czy coś jest piękne lub ładne. A jeśli nam się nie podoba to w sumie nic nie trzeba pisać. W sumie w internecie za dużo jest hejtu to przynajmniej na forum roślinnym możemy mieć miłą atmosferę ;:3 Chyba brakuje mi tu jednej rzeczy - mam wrażenie, że jeśli ktoś widzi, że inna osoba nieprawidłowo postępuje z jakąś rośliną to raczej nie napisze tego. Pewnie w obawie przed oburzeniem się tej innej osoby. Chyba ze trzy forumki o ile dobrze mi się przypomina zwracają czasem delikatnie uwagę. Dla mnie, mało znającej się na ogrodnictwie to takie uwagi są naprawdę cenne.

Maryniu, a czy lobelię ślimaki zżerają? Dziś zastanawiałam się wlaśnie nad zakupem lobelii na działke i zrezygnowałam w koncu przez te ślimaki. Bo na balkonie mam świeżyznę szafirową ;:108

U nas też bardzo gorąco i jestem trochę zła z tego powodu bo nie zrobiłam nic na działce a miałam plany naprawdę fajne :? Ogarnęłam jedynie trochę balkonowe, a teraz suszę zioła z doniczek balkonowych :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Rośliny mogą sobie być zakrapiane, byle ręka fotografa pozostała pewna :;230 U mnie po deszczach też już śladu nie ma, trza lać, póki jest woda w kranie.
Mamy podobne upodobania ;:108 Może nie co do wyboru roślin, ale tego, żeby było różnorodnie. U mnie cienia jak na lekarstwo, to i cieniolubów nie mam zbyt dużo. Próżno szukać u nas łanów, bo na takowe po prostu miejsca brakuje. Ale w mnogości siła, zawsze coś kwitnie i cieszy oko. Piękne zdjęcia, jak się ma dobre oko, to piękno można zobaczyć nawet w przekwitniętym czosnku ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Upał...najlepiej pod wiatrakiem z butelką wody mineralnej... Ale na FO chłodnawo i spokojnie...Obrazek

Można sobie kliknąć w zdjęcie... :)

Obrazek

Pulpa222 Aniu /podglądaczu ;:97 / no nie daje się pisać za każdym razem ilekroć zaglądnie się w inny wątek.. ;:oj Slogany forumowe typu ...pięknie jak zwykle ... już się wyświechtały mocno ;:oj a jakoś nikt nie chce wymyślić niczego nowego! ;:131
Trzeba sobie i na luz wrzucić! ;:224 Ale nie miałam zamiaru Ciebie takim mrocznym zdjęciem uraczyć boś na nie nie zasłużyła..Kibicujesz mi wiernie od lat ! Obrazek

. . . . . . . . . . . . . . . .Obrazek

Obrazek

Obrazek

lemonka Izo ;:180 Ostatnio 8-) stało się pojęcie - ujęcie ;:306 Chwytliwe wyrażenie czy powiedzonko błyskawicznie zaczyna krążyć od wątku do wątku...;:24
Wczoraj wieczorem zaczęłam szykować odpowiedzi i na kwestię poruszoną przez Ciebie wysmarowałam elaborat nieomal :oops: ...Na szczęście nie wysłałam posta a dzisiaj jak go przeczytałam to szybko go anulowałam...Brawo ja! ;:125
Najlepiej to o roślinach rozmawiać bo to temat bezpieczny! ;:306
U mnie ślimaki w lobeliach nie zagustowały a mam ich kilka...mają może inne przysmaki u mnie ...np.pietruszkę ;:306 Balkon masz pewnie z daleka od drogi skoro zioła nawet uprawiasz?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonka1 z tą ręką to tak nie do końca, jak mi zależy na jakości zdjęcia to jednak używam statywu...Rzadko mi się co prawda zdarza bo najczęściej pstrykam na swoje forumowe potrzeby więc tak sobie z ręki pstrykam...
No można Iwonko dobrym okiem dojrzeć co nieco a jeszcze jak się okulary założy..to magia i szok! :D
Dziękuję za odwiedziny! ;:196

. . . . . . . . . . . .Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja to taka krnąbrna jestem...powtórzę, że niecodzienne ujęcia robisz Maryniu :D Ja żałuję, że skasowałaś post bo fajnie też pogadać i innych rzeczach :D No, ale oczywiscie każdy ma prawo do swoich tematów a tematy roślnne też bardzo mi pasują :) Czy Fotosik znowu szwankuje?

Co do balkonu to ulica jest dość daleko no i duże drzewa są wokół więc filtrują mnóstwo ton powietrza, mam nadzieję. Zresztą nie wiem jak i gdzie są hodowane zioła, które kupuję w sklepie to hoduję trochę swoich. Przynajmniej wiem czym podlewam i czym pryskam.

Niecierpliwie czekam na kolejną porcję zdjęć ;:3 Miłego wieczorku :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu pięknie. :wit
Lilie kwitną uwielbiam ten czas z kwinacymi w ogrodzie liliami.
Róże piękne.
Hosty...też ;:167 Moje też mają 50 /50 co do cienia i niektóre też słońce przypala. :cry: też jest jak jest.
Pięknie maczki już co kwitną. U mnie jeden zaraz zacznie. Na więcej poczekam. :)
Dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:306 lemonka Izo ;:196 :D dzięki serdeczne ja się nie obrażam ;:180 Tak do mnie mów...mów do mnie jeszcze... :D Komu pochwały nie są miłe???? :tan
Nie masz czego żałować to tylko takie moje ogólne dywagacje w moralizatorskim tonie byłyby ..a po co mi to??? ;:7 Grunt, żebyśmy wszyscy zdrowi byli! :tan
A co do balkonu....tak tylko się spytałam ;:173 Swojskie zioła , dobra rzecz.! A Fotosik działa ale ten hosting jakoś mi pasuje bo jakość zdjęć jest lepsza niż w darmowym F. Wątek ma się ku końcowi to jak zdjęcia znikną straty nie będzie...

anabuko1Aniu serdeczności ślę! ;:196 Lilia kolejna zakwitła dzisiaj na balkonie ale okazała to ona za bardzo nie jest..Ale w sam raz pod obiektyw... :D

U mnie pada!!!! :heja
edit; tzn. padało i znacznie się ochłodziło ale już pokazuje się słońce nie wiem nawet czy dotarło na mój ROD...

Już tam pierwsze odwiedziny u mnie są , nie mogę was zawieść Obrazek

Obrazek
Arabella
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Loretto
Obrazek
Alchymist
Obrazek
Alberich
Obrazek
Rosarium U,

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,zdjęć masz tyle ,jakby twój ogród był olbrzymi ,zawsze jakieś ciekawe momenty ogrodowe wyszukasz ,ja połowę roślin gubię do fotografii ,ale pewnie mam za dużo i nie panuję nad nimi ,czytam,że masz jakiś problem z pewnym słowem ;:306 ,u mnie dalej wielka susza i nic nie chce padać to jest dla mnie wielki problem ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koziorozec dzięki Martuś za miłe odwiedziny! ;:196
Ja żadnej roślince w moim ogrodzie nie przepuszczę...to żart oczywiście..Też nie wszystko w obiektyw łapię ale generalnie można by rzec, że rzeczywiście większość się mi nie oprze... :roll: U mnie po solidnym deszczu ale spokojnym powietrze się oczyściło
a na balkonie zakwitła kolejna lilijka...

Obrazek
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu hosty rzeczywiście mamy różne. dziękuję, ;:196 chyba w ubiegłym roku już mi to sugerowałaś. :oops:
Mak z pszczołą wyjątkowo uroczy. ;:138
Też trzymam się bezpiecznych tematów i niestety powtarzam slogany, bo na innym forum zostałam zbanowana. :roll:
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu u mnie solidnego deszczu nie było ale dobre i to. Mogłam wyjść do ogrodu i wreszcie coś w nim zrobić.
Piękna fotka maku. Wysiewałam i nigdy mi nie powschodził.
Soniu to musiałaś nabroić. :;230 Będziesz mieć więcej czasu. ;:108
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, skoro skasowałaś to znaczy, że tak miało być :) I wątkiem ku końcowi to Ty nas tu nie zasmucaj bo Towje zdjęcia początkujących ogrodników bardzo motywują do działania ;:108
Czy dobrze widzę na jednym zdjęciu cyprysik groszkowy? Od roku zastanawiam się czy posadzić, czy korzenie są znośne. Bardzo wdzięcznie wygląda taki cyprysik, taki trochę nieuczesany :lol:
Róże ładnie Ci zakwitły w tym roku, naprawdę :) No i krwawnik taki śliczny.
Już kiedyś miałam napisać, że bardzo fajnie wygląda u Ciebie ta ścieżka ;:167 Jest taka tajemnicza i nie wiedomo dokąd prowadzi. Super zabieg powiększający optycznie ogród i nadający mu ciekawego charakteru. Lubię rano zaczynać od Twoich zdjęć. Dobrze, że popadało u Was. Teraz u nas pada, chyba już kilka godzin bo mocno mokro za oknem, deszcz jednostajny i dość obfity. Nawet grzmieć zaczyna a ja muszę dzieco wyprawić do szkoły i sama potem do pracy jechać. W sumie się nie rozpuscimy :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”