Ogródek KaRo cz.2
Krysiu na początku chciałem Ci życzyć szybkiego powrotu do zdrowia
a następnie bardzo podziękować za możliwość podziwiania tak pięknego ogrodu. Miałem trochę zaległości, ale już je nadrobiłem. Było mi niezmiernie przyjemnie popatrzeć na te wspaniałe pejzaże. Dla mnie osobiście to idealny ogród, w którym wszystko można znaleźć. Ta mnogość roślin i te kompozycje urzekają. Krysiu fantastycznie
Ta wcześniejsza sesja zdjęciowa, ukazująca żółte kwiaty wyszła świetnie, ta ciepła barwa sprawia, że lżej robi się na duszy, bo wracają wspomnienia...
Krysiu letnie pejzaże
urzekają swym pięknem a te schody wśród krzewów i kwiatów to rewelacja.
Czy u Ciebie teren był już podwyższony czy trzeba było zrobić nasyp
Oczko wodne to wciąż mnie zachwyca, wygląda bardzo naturalistycznie zdominowane przez przybrzeżne rośliny i jeszcze kwitnące lilie...
Jak sobie spaceruję po kolejnych odsłonach Twego ogrodu coraz bardziej wnikam w ten Twój świat i coraz bardziej pragnę przenieść ten widok do siebie, żeby móc na codzień obcować z tym pięknem.
Krysiu masz bardzo ładnie rozrośnięty i zagęszczony dereń. Pięknie się prezentuje tak samo jak Psianka Rantonetti o bardzo widowiskowej, intensywnej barwie. Bardzo lubię takie barwy.
Oczywiście zachwyt wzbudzają Twoje róże, są fantastyczne, tak zdrowe i z tak różnorodnym i tak intensywnym kwitnieniem. Masz multum tych krzewów, mi najbardziej spodobały się:Aleksander, Rumba, Gloria Dei, Black Beuty. Są rewelacyjne.
Widzę, że był również wypad plenerowy. Wspaniałe masz widoczki u Siebie a fotki pieska jak i jaskółek super
Przykuły moją uwagę również koralowe fotki. Krysiu cóż to za roślina z tymi białymi koralami
I jeszcze mam pytanko o nazwę trawy, z szerokimi liśćmi ze strony 85
Widzę, że roślin przybywa, zdobycze bardzo ciekawe. Oczywiście dąbrówka też się znalazła. Ostatnio to jej pełno na forum, czyżby była tak popularna a Astrophytum jest bardzo orginalna.
Krysiu moja podróż po Twoim zakątku się już zakończyła, ale wiedz, że wkrótce do Ciebie zawitam, bo magiczność Twojego ogrodu wabi mnie i długo bym nie wytrzymał bez wizyty u Ciebie

Ta wcześniejsza sesja zdjęciowa, ukazująca żółte kwiaty wyszła świetnie, ta ciepła barwa sprawia, że lżej robi się na duszy, bo wracają wspomnienia...

Krysiu letnie pejzaże

Czy u Ciebie teren był już podwyższony czy trzeba było zrobić nasyp

Oczko wodne to wciąż mnie zachwyca, wygląda bardzo naturalistycznie zdominowane przez przybrzeżne rośliny i jeszcze kwitnące lilie...
Jak sobie spaceruję po kolejnych odsłonach Twego ogrodu coraz bardziej wnikam w ten Twój świat i coraz bardziej pragnę przenieść ten widok do siebie, żeby móc na codzień obcować z tym pięknem.
Krysiu masz bardzo ładnie rozrośnięty i zagęszczony dereń. Pięknie się prezentuje tak samo jak Psianka Rantonetti o bardzo widowiskowej, intensywnej barwie. Bardzo lubię takie barwy.
Oczywiście zachwyt wzbudzają Twoje róże, są fantastyczne, tak zdrowe i z tak różnorodnym i tak intensywnym kwitnieniem. Masz multum tych krzewów, mi najbardziej spodobały się:Aleksander, Rumba, Gloria Dei, Black Beuty. Są rewelacyjne.
Widzę, że był również wypad plenerowy. Wspaniałe masz widoczki u Siebie a fotki pieska jak i jaskółek super

Przykuły moją uwagę również koralowe fotki. Krysiu cóż to za roślina z tymi białymi koralami

I jeszcze mam pytanko o nazwę trawy, z szerokimi liśćmi ze strony 85

Widzę, że roślin przybywa, zdobycze bardzo ciekawe. Oczywiście dąbrówka też się znalazła. Ostatnio to jej pełno na forum, czyżby była tak popularna a Astrophytum jest bardzo orginalna.
Krysiu moja podróż po Twoim zakątku się już zakończyła, ale wiedz, że wkrótce do Ciebie zawitam, bo magiczność Twojego ogrodu wabi mnie i długo bym nie wytrzymał bez wizyty u Ciebie

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, po tym poście od Grzesia to powinnaś już natychmiast wyzdrowieć. Długo czytam już posty na forum, ale takiego poematu na cześć ogrodu jeszcze nie czytałam.
Inna sprawa, że jest co podziwiać - tu się całkiem z Grzesiem zgadzam.

