W moim ogrodzie - reniazt cz.1
No nie, to muszę Ci chyba marudzić i wydębić od Ciebie jakieś flancereniazt pisze:piterek
no co ty piszesz - u mnie te trzykrotki same się rozsiewają, co jedna to ma inny kolor - od białego, przez jasno-różowy, ciemno-różowy, niebieskawy aż po ciemny fiolet. Ja co roku sporo tego wykopuję, bo są miejsca, że mi przeszkadzają. Widocznie spasiła im lekka piaszczysta ziemia.

- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Markus
no fajnie, że podoba się mój ołownik. Fakt kolor ma niespotykany, taki delikatniutki błękit.
A czy to chryzantemka, czy chryzantema - najważniejsze, że kwitnie.
Co do nornic, to ja je chyba skutecznie przegoniłam. Miałam kępkę tojadu i tu na forum wyczytałam, że one nie znoszą zapachu wydzielanego przez jego system korzeniowy.
Rozsadziłam w pobliżu skarpy - tam gdzie one najczęściej grasowały. Teraz od wiosny jak ręką odjął - chyba poszły a właściwie wróciły do sąsiada.
no fajnie, że podoba się mój ołownik. Fakt kolor ma niespotykany, taki delikatniutki błękit.
A czy to chryzantemka, czy chryzantema - najważniejsze, że kwitnie.
Co do nornic, to ja je chyba skutecznie przegoniłam. Miałam kępkę tojadu i tu na forum wyczytałam, że one nie znoszą zapachu wydzielanego przez jego system korzeniowy.
Rozsadziłam w pobliżu skarpy - tam gdzie one najczęściej grasowały. Teraz od wiosny jak ręką odjął - chyba poszły a właściwie wróciły do sąsiada.
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosieńko - kochanie - co ty piszesz. Tyle sadzonek nachyłka i jeszcze liliowiec. A na dodatek nasionka. Jak ty tak myślisz, to będzie chyba koniec świata.
Ale na poważnie.
Gosiu bardzo jestem zadowolona i na dodatek cieszy mnie jak coś od kogoś dostaję tak ze szczerych chęci.
Melduję, że wszystko już posadziłam - fotki w późniejszym terminie, a nasiona groszku chyba pozostawię do wiosny.
Gosieńko - jeszcze raz dziękuję jeśli wypatrzysz coś u mnie co by ci sie przydalo - to pisz, zaraz będziemy dzielić, rozmnażać itp.
Ale na poważnie.
Gosiu bardzo jestem zadowolona i na dodatek cieszy mnie jak coś od kogoś dostaję tak ze szczerych chęci.
Melduję, że wszystko już posadziłam - fotki w późniejszym terminie, a nasiona groszku chyba pozostawię do wiosny.
Gosieńko - jeszcze raz dziękuję jeśli wypatrzysz coś u mnie co by ci sie przydalo - to pisz, zaraz będziemy dzielić, rozmnażać itp.
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniusiu tak dawno nie pisałam do Ciebie , ale regularnie Cię odwiedzam , jak tylko siądę do kompa . Rośliny od Ciebie ładnie rosną , bo dostają dobrze papu . Mam kupę roboty , miałam cichą nadzieję , że się obrobię w ten weekend , ale niestety deszcz mnie przegonił . Znów pogryzły mnie jakieś robale , to bardzo boli i puchnie , muszę coś chyba zrobić , żeby je odstraszyć od siebie . Zrobiłaś miejsce na rabatce? , bo to już niedługo przyjedzie do Ciebie .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- sebastian13
- 50p
- Od: 1 maja 2007, o 19:49
Reniazt Twój ogród jest piękny, a szczególnie figa. Ja też mam foto na swojej stronie i gdybyś mogla tam zajrzeć i ją zobaczyć. Właśnie nie wiem, czy wszystkie te boczne odrosty to mam poobcinać? Wydaje mi sie że tak... Zapraszam do mnie:)
Sebastian
Sebastian
Najkrótszą drogą do zdrowia jest droga do OGRODU!! Zapraszam serdecznie do mnie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=5103
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=5103