Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Małgosiu - ależ masz tych odmian! Podziwiam lilie i oczywiście hibiskusa. Mój padł w ubiegłym roku, zresztą nie mam ręki do doniczkowych, a hibiskusa miałam w donicy. Miło słyszeć, że u kogoś to drugie kwitnienie jest lepsze niż pierwsze. Gratuluję!
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

och jak pięknie u Ciebie wszystko kwitnie ;:138 Cudny Piilu , ja też się w końcu doczekam, ale Ty masz taki cudny też ciemny -piękny ;:63 No i hibiskus cudny wyhodowałaś . Mnie tez kilka kwitnie własnego chowu . Teraz już kupuję pełne , rzadkie :wink: Ślicznie u Ciebie wszystko kwitnie a nawet powtarza kwitnienie ;:138 To świetny okres dla kwitnienia :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Super masz te powojniki Małgosiu - zresztą jak wszystko :wink: Są jakieś rośliny, które Ci się nie udają? :lol:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marlenko z hibiscusa jestem dumna, bo to moje jedyne "dzieło" wyhodowane z nasionka, a u mnie to wyczyn nie lada ;:306 Pierwszego floksa kupiłam co prawda dawno temu, ale naiwnie myslałam, że ten mi wystarczy... Szybko jednak postanowiłam zwiększyć kolekcję, teraz mam prawie dwadzieścia i ciągle mi mało ;:223
Mariolko jak pisałam powyżej hibiscus jest mi szczególnie bliski, bo z ziarenka i to jeszcze wtedy, gdy ogród był polem kompletnie eksperymentalnym:wink: Ja już dawno stwierdziłam, że żadne podlewanie nie zastąpi deszczu, więc pewnie masz rację z tymi rózami ;:108
Aniu floksy jeszcze nie wszystkie kwitną, dawkują mi swój urok :wink: Tak to już jest z nałogowcami... chce się więcej i więcej, a potem jeszcze wiecej :;230 I tak się jakoś tego uzbierało ;:131
Soniu podobają mi się hibiscusy ogólnie, ale do tego mam szczególny sentyment ;:173 To tak jak pierworodny ;:306 Chemia nie zawsze jest taka straszna, grunt żeby roślinki wyzdrowiały ;:333
Ewuś ja też nie wierzyłam w swoje zdolności doniczkowe i nasionka hibscusa wrzuciłam prosto do ziemi, wykiełkowało sporo, ale po wielu perypetiach został ten jeden, może dlatego tak go lubię :wink: Też się zdziwiłam z tymi różami, może potrzebowały trochę czasu na ogarnięcie się, bo do tej pory kwitły pojedynczymi kwiatami, a teraz pędy mają wielokwiatowe :D
Karolinko Piilu póki co kwitnie pojedynczymi, a na starszych pędach ma mieć pełne kwiaty, więc to dopiero musi być widok. Hibiscusy i mnie się podobają ogromnie pełne, pewnie będę musiała jeszcze gdzieś upchnąć takowego ;:224 Ty masz przecudne ;:108

Na zdjęcia ogrodowe niestety znowu nie wystarczyo czasu, więc wstawię zdjęcia mojego kudłacza Dolly rozpracowującej kość :D
ObrazekObrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Ann nasze wpisy się rozminęły i dlatego cię pominęłam :oops: niestety aż tak dobrze nie ma, żeby wszystkie roślinki mnie lubiły ;:185 Niektóre w ogóle nie chcą się wprowadzić, a inne wyprowadzają się bez słowa po latach nienagannej współpracy :wink:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu. Cudna ta Twoja Dolly :D . Brak czasu to nie tylko u Ciebie, nie martw się nadrobymy zimą ;:306 . Pozdrawiam :wit.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu,cudowne masz powojniki,aż patrzę na nie dłuższą chwilę ,hibiskus też tak bogato kwitnie ,ale Dolly na futrzanym dywaniku wygląda super i szczęśliwie bawi się kostką,widać ,że jest kochana przez Was,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dolly rzeczywiście ma urocze te ślipka. No i jak tu się gniewać na takiego małego psotnika? ;:131 Wyczochraj ją ode mnie.
W ogrodzidm feria barw. Aż miło popatrzeć. Jak zwykle zresztą u Ciebie Kochana. ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko dziękuję w imieniu Dolly :D Pocieszyłaś mnie z tym czasem, bo już się bałam że ja jakoś mało zorganizowana...
Martusiu Dolly nie da się nie kochać :wink: a małpka wykorzystuje to na maksa :lol: Na zdjęciu zaanektowała sobie dolną partię drapaka kota... Powojniki kwitną naprawdę długo, nie mogę się doczekać przyszłego sezonu i kwitnień nowych nabytków ;:65
Aniu Dolly wyczochrana ;:108 Nie da się na nią gniewać, zwłaszcza, że jak tylko podnosi się na nią głos kładzie się płasko na ziemi, łebek opiera na łapkach i tylko samymi ślepkami wodzi za nami :D A ja od razu mięknę i nie mam sił oprzeć się przed jej wymizianiem ;:131 Ogród jakoś sobie radzi i przekwitnięte kwiaty zastępuje nowymi :wink:

Wreszcie wybrałam się na obchód z aparatem i dobrze, bo ogród jak zwykle miał dla mnie kilka niespodzianek?