Inna sprawa, że jest co podziwiać - tu się całkiem z Grzesiem zgadzam.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Grażynko masz rację...prawdopodobnie jutro już nie będę nawet pamiętała o chorobie
Grzesio i Krzysztof przyczynili się do mojego szybkiego ozdrowienia.
Właściwie to Dzięki ich życzeniom i komentarzom czuję się zdrowa.
Grzesio połaskotał mnie bardzo - może jestem próżna ,nie wiem ale miło czytać tak miłe komentarze.
Krzysztofie bardzo mile goszczę wszystkich w swoim ogródku,tak się złożyło,że tym razem były u mnie same kobiety,ale juz przełamaliście tę passę
.
Jest mi bardzo miło...
Liczę na jakieś informacje z kiermaszu,na Twoją zrealizowaną "listę zakupów" ,czy było dużo sprzedawców,czy juz pojawili się szkółkarze z krzewami kopanymi?
Myślę,że napiszesz coś na ten temat jeśli nie tutaj to w swoim wątku.
Grzesiu - cieszę się ,że do mnie czasem zaglądasz... sama bywam wszędzie ale niejednokrotnie trudno zaznaczyć swoją obecność.U Ciebie bywam też ,prawie obowiązkowo...
Białe koraliki to dereń,ten akurat to Cornus alba sibirica- który zimą będzie miał czerwone pędy...
Tu możesz jego i koraliki zobaczyć ..z prawej strony tej "dekoracji"...

Ta trawa nad stawem z koralikami to jednoroczna roslina Łzy Hioba, Łzawica, - Coix lacryma - jobi
bardzo dekoracyjna ...tak mi się przynajmniej zdaje.
Nasyp - który ja nazywam skarpą to dzieło mojego M.
Reszta poza stawem - to moja sprawka
Miło mi,że Ci się u mnie podoba ,zapraszam znowu jak tylko znajdziesz czas.

Grzesio i Krzysztof przyczynili się do mojego szybkiego ozdrowienia.
Właściwie to Dzięki ich życzeniom i komentarzom czuję się zdrowa.
Grzesio połaskotał mnie bardzo - może jestem próżna ,nie wiem ale miło czytać tak miłe komentarze.
Krzysztofie bardzo mile goszczę wszystkich w swoim ogródku,tak się złożyło,że tym razem były u mnie same kobiety,ale juz przełamaliście tę passę

Jest mi bardzo miło...
Liczę na jakieś informacje z kiermaszu,na Twoją zrealizowaną "listę zakupów" ,czy było dużo sprzedawców,czy juz pojawili się szkółkarze z krzewami kopanymi?
Myślę,że napiszesz coś na ten temat jeśli nie tutaj to w swoim wątku.
Grzesiu - cieszę się ,że do mnie czasem zaglądasz... sama bywam wszędzie ale niejednokrotnie trudno zaznaczyć swoją obecność.U Ciebie bywam też ,prawie obowiązkowo...

Białe koraliki to dereń,ten akurat to Cornus alba sibirica- który zimą będzie miał czerwone pędy...
Tu możesz jego i koraliki zobaczyć ..z prawej strony tej "dekoracji"...

Ta trawa nad stawem z koralikami to jednoroczna roslina Łzy Hioba, Łzawica, - Coix lacryma - jobi
bardzo dekoracyjna ...tak mi się przynajmniej zdaje.
Nasyp - który ja nazywam skarpą to dzieło mojego M.
Reszta poza stawem - to moja sprawka

Miło mi,że Ci się u mnie podoba ,zapraszam znowu jak tylko znajdziesz czas.

Droga Krysiu ja Twój wątek już dawno dodałam do ulubionych.
Klimat ogrodu bardzo mi odpowiada, ale zachwyciła mnie języczka,
jest prześliczna, może za bardzo juz Ci się rozrosła? chętnie przyjęłabym
sadzonkę
. Brdzo lubie takie kwiaty, u nas nie mogę kupić sadzonki,
pewnie trzeba będzie się przejechać do jakiejś większej centrali ogrodniczej.
Cieszę się ,ze odległość między naszymi działkami nie jest zbyt duża,
może kiedyś się spotkamy. Pozdrawiam
Klimat ogrodu bardzo mi odpowiada, ale zachwyciła mnie języczka,
jest prześliczna, może za bardzo juz Ci się rozrosła? chętnie przyjęłabym
sadzonkę

pewnie trzeba będzie się przejechać do jakiejś większej centrali ogrodniczej.
Cieszę się ,ze odległość między naszymi działkami nie jest zbyt duża,
może kiedyś się spotkamy. Pozdrawiam
Iwona
---------------
Życie jest piękne....
---------------
Życie jest piękne....
Oj Mam nadzieję, że nasza Super Moderatorka pozbędzie się choróbska
.
Współczuję KaRo, wiem jak to jest beznadziejnie jak człowiek musi poleżakować. Ty raczej też jesteś osobą aktywną (mam rację?), i nie lubisz bezczynności.
Znowu wkleiłaś dwa super zdjęcia
.

