Jest już wiosna!
- julcia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jest już wiosna!
Pojęcia nie mam jak wygląda to miejsce względem słońca, ale wydaje mi się , ze byliny nawet dość wysokie i koniecznie kolorowe, może malwy, rozchodniki, ostrózki, rudbekie, dalie i szparagi
tak po wiejsku

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzień dobry, Marysiu!
Przyszłam się tylko przywitać, bo zaraz pooomszy wybywam na działeczkę.
Inaugurujemy grillowanie, którą to uroczystość zmuszeni byliśmy przekładać dwa razy z uwagi na warunki atmosferyczne.
Nareszcie pogoda pozwala dopiąć swego.
Tobie też życzę takiej niedzieli, o jakiej sobie w skrytości ducha marzysz.

Przyszłam się tylko przywitać, bo zaraz pooomszy wybywam na działeczkę.

Inaugurujemy grillowanie, którą to uroczystość zmuszeni byliśmy przekładać dwa razy z uwagi na warunki atmosferyczne.
Nareszcie pogoda pozwala dopiąć swego.

Tobie też życzę takiej niedzieli, o jakiej sobie w skrytości ducha marzysz.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witam pogodnie!
Wiesz, Marysiu, jak tak patrzę na Twoje rozliczne rośliny, to przed oczami przewija mi się film o tym, które z nich już w moim ogrodzie kiedyś były... i się zmyły
. Z jednych ja zrezygnowałam, inne zrezygnowały ze mnie. Nielichą galerię można by z nich stworzyć...
.
Podobna do Twojej, realnej, obecnej
.
Piękne zdjęcia kotów
. Ach, te kocie oczy! Można w nich utonąć
.
Miłej niedzieli
- Jagi
PS. Zapomniałam o kłosowcach
. One jedyne po zimie wyglądają dobrze (mimo że są moimi ulubieńcami
). Ale białego nie mam i nigdzie na niego nie trafiłam. Więc, jeśli Pani tak łaskawa, to ja chętnie
.
Wiesz, Marysiu, jak tak patrzę na Twoje rozliczne rośliny, to przed oczami przewija mi się film o tym, które z nich już w moim ogrodzie kiedyś były... i się zmyły

Podobna do Twojej, realnej, obecnej

Piękne zdjęcia kotów

Miłej niedzieli

PS. Zapomniałam o kłosowcach

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Oj, Marysiu - jak bardzo spodobało mi się powiedzenie - wykończenia estetyczne....
Pracuję nad tym u siebie, oj, pracuję....
Pracuję nad tym u siebie, oj, pracuję....
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam w niedzielne popołudnie!
Właśnie odbywam sjestę przy dobrej kawie podanej przez syna, po pysznej uczcie pierogowej której sprawca byłam ja. Sprawcą bo w wykonawstwie pomogli dwaj panowie młodszy i starszy
Elu tak to pizza wegetariana
Oczywiście będzie i donica, ale po kolei! Wymyśliłam dzisiaj jeszcze jedną dogodna miejscówkę dla moich doniczek, bo na tarasie łebki im się przypalają, ale to w swoim czasie! Mnie w takie upały szczególnie piwo smakuje, a jeszcze po takim wysiłku...to duszkiem
Bożenko na wsi musi być menażeria, bo świetnie komponuje się z naturą
Jadziu pozostali najchętniej posialiby na tej glinie trawę i potem raz na czas przejechali kosiarką
A to jest mój widok z kuchennego okna więc kolor i karmnik to postawa
Biedna kicia!
Julciu to raczej rabatka cienista bo okalają ja ogromne drzewa sąsiada i nasz świerk, ale kilka roślin dobrze sobie radziło, więc wrócą cebulowe. Mam w przedszkolu kilka żurawek, jakiś krzewik nad tym kółkiem
Poza tym trawa bo będzie tam miejsce m.in. dla rury
Z Twoich propozycji jedynie rozchodniki, ale teraz już za późno na przesadzanie
Lucynko teraz taki czas, że będzie nas coraz mniej, bo albo w ogrodzie albo zmęczone nadrabiamy zaległości domowe. Miłego grillowania
ja się już szykuję na sporą imprezę w BC, bo miały być dwie a będzie jedna 
Pogoda dopisze więc jedynie miłego towarzystwa życzę
Jagódko ! i u mnie sporo roślin było a nima więc odwiedzając inne wątki przypominam je sobie
Okazuje się że to jest normalne, a puste miejsca trzeba zapełnić nowymi roślinami, które zostaną albo ustąpią miejsca innym
Wysłałam pw i powiem Ci, że bardzo lubię kłosowce i parę innych nowych mieszkańców mojego ogrodu
Wiedziałam, że te oczy Cię zaproszą do wiejskiego
Bea przy starym domu, ogrodzie użytkowym, kurach i kilku użytkownikach, którzy w różny sposób traktują teren wokół domu nigdy nie uzyskam pełnego wykończenia estetycznego. Dążę jednak, aby pewne fragmenty nie raziły oczu z różnym jednak skutkiem
sił też brakuje, a ułazi się człowiek dzień w dzień
Niebieski kolor toleruje jedynie w naturze...ostatnio Beti nie mogła wyjść z podziwu, że nie chcę żadnej niebieskiej ławeczki czy podobnych niebieskich ozdób

ogród naturalistyczny

Kamasja dopiero zaczyna kwitnąć

Odpoczywajcie, bo od jutra znowu walka z chwastami!
Właśnie odbywam sjestę przy dobrej kawie podanej przez syna, po pysznej uczcie pierogowej której sprawca byłam ja. Sprawcą bo w wykonawstwie pomogli dwaj panowie młodszy i starszy

Elu tak to pizza wegetariana

Bożenko na wsi musi być menażeria, bo świetnie komponuje się z naturą

Jadziu pozostali najchętniej posialiby na tej glinie trawę i potem raz na czas przejechali kosiarką

Julciu to raczej rabatka cienista bo okalają ja ogromne drzewa sąsiada i nasz świerk, ale kilka roślin dobrze sobie radziło, więc wrócą cebulowe. Mam w przedszkolu kilka żurawek, jakiś krzewik nad tym kółkiem

Lucynko teraz taki czas, że będzie nas coraz mniej, bo albo w ogrodzie albo zmęczone nadrabiamy zaległości domowe. Miłego grillowania

Pogoda dopisze więc jedynie miłego towarzystwa życzę

Jagódko ! i u mnie sporo roślin było a nima więc odwiedzając inne wątki przypominam je sobie

Wysłałam pw i powiem Ci, że bardzo lubię kłosowce i parę innych nowych mieszkańców mojego ogrodu

Wiedziałam, że te oczy Cię zaproszą do wiejskiego

Bea przy starym domu, ogrodzie użytkowym, kurach i kilku użytkownikach, którzy w różny sposób traktują teren wokół domu nigdy nie uzyskam pełnego wykończenia estetycznego. Dążę jednak, aby pewne fragmenty nie raziły oczu z różnym jednak skutkiem

Niebieski kolor toleruje jedynie w naturze...ostatnio Beti nie mogła wyjść z podziwu, że nie chcę żadnej niebieskiej ławeczki czy podobnych niebieskich ozdób

ogród naturalistyczny

Kamasja dopiero zaczyna kwitnąć

Odpoczywajcie, bo od jutra znowu walka z chwastami!
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Marysiu kawała pracy wykonałaś
Ogród naturalistyczny
U nas też dużo zwierząt ,ale i problemów .
Nabieraj siły na jutro

Ogród naturalistyczny

U nas też dużo zwierząt ,ale i problemów .
Nabieraj siły na jutro

Pozdrawiam Alicja
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu witaj
, wróciłam
, a Ty widzę i przyjemnie i pożytecznie spędzasz czas 

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Marysiu - mnie o wyrażenie tego słowami chodziło - nigdy nie wiedziałam jak to trafnie ująć czego mi brakuje
A tu wystarczy to w dwa słowa ująć - wykończenie estetyczne - może w sierpniu już u mnie to jakoś lepiej pójdzie, bo wtedy liczę na urlop.
A ten len to już duży kupiłaś, śliczny

A tu wystarczy to w dwa słowa ująć - wykończenie estetyczne - może w sierpniu już u mnie to jakoś lepiej pójdzie, bo wtedy liczę na urlop.
A ten len to już duży kupiłaś, śliczny

