Moje i córki, Bożena - Babopielka

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
kwiato_maniaczka
1000p
1000p
Od: 6 lip 2008, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mi też sie strasznie podobają fuksje:) Masz do nich rękę to widac:)
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bożenko, tarasowe widoczki były śliczne :roll: Dobrze, że wczoraj wszystkie Twoje-moje fuksje pochowałam :lol: Plectranthus niestety został i marnie dzisiaj wyglądał, czy te podmarznięte gałązki już poucinać...wstawiłam go rano do piwnicy?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

gucia- możesz przyciąć plektrantusa ,ja swojego też dzisiaj obcinałam bo zmarniał w tej piwnicy strasznie :roll: mam nadzieję ,że przeżyje do wiosny :?
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bożenko, ziemia nie jest zmarznięta, specjalnie sprawdzałam, jak wykopywałam dalię, to też była sypka, więc korzenie raczej nie mogły przemarznąć. Plectranthusa nigdy jeszcze nie miałam, ale może go jakoś przetrzymam.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

Bożenko porobiłam szczepki fuksji zwisłej w kolorze czarno czerwonym ,jak mi się uda ukorzenić i przechować przez zimę ,to jakbyś chciała to wiesz.... :D chętnie się podzielę :)
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Agnieszko czarno-czerwona fuksja :shock: Jak to wygląda?
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

treissi pisze:Agnieszko czarno-czerwona fuksja :shock: Jak to wygląda?
z góry przepraszam za jakość roślinki ale fota była robiona dosłownie kilka dni temu przed samym wyniesieniem ułanki na zimowisko ,więc liści prawie brak no i końcówka kwiatów :D
ponieważ jest to odmiana zwisła w sezonie ,że tak powiem wygląda przepięknie a kwiaty ma wyjątkowo duże ,zaczynam żałowac ,że nie latałam w lecie z aparatem i nie robiłam zdjęć :D
Obrazek
no i jeszcze te wstrętne mszyce ,całe lato z nimi walczyłam....a wyjątkowo upodobały sobie fuksje
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Aga
fuksja piękna i niespotykana. :shock: Gdzie Ty znalazłaś fuksję o kwiatach czarno-czerwonych :?:
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

marzena 63 pisze:Aga
fuksja piękna i niespotykana. :shock: Gdzie Ty znalazłaś fuksję o kwiatach czarno-czerwonych :?:
Marzena piękna to ona była w lecie :D a ja po prostu szukam zawsze coś innego niż wszędzie ,przynajmniej na ogródku :) na moim targowisku już mnie znają i w sezonie sprowadzają jakiesik okazy ,wiedzą ,że jak coś niespotykanego to i tak kupię :D nawet jak nie mam przy sobie pieniędzy to i tak mam kredyt otwarty :D
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Cudowna :shock:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Takiej jeszcze nigdy nie widziałam, śliczna!
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No ja też takiej nie widziałam :shock: , więc będę sępic , jeśli można :oops:
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

ANETA pisze:No ja też takiej nie widziałam :shock: , więc będę sępic , jeśli można :oops:
nie ma problema ,przypomnijcie się tak bliżej wiosny ,bo co bedę obiecywać jak mi się sadzonki nie ukorzenią i nie będę miala was czym obdzielić? qrna ,będę teraz chuchać i dmuchać coby tylko korzonki wypuścily :lol:
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

bayaga pisze:
ANETA pisze:No ja też takiej nie widziałam :shock: , więc będę sępic , jeśli można :oops:
nie ma problema ,przypomnijcie się tak bliżej wiosny ,bo co bedę obiecywać jak mi się sadzonki nie ukorzenią i nie będę miala was czym obdzielić? qrna ,będę teraz chuchać i dmuchać coby tylko korzonki wypuścily :lol:
Z góry dziękuję :D chuchaj i dmuchaj co by puściły te korzonki :wink: Ja swoje , a mam tylko dwie :( jakiś czas temu zerwałam kilka sadzonek wierzchołkowych włożyłam do wody i widzę że wypuściły korzenie :) A na liściach dzisiaj wypatrzyłam takie białe paskudztwo latające , zapomniałam jak się te muszki nazywają :? :evil:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

bayaga pisze:
treissi pisze:Agnieszko czarno-czerwona fuksja :shock: Jak to wygląda?
z góry przepraszam za jakość roślinki ale fota była robiona dosłownie kilka dni temu przed samym wyniesieniem ułanki na zimowisko ,więc liści prawie brak no i końcówka kwiatów :D
ponieważ jest to odmiana zwisła w sezonie ,że tak powiem wygląda przepięknie a kwiaty ma wyjątkowo duże ,zaczynam żałowac ,że nie latałam w lecie z aparatem i nie robiłam zdjęć :D
Obrazek
no i jeszcze te wstrętne mszyce ,całe lato z nimi walczyłam....a wyjątkowo upodobały sobie fuksje
Ja z fuksjami miałam problem typu mączlik szklarniowy, tak się ta diabelska muszka czepiła, mimo pryskań odnawiała się ciągle, aż w końcu musiałam z ciężkim sercem zrezygnować z fuksji, a miałam 7 różnych rodzajów. Szkoda mi było innych balkonowych, bo na nie diabelstwo zaczynało przechodzić.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”