Witam!
Za oknem raniutko wstało słońce i mocno wiało! no i przywiało chmury. Przed chwilą wielkie płatki fruwały, ale tylko chwilę... a tak by się przydał biały puch!
Jadziu RiB jedynie przekwitła nie bardzo mnie rajcuje, ale to wszystkie róże tak mają

Tak u mnie jest takie późne kwitnienie czereśni, bo za chwilę są czerwone kulki

Lykkefund w tym roku mało zawiązała owocków, które podobno są jej ozdobą po jednorazowym kwitnieniu, ale są inne ładniejsze
Martusiu bardzo dziękuję

i życzenia odwzajemniam

Po słonecznych dniach zrobiło się szaro więc jest nadzieją na naturalna okrywę naszych podopiecznych. Dobrego dnia i buziaki posyłam
Iwonko 1 może Twoja RiB jest młoda i jeszcze pokaże co potrafi. Mnie się nawet udało ją rozmnożyć z patyczka i ta druga też ładnie zakwitła chociaż nie tak spektakularnie

Mnie nawet podoba się taka gama odcieni fioletu
Beatko i u mnie nastaje zmiana pogody, ale za to mam nadzieję że sypnie śniegiem bo bardzo by się przydał
Wysiewy dopiero się zaczną ale namiastka już jest. Myślałam, że to będzie trudne kiełkowanie, a tu po paru dniach zaskoczyły mnie zielone kiełki

To ładna roślina więc będę o siewki dbać
Dziękuję i ja Cię ściskam i pozdrawiam cieplutko
Iwonko dziękuję i zdrowia życzę! trzymając kciuki za załatwiane sprawy urzędowe

Jeszcze nie startuję, ale pod koniec stycznia może już nie wytrzymam. Na razie błądzę po sklepach nasiennych...i po co jak mam tyle nasion

Zaraz szukam kwiatków, o których Ci pisałam na FB
pozostając w tonacji blue!
Iwonko to jest biała szałwia wieloletnia. Mam ja z siewu, ale nasion nie zbierałam. Mogę posłać kawałek rośliny
a tu jest szałwia i z niej powinnam mieć trochę nasion

Jest oczywiście jednoroczna i dwie roślinki miałam średniego wzrostu, a jedna była prawie metrowa. Kwitła do przymrozków.
Dobrego dnia!