Moje i córki, Bożena - Babopielka
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko, tarasowe widoczki były śliczne
Dobrze, że wczoraj wszystkie Twoje-moje fuksje pochowałam
Plectranthus niestety został i marnie dzisiaj wyglądał, czy te podmarznięte gałązki już poucinać...wstawiłam go rano do piwnicy?

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko, ziemia nie jest zmarznięta, specjalnie sprawdzałam, jak wykopywałam dalię, to też była sypka, więc korzenie raczej nie mogły przemarznąć. Plectranthusa nigdy jeszcze nie miałam, ale może go jakoś przetrzymam.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
z góry przepraszam za jakość roślinki ale fota była robiona dosłownie kilka dni temu przed samym wyniesieniem ułanki na zimowisko ,więc liści prawie brak no i końcówka kwiatówtreissi pisze:Agnieszko czarno-czerwona fuksjaJak to wygląda?

ponieważ jest to odmiana zwisła w sezonie ,że tak powiem wygląda przepięknie a kwiaty ma wyjątkowo duże ,zaczynam żałowac ,że nie latałam w lecie z aparatem i nie robiłam zdjęć

no i jeszcze te wstrętne mszyce ,całe lato z nimi walczyłam....a wyjątkowo upodobały sobie fuksje
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Aga
fuksja piękna i niespotykana.
Gdzie Ty znalazłaś fuksję o kwiatach czarno-czerwonych 
fuksja piękna i niespotykana.

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
Marzena piękna to ona była w leciemarzena 63 pisze:Aga
fuksja piękna i niespotykana.Gdzie Ty znalazłaś fuksję o kwiatach czarno-czerwonych

Z góry dziękujębayaga pisze:nie ma problema ,przypomnijcie się tak bliżej wiosny ,bo co bedę obiecywać jak mi się sadzonki nie ukorzenią i nie będę miala was czym obdzielić? qrna ,będę teraz chuchać i dmuchać coby tylko korzonki wypuścilyANETA pisze:No ja też takiej nie widziałam, więc będę sępic , jeśli można

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ja z fuksjami miałam problem typu mączlik szklarniowy, tak się ta diabelska muszka czepiła, mimo pryskań odnawiała się ciągle, aż w końcu musiałam z ciężkim sercem zrezygnować z fuksji, a miałam 7 różnych rodzajów. Szkoda mi było innych balkonowych, bo na nie diabelstwo zaczynało przechodzić.bayaga pisze:z góry przepraszam za jakość roślinki ale fota była robiona dosłownie kilka dni temu przed samym wyniesieniem ułanki na zimowisko ,więc liści prawie brak no i końcówka kwiatówtreissi pisze:Agnieszko czarno-czerwona fuksjaJak to wygląda?
![]()
ponieważ jest to odmiana zwisła w sezonie ,że tak powiem wygląda przepięknie a kwiaty ma wyjątkowo duże ,zaczynam żałowac ,że nie latałam w lecie z aparatem i nie robiłam zdjęć![]()
no i jeszcze te wstrętne mszyce ,całe lato z nimi walczyłam....a wyjątkowo upodobały sobie fuksje