Coraz bardziej kocham lilie, zjawiskowo piękne, długo kwitną a do tego obłędnie pachną, chce więcej
Obrazek Obrazek

Już drugi floks szydlasty powtarza kwitnienie
Obrazek

Nie tylko on: robinia, pięciornik i czyściec wielkokwiatowy również
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dzielżany się rozszalały
Obrazek Obrazek Obrazek

Liriope
Obrazek

Świecznica powoli startuje
Obrazek

Niektóre kwitną cały czas: głowienka, słoneczniczek, wielosił, floksy, odętka, przetaczniki, nachyłek?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I kilka najładniejszych obecnie?
Obrazek Obrazek Obrazek

Moja jedyna hortensja bukietowa Renhy Vanilie Fraise. Ehh, kiedy będzie taka jak wasze
Obrazek Obrazek

Róże tak się starają, że nie mogę ich pominąć
Papageno zbesztana na forum wzięła się do roboty
Obrazek

Papa Meiland powoli staje się tą naj?
Obrazek

Kronenbourg ma sporo paków, więc jeszcze długo będę się nią cieszyć
Obrazek

Casanova ? jedna z nielicznych jasnych, jakie posiadam
Obrazek Obrazek

Westerland wyjątkowo w tym roku niezbyt udana
Obrazek

Macierzanka variegata dołączyła do sióstr
Obrazek Obrazek

Aksamitki wyjątkowo nie uśmierciłam
Obrazek

Budleja wreszcie pokazuje na co ją stać
Obrazek

Moje najmłodsze dziecko. Pergole już pomalowane czekają na pnącza
Obrazek

Powiedzenie ?lubić się jak pies z kotem? nabiera u mnie nowego znaczenia?
Obrazek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Gosieńko, cudownie wszystko Ci kwitnie, pergole nabrały blasku i niecierpliwie czekają kto się do nich przytuli. ;:433 ;:433
Wspólne posłanie i miłość Dolly z kicią godne utrwalenia i miodzio do podziwiania. ;:215 ;:215 Głaskanko im ślę. ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu :wit
Przepiękne róze.I ta pierwsz lilia cudna.Taki bardzo intensywny kolorek.wiesz może co to za odmiana ??
ale cudne masz kolorki Dzielżanów.Ja mam tylko żółty jeden, mały jeszcze.a ten czerwony,,,och nie mogę się na nego napatrzeć, cudny taki żywy kolorek ;:173
Fajny duecik piesio i kotek ;:215
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Psina słodka. ;:167 W ogrodzie też wszystko kwitnie na wyścigi. Patrząc na Twoje fotki widzę część roślin, które kiedyś miałam, ale nadmiernie się rozsiewały i wyrywałam... aż nic nie zostało. Na przykład taki wilczomlecz białoobrzeżony...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Piękne róże ;:108 Ale Ci zazdroszczę tych pergol i masy nowego miejsca! Już mi wyobraźnia pracuje :lol:

Zwierzyna cudowna, bardzo efektowny z nich duet ;:138
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Twoje najmłodsze dziecko zapowiada się bajecznie ;:224 . Te czerwone dzielzany są obłędne, muszę je mieć ;:108. Ja też zapragnęłam mieć więcej lilii i nawet dzisiaj pakowalam do kosza ale jeszcze chwile się wstrzymam. Chcę kupić trabkowe i tygrysie bo takich nie mam a i jakieś OT na pewno wpadną mi w ręce ;:108 . Kwitnie Ci mnóstwo roślin a ten floks szydlasty ma ciekawy kolorek . Czy robinia jest szczepiona ? Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Oj jaka cudna ta Dolly, kupiłaś , czy masz ze schroniska. A jaka grzeczna , śpi na podłodze. BąBEL tylko na fotelu a nad ranem do mnie wskakuje :( ale to moja wina a u Ciebie i kotek się przytulił :) Cudna robinia, lubię ja choćby za to ,ze powtarza kwitnienie . Piękne róze a już floks szydlasty śliczny :) No, jak te pergole obrosną to będzie ładnie, już jest ślicznie ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”