Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Marysiu w tym Nowym Roku życzę Ci samych szczęśliwych i radosnych dni .
Zdrowia dla Ciebie wszystkich najbliższych .W ogrodzie cudownych kwitnień, wielu kolejnych cudownych zdjęć do podziwiania dla nas, ;:196 oraz oczywiście przemiłych i sympatycznych ludzi wokół siebie.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, przychodzę z rewizytą :) Ja też nie raz do Ciebie zaglądałam, ale jakoś tak wyszło i nic nie napisałam ;:131

Znalazłam w 23części Twojego wątku Lykkefunda ;:138 Bardzo mi się podobają jej kwiaty, nie żałuję, że kupiłam. Pięknie też u Ciebie wygląda Rhapsody in Blue, ach, jak ja nie mogę doczekać się kwitnienia swojej ;:173 ;:167

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;:304 Zdrowia, zdrowia, a resztę się dokupi ;:3
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Wszystkiego dobrego Marysiu ;:196
Znalazłam wreszcie nazwy jeszcze innych lilaków, które warto mieć. Krasawica Moskwy oczywiście też tam była spośród 4 polecanych. No ale to dopiero w maju....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam za nami pierwszy dzień Nowego Roku! teraz już poleci! Dzień wiosenny to i dłużej było jasno, ale podobno jutro już się ma zmienić aura! widzę nawet śnieg w prognozie...zobaczymy!

Bożenko niech taki będzie ;:168

Lucynko tak jest tylko optymizm i uśmiech od nowego roku ;:168 Przecież do wiosny coraz bliżej :D
Dobrej nocy ;:196

Karolino bardzo dziękuję! już się nie mogę doczekać spełnienia Twoich życzeń ;:196

Julciu bardzo dziękuję i Tobie życzę życzliwych ludzi, więcej spotkań ogrodowych i cudownego ogródka, najlepiej rozciągliwego ;:168 W domu zdrowia i miłości ;:196

Dominiko dziękuję za odwiedziny ;:180 , bo do tej pory spotykałyśmy się pod dębem :D
Tak na szybko znalazłam parę fotek tegorocznej kwitnącej czereśni :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no to jeszcze RiB co prawda każda róża ...każdy kwiatek ma swój urok, ale Rapsody in Blue lubię bardzo ;:333

Obrazek

Szczęśliwego Nowego Roku ;:136

Bea kupujemy następne lilaki? Ja jeszcze może spróbuję z Primose, bo ma taki śliczny kremowy kolor tylko lepiej się nią zaopiekuję :D Dobrego Roku Beatko ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marysiu, piękne różę pokazałaś. Już na wielu wątkach ją polecają.
Uwielbiam lilaki, mam dwie krasawice i chyba 3 inne - ale nie wiem na 100% czy te będą po zimie. Kupowane były w B. malutkie i jeszcze nie kwitły.
Dużo zdrówka w tym Nowym ;:196 :wit
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Justynko jak krzaczki żyją to w końcu zakwitną :D ja mam parę powojników z B i L i ładnie kwitną. Może nie mają wielkich szlachetnych kwiatów, ale za to obficie i długo kwitną :uszy Dobrego Roku Justynko, niech się wszystko ułoży jak trzeba ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kwiaty Rhapsody są śliczne w początkowej fazie, potem kolor jakiś takiś lecz lubię tę różę, bo też ja mam. Marysiu wiesz ,ze w pierwszym momencie myślałam ,ze tak jak Karola masz różane drzewo, a to okazuje się ,że czereśnia :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,samych dobrych dni w Nowym Roku,a przede wszystkim zdrowia dla całej rodzinki,żeby w ogródku było coraz piękniej i więcej,wiosenne fotki śliczne ,nie mówiąc o różach bo one powalają ,pozdrawiam ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu, piękną masz Rhapsody ;:63 Jeden kwiat na drugim i pąków zatrzęsienie. Moja nie kwitnie aż takimi kiściami, ale ja się nią i tak zachwycam ;:108 I nawet nie drażni mnie jej zmieniający się kolor.
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

Jak dobrze zajrzeć do Ciebie i popatrzeć na zdjęcia Twoich ślicznych roślin. :D
Szczególnie w taki ponury dzień jak dzisiaj.

Czytałam, że sezon wysiewowy już zaczęłaś. To dobrze, bo teraz czas popłynie już szybko i tylko patrzeć jak będzie przybywać nowo wysianych roślinek. ;:108

Pozdrawiam Cię serdecznie i miłego dnia życzę. ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to Marysiu kochana witam Ciebie w nowym roku, oby nam się wiodło, a rośliny pięknie nam kwitły ;:196 Zaczynamy wysiewanie :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!

Za oknem raniutko wstało słońce i mocno wiało! no i przywiało chmury. Przed chwilą wielkie płatki fruwały, ale tylko chwilę... a tak by się przydał biały puch!

Jadziu RiB jedynie przekwitła nie bardzo mnie rajcuje, ale to wszystkie róże tak mają ;:306 Tak u mnie jest takie późne kwitnienie czereśni, bo za chwilę są czerwone kulki ;:306 Lykkefund w tym roku mało zawiązała owocków, które podobno są jej ozdobą po jednorazowym kwitnieniu, ale są inne ładniejsze :D

Martusiu bardzo dziękuję ;:196 i życzenia odwzajemniam :D Po słonecznych dniach zrobiło się szaro więc jest nadzieją na naturalna okrywę naszych podopiecznych. Dobrego dnia i buziaki posyłam ;:196

Iwonko 1 może Twoja RiB jest młoda i jeszcze pokaże co potrafi. Mnie się nawet udało ją rozmnożyć z patyczka i ta druga też ładnie zakwitła chociaż nie tak spektakularnie :D Mnie nawet podoba się taka gama odcieni fioletu ;:333

Beatko i u mnie nastaje zmiana pogody, ale za to mam nadzieję że sypnie śniegiem bo bardzo by się przydał ;:215
Wysiewy dopiero się zaczną ale namiastka już jest. Myślałam, że to będzie trudne kiełkowanie, a tu po paru dniach zaskoczyły mnie zielone kiełki :uszy To ładna roślina więc będę o siewki dbać :D
Dziękuję i ja Cię ściskam i pozdrawiam cieplutko ;:196

Iwonko dziękuję i zdrowia życzę! trzymając kciuki za załatwiane sprawy urzędowe ;:196 Jeszcze nie startuję, ale pod koniec stycznia może już nie wytrzymam. Na razie błądzę po sklepach nasiennych...i po co jak mam tyle nasion ;:oj Zaraz szukam kwiatków, o których Ci pisałam na FB ;:168

pozostając w tonacji blue!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko to jest biała szałwia wieloletnia. Mam ja z siewu, ale nasion nie zbierałam. Mogę posłać kawałek rośliny :D

Obrazek

a tu jest szałwia i z niej powinnam mieć trochę nasion :D Jest oczywiście jednoroczna i dwie roślinki miałam średniego wzrostu, a jedna była prawie metrowa. Kwitła do przymrozków.

Obrazek

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O tak Marysiu i te szałwie bardzo bym prosiła, nasionka czerwonej i kawałeczek białej ;:138
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Maryśko Szczęśliwego Nowego Roku. ;:167
Kochana jaka róża Ci rośnie za Rib...taka pełna różowa...po prostu boska.
I znowu mam do odrobienia zaległości...mam nadzieję, że o kurkach nie rozmawiałyście. :;230
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu , zdrówka i coby jaj nie brakowało w kurniku w Nowym Roku .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”