Współczuję KaRo, wiem jak to jest beznadziejnie jak człowiek musi poleżakować. Ty raczej też jesteś osobą aktywną (mam rację?), i nie lubisz bezczynności.
Znowu wkleiłaś dwa super zdjęcia

Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo się cieszę, że się już lepiej czujesz Krysiu ale musisz o siebie dbać i wyleżeć choróbsko do końca.
Robota nie zając nie ucieknie a zdrowie najważniejsze.
Jak wyzdrowiejesz już całkiem to wpraszam sie do Ciebie z przyjemnością tym razem na kawę z tygielka.
i sobie pogawędzimy w uroczym zakątku.
Ojej już się cieszę, zdrowiej kochana.

Robota nie zając nie ucieknie a zdrowie najważniejsze.
Jak wyzdrowiejesz już całkiem to wpraszam sie do Ciebie z przyjemnością tym razem na kawę z tygielka.

Ojej już się cieszę, zdrowiej kochana.

Cześć Karo!Jak widzisz długo nie dałem sie prosić i jestem u Ciebie , co więcej już wcześniej byłem na innym forum,gdzie też zwiedzałem Twój ogród.Właśnie tam zauażyłem różę podobną do mojej.Moja zaczyna kwitnąć na żółto by przebarwić się na czerwień .Teraz jesienią kwiaty szybciej czerwienieją.Wydawało mi się że widziałem podobną uCiebie i że nazywała sie aleksander.Zresztą sama nazwa mnie nie interesuje chodzi mi bardziej o stanowisko.W innym miejscu rabatowe ,a w innym mają być pienne.Za fachową uwagę z góry dziękuję
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
dziękuję Wam za odwiedziny
Iwono,Figo,Elizabetko,Ewo,Andre i k-c - pozdrawiam Was.
Dziś było do południa pięknie i ciepło ale potem wichura i deszcz .
Leje do tej pory...
Prognozy na następne dni są optymistyczne więc chyba zdąrzę posadzić cebule jeszcze we wrześniu.
Patrząc przez okno nie dostrzegam jeszcze jesieni w ogródku-jest bardzo kolorowo,jedynie liście orzecha i
nie skoszona trawa sprawiają wrażenie bałaganu...
Już nie mogę się doczekać wyjścia ...
Rodzina zrobiła dla mnie kilka ogrodowych zdjęć ,
ale największą niespodzianką są moje burgmansje.
Zawsze ich kwiaty były w łososiowym kolorze ,dziś są białe...
może z leciutką poświatą kremową...skąd ten kolor,co spowodowało tę zmianę.
Ach jak bym chciała znależć się w pobliżu tych 3 burgmansji dziś wieczorem ,jak tam musi pachnieć....

Iwono,Figo,Elizabetko,Ewo,Andre i k-c - pozdrawiam Was.

Dziś było do południa pięknie i ciepło ale potem wichura i deszcz .

Leje do tej pory...
Prognozy na następne dni są optymistyczne więc chyba zdąrzę posadzić cebule jeszcze we wrześniu.
Patrząc przez okno nie dostrzegam jeszcze jesieni w ogródku-jest bardzo kolorowo,jedynie liście orzecha i
nie skoszona trawa sprawiają wrażenie bałaganu...
Już nie mogę się doczekać wyjścia ...
Rodzina zrobiła dla mnie kilka ogrodowych zdjęć ,
ale największą niespodzianką są moje burgmansje.

Zawsze ich kwiaty były w łososiowym kolorze ,dziś są białe...
może z leciutką poświatą kremową...skąd ten kolor,co spowodowało tę zmianę.
Ach jak bym chciała znależć się w pobliżu tych 3 burgmansji dziś wieczorem ,jak tam musi pachnieć....

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Karuś - odcień kwiatów datury zależy od zasobności ziemi w składniki pokarmowe i jej pH. Może zmieniłaś nawóz, którym podlewasz daturę. A może posadziłaś w innym miejscu. U mnie też tak się dzieje. Może też to być spowodowane wiekiem rośliny - im starsza, tym bledsze kwiaty - ale nie jestem tego pewna.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki