Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Pogoda nadal nie rozpieszcza - dzisiaj przymroziło - a tu jeszcze tyle pracy w ogrodach. Prognozy pogody, poza dzisiejszym dniem, nic dobrego nie wróżą. Wcale się nie dziwię, że ostatnio nie masz ochoty na jakąkolwiek pracę, przecież zimnica i bardzo mokro. Nawet nowych zdjęć z ogrodu u Ciebie nie widać.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu tez mam mokro i zmno ;:222
Wcale Ci się nie dziwię, ze nie masz chęci na działanie w ogrodzie, tak trzymaj ,bo przy pracy łatwo się zgrzać a potem wiatr i co choróbsko gotowe, ;:196
Jutro jednak będę musiała jakoś działkę odwiedzić bo odczytują liczniki wody, ale z chłopcami ,chyba ,ze męża wyślę ;:224
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu witaj ;:196 , no dziś to już na pewno zaświeci Ci słoneczko, to i humorek będzie lepszy co? ;:196 udanego dnia życzę :wit Mi wczoraj skoczyło ciśnienie i to tak masakrycznie, że Adaś chciał mnie wieźć, ale jakoś się obeszło bez szpitala, ale właśnie ta pogoda, zmienia się to pewnie dlatego, dziś już dobrze jest ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dzień dobry! dobry, bo słonko zaświeciło. Już wieczorem czuć było mróz w powietrzu i dzisiaj w polu biało, pewnie i dalie skończą żywot tylko słonce mocniej przyświeci.

Michale jak schowałeś datury to je masz, bo chyba noc też była u Ciebie mroźna ;:oj Datury to straszne głodomory i trzeba karmić je całe lato to potem się odwdzięczą :D

Lucynko prognozy się sprawdziły i co do słonka i co do przymrozku! ale przynajmniej radośniej się zrobiło, a dalie i inne do połowy października to i tak długo były.
Życzę dobrego i cieplejszego dnia ;:196

Iwonko nic nie robiłam, bo pogoda nie zachęcała, dzisiaj niby zimniej ale ładnie i uważam że takie powietrze jest zdrowsze :D Jednak nie wiem jak czas pozwoli :?

Aguś zapewne będzie to koniec pewnych roślin...liście spadną, ale koniec sezonu czyli pusty taras u mnie już nastąpił kilka dni temu. W korytarzu i w na parapetach tłok. Teraz muszę obserwować czy nie pojawiają się mszyce, bo co roku z nimi walczę przede wszystkim o pelargonie ;:124

Elu i u mnie dzisiaj świeci, ale czy utrzyma się do weekendu to nie wiem :? Mam jeszcze sporo pracy w ogrodzie no i wszystko znowu leży...szczególnie chryzantemy ;:219 I Tobie życzę słońca :wit

Lidziu i u mnie przymroziło, szczególnie w otwartym gruncie, jak w osłoniętym ogrodzie to okaże się w dzień. Zdjęć nie robiłam, bo doprawdy nie było co fotografować i światło marne ;:222 Dzisiaj to co innego i później rano wróciłam z ogrodu, bo mimo wyraźnego mrozu w powietrzu było czym oddychać :D ;:168

Julciu a myślałam że tylko noc masz z wnukami, a tu czytam że cały weekend! czyli odpoczynek czynny albo i jego brak :wink: Życzę jednak żeby udało Ci się chociaż na chwilkę wyrwać, żeby pooddychać ogrodem ;:196

Iwonko bo za ostro zaczęłaś żyć po powrocie z sanatorium. Niestety kochana jesteś młodsza, ale ja już na sobie stwierdziłam, że za dużo fizycznej pracy (zmęczenia) odbija się wieczorem na ciśnieniu :? Uważaj na siebie ;:196 to moje ciągłe pisanie nie jest pozbawione sensu wierz mi ;:168

No to jest parę zdjęć! przede wszystkim słoneczko powitałam w zmrożonym polu!

Obrazek

a wracając do domu wpadło mi w oko

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Łapcie promienie słoneczne i życzę pogodnego weekendu ;:3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu wiem, wiem to wszystko, dziś nic nie planuję, dziś odpoczywam, jakieś tam drobnostki w domu porobię ;:108 u Ciebie widzę dość biało z rana, więc już pewnie sporo roślin mrozek skosił, u nas jeszcze biało nie było, ale na działce widzę liście winobluszczu obleciały mocno, więc tam chyba już przymroziło troszkę ;:108 Słoneczko będzie u Ciebie więc miłej pracy w ogrodzie Marysiu życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko najważniejsze że wyciągać wnioski z błędów i ich nie powtarzać...a i poproś lekarza o Captopril w razie takiego przeciążenia organizmu to pomaga, chyba że masz i nie pomógł to już gorzej ;:168 Zdrówka kochana ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, słonko się pokazało i od razu lepiej! Podziwiam Cię za to wczesno-poranne wstawanie! Ale zimno, że brrrr...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Marysiu właśnie Captopril mi pomógł ;:108 , dziękuję Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu chłopców będę mięć do ok 14 w tym jeden kaszlący potem dom ogarnąć i już wieczór ;:219 Chyba, że w niedzielę :oops:
Też mam dziś słoneczko i ciągnie na działkę, ale wiatr lodowaty skutecznie odstrasza.
Wschód słońca bardzo tajemniczy ale widać, ze ranek mroźny, taki przejrzysty.
Gruszki jeszcze na drzewie :shock: a nie zmarzły ;:168
Miłego dnia :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

U mnie słoneczko wyszło, ale wieje i przez to zimno. Młody zgrabia liście, a ja muszę później ,,zsadzić'' razem pelargonie, bo jeszcze mam je z jednorocznymi. Rano miałam tylko 2,2st, więc chyba już zabierać trzeba do domu, a Ty swoje już wniosłaś? Czy nie masz nic?
Pozdrawiam - Justyna
jagusia111

Post »

U mnie też wszystko dokładnie wymroziło. Aksamitki, surfinie skoszone. Jedynie róża o dziwo w dobrej kondycji. Dziś ma być powtórka więc oficjalnie ogłaszam koniec sezonu :D . Dobrze, że przeniosłam moje przedszkole z tunelu bo nic by się nie ostało.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Choroba ;:219 , u nas jak się okazuje po rozmowie z sąsiadem, też rano było biało na dachach, a mije pelargonie za oknem, i teraz nie wiem czy już je zabierać, czy jeszcze na pierwszym piętrze mogą postać, no jak jeszcze kwitną, to do ciemnej piwnicy je wynosić szkoda, a w domu nie mam gdzie trzymać ;:223
jagusia111

Post »

Iwonko u mnie nic by nie przetrwało. Wczoraj o 19 było już 0 stopni, a dzisiaj rano o 9 jeszcze trzymało się minus 1. Mróz był całą noc.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Z tego co rano widziałem to mi się udało z mrozem, co prawda szron na dachach był ale dalie dalej kwitną, jedynie liście paulowni , które wystawały ponad dach lekko zbrązowiały ale nic nie odpadło. Jak pójdę po obiedzie na sad to ocenię straty, podejrzewam, że trzasnęło rdestowca bo on zawsze pierwszy pada, nawet jak jest 0,5*.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

O gruszeczki widzę moje najulubieńsze owoce ;:138 Dzisiaj sobie kupiłam do chrupania bo chodziły za mną od kilku dni. Nie mam własnych :( Posadziłam drzewko ale nie chciało u mnie zostać. I już dalej nie próbuję. Nikt oprócz mnie nie jada.
U mnie też czuć mrozem w powietrzu, muszę nacieszyć jeszcze oczęta daliami bo zapewne jutro ich już nie zobaczę ;:185
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”