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
U mnie kamasja już niestety przekwita. A szkoda, bo bardzo lubię te błękitne chmurki.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Niebieski górą
Nawet te same roślinki nam dzisiaj Marysiu wpadły w oko 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Odbyłam kolejny wieczorny spacer po szaliku!
Złotokap, kalina i lilak Meyera jeszcze nie rozkwitły

rozkwitają marketowe orliki odmianowe

Mocno się wysiały i część zlikwidowałam

Ktoś pisał że odmianowe się nie wysiewają, to jednak nie jest prawda bo ja mam siewki np. tego Nora Barlow
Alu ogród naturalistyczny to chwasty zakwitły
Mam nadzieję, że dość sił nabrałam, ważna jest pogoda bo dzisiejsza nie sprzyjała wysiłkowi
Dobrego tygodnia
Iwonko no tak jedni pracują, a inni się bawią
ale należało Ci się
Kamasje u mnie są w lekkim cieniu i zawsze później kwitną, jeszcze białej nie ma
Bea to trochę dosłownie zrozumiałam
Tak
len kupiłam u takiego mojego ulubionego sprzedawcy na placu, ma ogromne sadzonki kopane z gruntu więc przyjmują się bez problemu i można je nawet podzielić na dwie
Na ogół ma dość popularne rośliny więc większość z nich mam lub miałam, ale nie przetrwały zimy czy upałów. Tak nie przetrwał jeden penstemon (czerwony).
Małgosiu widać to ich czas
sporo teraz kwitnie na niebiesko, bo u mnie dużo dąbrówek a one w większości niebieskie
Niezapominajki niebieskie przekwitają, ale białe mają się świetnie i nie robię się z nich takie przerośnięte wiechy 
Złotokap, kalina i lilak Meyera jeszcze nie rozkwitły

rozkwitają marketowe orliki odmianowe

Mocno się wysiały i część zlikwidowałam

Ktoś pisał że odmianowe się nie wysiewają, to jednak nie jest prawda bo ja mam siewki np. tego Nora Barlow
Alu ogród naturalistyczny to chwasty zakwitły

Mam nadzieję, że dość sił nabrałam, ważna jest pogoda bo dzisiejsza nie sprzyjała wysiłkowi

Dobrego tygodnia

Iwonko no tak jedni pracują, a inni się bawią

Kamasje u mnie są w lekkim cieniu i zawsze później kwitną, jeszcze białej nie ma

Bea to trochę dosłownie zrozumiałam

Małgosiu widać to ich czas

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,więc czekam na ciebie we wtorek ,może coś ode mnie się znajdzie na nowy kawałek rabatki ,nie wiem jakie masz tak zakusy i na co,wróciłam szczęśliwie z wesela, Boguś obwiózł mnie tam i z powrotem ,miałam święto,ze nie musiałam być kierowcą ,wróciliśmy o 3,30 w nocy i spaliśmy u siebie w domu,bo nie ma jak na swoich śmieciach
pozdrawiam i pięknych snów życzę 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu ja zaczęłam prace w ogrodzie i za bardzo się nachyliłam ,a tego mi nie wolno .Pogoda dzisiaj faktycznie nie do pracy .
Ogród naturalistyczny to tak na prawdę ogród prawdziwy
Miłego dnia odpoczywaj
Ogród naturalistyczny to tak na prawdę ogród prawdziwy

Miłego dnia odpoczywaj

Pozdrawiam Alicja
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu , u mnie też jeszcze nie rozkwitł bzik Meyera a orlików mam jakoś mało ,chociaż co jakiś czas je dosadzam .Pewnie na wiosnę je niechcący kasuję .Mam nadzieję że jak rabaty będą pokończone [,chociaż nie wiem co znaczy w ogrodzie skończona rabata ],to będę pamiętała gdzie mi rosną bo bardzo je lubię .Znowu mamy upał i to mnie nie cieszy.Pozdrawiam. 

- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Witaj Marysiu
cudne niebieskości i ostróżki prześliczne mam tylko najzwyklejsze i też w większości odcienie niebieskiego i fioletowego.Cudne te pomponiki pełnych ostróżek
Przed domem w takim razie krzewy o barwnych liściach i hosty, a wybierać masz w czym

Przed domem w takim razie krzewy o barwnych liściach i hosty, a wybierać masz w czym

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie