Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Pojęcia nie mam jak wygląda to miejsce względem słońca, ale wydaje mi się , ze byliny nawet dość wysokie i koniecznie kolorowe, może malwy, rozchodniki, ostrózki, rudbekie, dalie i szparagi ;:196 tak po wiejsku
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry, Marysiu! ;:196
Przyszłam się tylko przywitać, bo zaraz pooomszy wybywam na działeczkę. ;:65 ;:65
Inaugurujemy grillowanie, którą to uroczystość zmuszeni byliśmy przekładać dwa razy z uwagi na warunki atmosferyczne.
Nareszcie pogoda pozwala dopiąć swego. ;:303 ;:303

Tobie też życzę takiej niedzieli, o jakiej sobie w skrytości ducha marzysz. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witam pogodnie!
Wiesz, Marysiu, jak tak patrzę na Twoje rozliczne rośliny, to przed oczami przewija mi się film o tym, które z nich już w moim ogrodzie kiedyś były... i się zmyły ;:209. Z jednych ja zrezygnowałam, inne zrezygnowały ze mnie. Nielichą galerię można by z nich stworzyć... ;:224.
Podobna do Twojej, realnej, obecnej ;:306.
Piękne zdjęcia kotów ;:215. Ach, te kocie oczy! Można w nich utonąć ;:170.

Miłej niedzieli ;:136 - Jagi
PS. Zapomniałam o kłosowcach ;:218. One jedyne po zimie wyglądają dobrze (mimo że są moimi ulubieńcami ;:306). Ale białego nie mam i nigdzie na niego nie trafiłam. Więc, jeśli Pani tak łaskawa, to ja chętnie ;:180.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Oj, Marysiu - jak bardzo spodobało mi się powiedzenie - wykończenia estetyczne....
Pracuję nad tym u siebie, oj, pracuję....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w niedzielne popołudnie!
Właśnie odbywam sjestę przy dobrej kawie podanej przez syna, po pysznej uczcie pierogowej której sprawca byłam ja. Sprawcą bo w wykonawstwie pomogli dwaj panowie młodszy i starszy :heja

Elu tak to pizza wegetariana ;:333 Oczywiście będzie i donica, ale po kolei! Wymyśliłam dzisiaj jeszcze jedną dogodna miejscówkę dla moich doniczek, bo na tarasie łebki im się przypalają, ale to w swoim czasie! Mnie w takie upały szczególnie piwo smakuje, a jeszcze po takim wysiłku...to duszkiem ;:304

Bożenko na wsi musi być menażeria, bo świetnie komponuje się z naturą :D

Jadziu pozostali najchętniej posialiby na tej glinie trawę i potem raz na czas przejechali kosiarką ;:oj A to jest mój widok z kuchennego okna więc kolor i karmnik to postawa :D Biedna kicia!

Julciu to raczej rabatka cienista bo okalają ja ogromne drzewa sąsiada i nasz świerk, ale kilka roślin dobrze sobie radziło, więc wrócą cebulowe. Mam w przedszkolu kilka żurawek, jakiś krzewik nad tym kółkiem :D Poza tym trawa bo będzie tam miejsce m.in. dla rury ;:oj Z Twoich propozycji jedynie rozchodniki, ale teraz już za późno na przesadzanie ;:196

Lucynko teraz taki czas, że będzie nas coraz mniej, bo albo w ogrodzie albo zmęczone nadrabiamy zaległości domowe. Miłego grillowania ;:304 ja się już szykuję na sporą imprezę w BC, bo miały być dwie a będzie jedna ;:162
Pogoda dopisze więc jedynie miłego towarzystwa życzę ;:196

Jagódko ! i u mnie sporo roślin było a nima więc odwiedzając inne wątki przypominam je sobie :wink: Okazuje się że to jest normalne, a puste miejsca trzeba zapełnić nowymi roślinami, które zostaną albo ustąpią miejsca innym ;:224
Wysłałam pw i powiem Ci, że bardzo lubię kłosowce i parę innych nowych mieszkańców mojego ogrodu ;:333
Wiedziałam, że te oczy Cię zaproszą do wiejskiego ;:196

Bea przy starym domu, ogrodzie użytkowym, kurach i kilku użytkownikach, którzy w różny sposób traktują teren wokół domu nigdy nie uzyskam pełnego wykończenia estetycznego. Dążę jednak, aby pewne fragmenty nie raziły oczu z różnym jednak skutkiem ;:131 sił też brakuje, a ułazi się człowiek dzień w dzień ;:131

Niebieski kolor toleruje jedynie w naturze...ostatnio Beti nie mogła wyjść z podziwu, że nie chcę żadnej niebieskiej ławeczki czy podobnych niebieskich ozdób ;:306

Obrazek

ogród naturalistyczny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kamasja dopiero zaczyna kwitnąć :D

Obrazek

Obrazek

Odpoczywajcie, bo od jutra znowu walka z chwastami!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu kawała pracy wykonałaś ;:333
Ogród naturalistyczny ;:333
U nas też dużo zwierząt ,ale i problemów .
Nabieraj siły na jutro ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu witaj ;:196 , wróciłam :wit , a Ty widzę i przyjemnie i pożytecznie spędzasz czas ;:215
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - mnie o wyrażenie tego słowami chodziło - nigdy nie wiedziałam jak to trafnie ująć czego mi brakuje ;:306
A tu wystarczy to w dwa słowa ująć - wykończenie estetyczne - może w sierpniu już u mnie to jakoś lepiej pójdzie, bo wtedy liczę na urlop.
A ten len to już duży kupiłaś, śliczny ;:303
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

U mnie kamasja już niestety przekwita. A szkoda, bo bardzo lubię te błękitne chmurki.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Niebieski górą ;:333 Nawet te same roślinki nam dzisiaj Marysiu wpadły w oko :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Odbyłam kolejny wieczorny spacer po szaliku!
Złotokap, kalina i lilak Meyera jeszcze nie rozkwitły

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rozkwitają marketowe orliki odmianowe

ObrazekObrazek

Obrazek

Mocno się wysiały i część zlikwidowałam ;:131

Obrazek

Ktoś pisał że odmianowe się nie wysiewają, to jednak nie jest prawda bo ja mam siewki np. tego Nora Barlow

Alu ogród naturalistyczny to chwasty zakwitły ;:306
Mam nadzieję, że dość sił nabrałam, ważna jest pogoda bo dzisiejsza nie sprzyjała wysiłkowi :wink:
Dobrego tygodnia ;:196

Iwonko no tak jedni pracują, a inni się bawią ;:306 ale należało Ci się ;:196
Kamasje u mnie są w lekkim cieniu i zawsze później kwitną, jeszcze białej nie ma ;:185

Bea to trochę dosłownie zrozumiałam :oops: Tak :!: len kupiłam u takiego mojego ulubionego sprzedawcy na placu, ma ogromne sadzonki kopane z gruntu więc przyjmują się bez problemu i można je nawet podzielić na dwie ;:333 Na ogół ma dość popularne rośliny więc większość z nich mam lub miałam, ale nie przetrwały zimy czy upałów. Tak nie przetrwał jeden penstemon (czerwony).

Małgosiu widać to ich czas ;:215 sporo teraz kwitnie na niebiesko, bo u mnie dużo dąbrówek a one w większości niebieskie :D Niezapominajki niebieskie przekwitają, ale białe mają się świetnie i nie robię się z nich takie przerośnięte wiechy ;:202
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,więc czekam na ciebie we wtorek ,może coś ode mnie się znajdzie na nowy kawałek rabatki ,nie wiem jakie masz tak zakusy i na co,wróciłam szczęśliwie z wesela, Boguś obwiózł mnie tam i z powrotem ,miałam święto,ze nie musiałam być kierowcą ,wróciliśmy o 3,30 w nocy i spaliśmy u siebie w domu,bo nie ma jak na swoich śmieciach :heja pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu ja zaczęłam prace w ogrodzie i za bardzo się nachyliłam ,a tego mi nie wolno .Pogoda dzisiaj faktycznie nie do pracy .
Ogród naturalistyczny to tak na prawdę ogród prawdziwy :D
Miłego dnia odpoczywaj ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu , u mnie też jeszcze nie rozkwitł bzik Meyera a orlików mam jakoś mało ,chociaż co jakiś czas je dosadzam .Pewnie na wiosnę je niechcący kasuję .Mam nadzieję że jak rabaty będą pokończone [,chociaż nie wiem co znaczy w ogrodzie skończona rabata ],to będę pamiętała gdzie mi rosną bo bardzo je lubię .Znowu mamy upał i to mnie nie cieszy.Pozdrawiam. ;:167
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Witaj Marysiu ;:196 cudne niebieskości i ostróżki prześliczne mam tylko najzwyklejsze i też w większości odcienie niebieskiego i fioletowego.Cudne te pomponiki pełnych ostróżek ;:138
Przed domem w takim razie krzewy o barwnych liściach i hosty, a wybierać masz w czym ;:108 ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”