Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Muszę rozejrzeć się za Trytomami innego koloru niż mam, a mam żółtą i żółto- pomarańczową, a jest ich wiele różnych ;:215
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś na Twój ogród mam zawsze czas...uwielbiam pławić się w jego pięknie gdy jestem w pracy i kierownik nie patrzy :) Co prawda nie zawsze mam czas żeby zostawić wpis, ale oglądam codziennie, no bo jakże by inaczej. W końcu twój ogród to dla mnie nr 1 na FO ;:167 Cuuudownie ;:196 Martuś napisz czy Twoja naparstnica rdzawa zachowuje się jak bylina czy jak standardowa naparstnica (kwitnie w drugim roku i zamiera rozsiewając się po ogrodzie) Jest śliczna. Ja już wiem że moje zwykłe naparstnice tej dziwnej zimy chyba nie przetrzymają- a przynajmniej większość z nich. Ciepło w grudniu i nagłe mrozy po -20* w styczniu sprawiły, ze rozety wymarzły. Mam nadzieję, ze inne ślicznotki pokażą się z ziemi. Oj już nie mogę się wiosny doczekać :) Zostawiam buziaki ogrzana zdjęciami z Twego cudnego ogrodu ;:196
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś Twój ogród nigdy mi się nie znudzi ,taka różnorodność w nim ,miło spędzam w nim czas ,
zaciekawiły mnie lisie niebieskie ogonki,ja mam ale białe też są ładne i to chyba od ciebie,
serdecznie pozdrawiam i prawie już wiosennie :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu ;:196 Pospacerowałam po cudownym ogrodzie ;:138 ;:138
Twój ogród mi też się nigdy nie znudzi tylko coś spowolniałam i nie mogę nadążyć , oglądam poprzednie zdjęcia i miałam zapytać o kasztanowca - czy to krzew ale już doczytałam ;:108 a tu już następna porcja zdjęć i wszystko przepiękne , kwitnące ;:215
Liliowiec z oczkiem ciemnym przepiękny ;:333 Hortensje z liliami cudo ;:63 ;:63 A trytoma to z czym rośnie ?? takie różowe kłosy ??
Bardzo serdecznie pozdrawiam ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś mało piszę, ale zaglądam codziennie. ;:196 Zawilec z jeżówka cudnie wygląda. ;:oj Jaką wysokość ma różowy kłosowiec przy trytomie. :?:
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martusia :) widziałam Morinę, tą mam od Ciebie , siałam w tamtym roku ...więc myślę ,że w tym zakwitnie ?
Ile Ty masz tych roślin kochana .. niesamowite ..piękne lilie , róże ;:oj Ja jesienią posadziłam z 10 róż .. różnych odmian .

:wit
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak można się znudzić Twoim ogrodem? ;:oj Ja go normalnie nie ogarniam - za każdym razem odkrywam coś nowego :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Aniu andziu458 naparstnica rdzawa jest śliczna ,ma niespotykany kolor i wąsiki ,a strzelisty pokrój powoduje,że widac ją z daleka i nie zajmuje dużo miejsca,pozdrawiam ;:168

Iwonko,ja też miałam różne ,ale jakoś teraz sie wymieszały ,żółciutką też mam ,ale i białą mam ,może zakwitnie w tym roku :tan

Aniu, Andzia 84miło mi bardzo ,że spacerujesz po moim ogrodzie,naparstnica rdzawa zachowuje się podobnie jak inne naparstnice,chociaż niektóre są dłużej niż 2 lata,to taka krótkowieczna bylina ,ale jak juz jest w ogrodzie to kwitnie co roku ,bo świetnie się wysiewa,siewki można zbierać i wsadzać w grupę ,to prawda,że mamy anomalia pogodowe,nie jest to dobre dla roślin,ale nie mamy wpływu ,żeby było inaczej ,ja przed dużymi mrozami wyjęłam pół szafy ubrań ,ogrodowych i grzybowych i okrywałam dodatkowo róże,a trawę pampasową otuliłam kożuchem z którego wyrosłam ,ciekawa jestem czy przetrwa tą zimę ,czy jednak nie przetrwa,pozdrawiam gorąco i duża buźka dla Ciebie ;:79

Grażynko,to nie są lisie ogonki tylko przetacznik ,powalony przez wichurę tak się przekrzywił,ale rzeczywiście łudząco do nich podobny,miło mi bardzo,że w moim ogrodzie można miło spędzić czas,pozdrawiam ;:168

Tereniu,dzięki ,że jesteś,jak przyjedziesz to dostaniesz kasztanowca ,u Marysi już ładnie rośnie,tak napisała,trytoma rośnie z kłosowcem tylko inną odmianą on dorasta 50-60 cm i pięknie faluje na wietrze,pozdrawiam ;:196

Soniu,właśnie napisałam Tereni ten kłosowiec ma 50-60 cm ,mam jeszcze kremowego ,myślę ,że się ostał,bo ten duży kłosowiec wszystko zawalił i na chwilę inne rośliny miały złe warunki,aż musiałam dużego kłosowca częściowo wyrzucić,pozdrawiam ;:196

Wiolu,Ty ciągle gubisz mi jedno i to Morinia ,wiem ,że ładnie wzeszła,bo pokazywałaś u siebie ,na ile urosła przez cały sezon to już nie widziałam,ale jak uważasz,że zakwitnie to musi być już spora,trochę tych roślin się u mnie uzbierało,pozdrawiam ;:168

Kasiu,to miło,że ogród ciągle zaskakuje i nie panuje w nim żadna nuda,to sa tylko zdjęcia ,a jak ktoś przyjeżdża do tego ogrodu to dopiero zagubiony ,widział roślinę ,która go interesowała i nikt nie wie gdzie była,jak wrócić ,nie mogą się zupełnie odnaleźć ;:306 ,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu,nie wiem co powiedzieć ,bo roślina chyba taka sama ,ale ja kupiłam za Morinię longifiolia ,i wpisując w google wychodzi pod tą nazwą moja roślina i pisze Morinia ,a u ciebie jakby ta sama roślina i pisze molina ,ale to chyba czyjś blog
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zapraszam znowu na mały spacerek po słonecznym ogrodzie ,bo już niedługo wiosna i wspomnienia pójdą do lamusa .

tojeść orszelinowa
Obrazek

Krwawnik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pysznogłówka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Floks Delta
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu dziękuję że wstawiłaś floksa plamistego, bo jego kiedyś szukałam w BR i nie znalazłam. Róże wspaniałe i lilie, a dzisiaj zwróciła moją uwagę Friso Beeld ;:63 Jakie masz budleje oprócz tej co pokazałaś :?: bo ich patyczki też chętnie przyjmę ;:180 Dzisiaj jedziemy do Krakowa, ale na razie szaro i ponuro więc nie żałuję. Dobrego dnia i pozdrawiam Was cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Dzień dobry Martuś ;:196 Lilie fantastyczne ;:180 I pomyśleć, że zanim trafiłam tutaj na forum na iryski mówiłam lilie ;:223 Zresztą w mojej okolicy wszyscy kaleczą tą nazwę- irysy to lilie a lilie (wszelkie odmiany) to smolinosy ;:223
Także staję się coraz mądrzejsza ;:306
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Tojeść orszelinowa jest niesamowicie oryginalną rośliną i właściwie bardzo rzadko spotyka się ją w ogrodach. Albo jest tak mało popularna, albo też wyjątkowo wymagająca. Ja już zresztą kiedyś się nią u Ciebie zachwycałam. Świetna jest ;:333
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu dzięki ;:196 jesteś kochana ;:167
I znowu piękny spacerek po Twoim ogrodzie ;:65
Piękne lilie , róże , tojeść orszelinowa , hortensje , floksy - wszystko cudne ;:180 ;:180 ;:180
Pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:168 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”