Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Marysiu bardzo przyjemnie ogląda się Twoje piękności ;:333 powojnik pełny bardzo mi się podoba miałam podobny ,ale mrówki go załatwiły .
Rdesty ładne .Różyczki ;:333 .
Miłego popołudnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ten ciepły klimat to jest zimą, a latem zawsze jest chłodniej u nas, ale w tym roku, to już przesada ;:185
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, ślicznie wszystko kwitnie. Kolory w ogrodach powalają na kolana. ;:333
Powojnika mam jednego, który już przekwitł, ale zakupiłam u Renatki jednego i ma być pełny. Czeka na posadzenie, ale ziemia sucha, więc bezpieczniejszy w doniczce.
Kotka śliczna, tam jej specjalnie nie głaskaj, bo ona niewylewna w uczuciach, ale do miseczki możesz sypnąć ciut ode mnie. :wink:
Serdeczności zostawiam. ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

MARYSIU ,czy rdesty u Ciebie zimują bez problemu .Kiedyś miałam bordowolistnego i nie przetrwał zimy .Waham się ,czy ponownie zaprosić je do ogrodu . :?
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aż zapiałam, Marysiu na widok Twojej lilii ;:oj Piękny kolor ;:108

A te pomarańczowe motylki na cieniutkich niteczkach, które przysiadły na grządce jak mają na imię? :D
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu pączki na moich liliach niewiele większe, cieszę się, ze i u Ciebie zakwitną.
Cudne masz powojniki , a szczególnie ten pełny cudo. ;:215
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu dziękuję :!: może akurat będzie miłe :?: zobaczymy do środy :wink:
Ten pełny powojnik jest od Strkl i kwitnie od pierwszego roku, a co roku ma jeden kwiat więcej. Początkowo go nie przycinałam bo nie wiedziałam kiedy i pewnie dlatego. Och te mrówki jak ich ich ;:14
Trzymaj się ;:196

Iwonko to nie wiem co wolałabym, ale pewnie i tak nie mam wyboru ;:306

Dorotko pamiętasz Monikę dzikuskę ;:168
Powojników mam już kilka, ale wcześniej nie chciały za bardzo u mnie róść, teraz powoli coś się zmienia. Ten ciemny z 2 kwiatkami odziedziczony i trzy razy zmieniał miejsce, a w jednym łapał uwiąd. Ten z dużą liczbą ciemnych kwiatków to albo B. albo Ldl. a o niebieskim piszę Ali. Rok temu pod koniec lata w LM była obniżka różnych roślin i zakupiłam trzy za grosze więc jak zakwitną (a mają pączki) to będzie co oglądać :D Do tej pory jedynie zazdrościłam innym powojników :oops:
Dorotko jak wyjdę do ogrodu, a wychodzę pod byle pozorem to nie chce mi się wracać ;:306

Jolu rdesty zimują u mnie trzy zimy, jedna ostrzejsza, a dwie wiesz jakie :D W pierwszą ostrzeżona urwałam gałązki i przechowałam w domu, a rośliny okryłam gałązkami, w kolejne nie okryłam i żyją, jak chcesz to Ci poślę gałązki one się łatwo ukorzeniają ;:215

Aguś ja lubię albo delikatne barwy albo mocne :D i cieszę się że i Tobie się podoba.
Motylki to maczki kalifornijskie z nasionek, więc pozbieram i będziesz siała za rok prosto do ziemi ;:333

Julciu o to będziemy razem podziwiać lelejki :roll: montbrecje wychodzą ;:215
Zamówiłam u Strkl również takie cudo http://www.clematis.com.pl/pl/encyklope ... lantid=803 , ale przepadło, zareklamowałam i dostałam drugi też przepadł i w tym roku wyszedł malutki, ale nie wiem co z niego będzie ;:185 Kiedyś w angielskim programie Gardeners Word pokazywano jak rozmnażać powojniki i może spróbuję jak przekwitnie ;:173
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Naprawdę? Marysiu, dziękuję, są śliczne oczywiście że je chcę...
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU ile tych powojników u Ciebie się panoszy, ja jakoś nie mam do nich ręki. Coś mi padają, albo miejsca nie takie im zapewniam.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Moje powojniki w tym roku też kwitną, dwa mało 3-4 kwiaty, najwięcej ma Jacmanii, biedak z B., kupiony dwa lata temu.
Twój ciemny na płocie jest super.
U mnie dopiero zakwitła pierwsza lilia, reszta już czeka.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Ale rzesz lilia!!! No po prosu kolor obłędny. Zresztą ten powojnik także ma piękny i intensywny kolor. Ja chyba nie mam nic o tak zdecydowanych barwach. Super!!!
Róż także co raz więcej więc jestem już w niebie.
Miłego tygodnia Marysiu ;:196

PS
Przetestowałam Wasze sposoby na szorstkie, ciemne ręce po pracach ogrodowych. Dla mnie najszybszy, skuteczny i mało kłopotliwy sposób, to moczenie paluchów w ciepłej oliwie z oliwek z dodatkiem paru kropli cytryny. Efekt prawie natychmiastowy ;:215
Paznokcie także nabrały połysku i ładnego koloru :heja
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,różyczki piękne ,ale już zaczynają lilie,wszystko pędzi ogromnie,dzisiaj było pod chmurą i o 16 popadało spokojnie 10 min.dobre i to ,chociaż to tylko mokre liście ,posadziłam dzisiaj 3 kwiatuszki i troszkę obcięłam przekwitniętych piwonii,popryskałam karczochy ,bo ich zaatakowała mszyca i jednego zjadła mi mysza ,już nie mam do nich sił i następny dzień przeszedł do historii,pozdrawiam i śpij słodko, ;:196 ja też idę odpocząć
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aguś będą chociaż nie spieszę się do zbierania nasion, ja chcę jak najdłużej lato :D

Krysiu i u mnie tak było one lubią przepuszczalną glebę i głowa w słońcu, a nóżki w bucikach (okryte) ;:306 Niestety tego słońca u mnie nie ma za wiele dlatego nie szaleją kwieciście, ale rosną ;:215

Justynko u mnie już druga lilia, ale jak nastaną upały to na pewno więcej pokaże swój urok, bo już u wielu pąki mają kolory ;:215 Pamiętam w Szczawnicy taki ogród nad drogą cały w słońcu i kilka powojników w tym ogrodzie ...po prostu orgia powojnikowa ;:215

Małgosiu ja mam skłonności do czarnego koloru i w roślinach też często wybieram bardzo ciemne barwy...no takie skrzywienie :wink: Wypróbuję sposób na ręce, chociaż oliwą często smaruję pękające palce po detergentach a cytryną próbuję wybielać, ale z marnym skutkiem, jednak w połączeniu jeszcze nie próbowałam ;:180
I Tobie Małgosiu dobrego tygodnia życzę ;:196

Martusiu ja też wyrywam karczochy z pyska nornicom, one fr....wiedzą co zdrowie ;:14 ostatnio skutkuje wtykanie w dziury obok świeżo złamanych gałązek czarnego bzu i zrobiłam też z czarnego bzu gnojówkę...wlewam im na zdrowie. Dzięki temu uspokoiło się. Jest tego dziadostwa strasznie dużo. U mnie dosłownie skropiło ogród nic nie dając, ale w Krakowie też popadało tak jak u Ciebie. I ja idę spać bo jutro też dzień, życzę kolorowych snów i spokojnej nocy ;:196
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witam o poranku,jestem cała w rosie przedeptałam cały Twój ogród. Piękne bogactwo roślin posiadasz, jest co podziwiać ;:63
W moim ogródku mam jeszcze dużo pracy aby wrócił do normalności.Jestem przed wyjazdem do Wrocławia,mamy spotkanie integracyjne z wrocławskimi klubami seniora.Będzie wymiana naszych działań, ognisko i wiele ciekawych spotkań. O godzinie ósmej wyjazd na trzy dni.A więc wstaje i o dzieła . :uszy ;:3
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś w nowym tygodniu dobrej aury dla Twojego ogródka życzę.
Podziwiam po cichu nie wpisując się jak zwykle ,ale jestem codziennie i drepczę po szaliczku. :)
Muszę przyznać masz rączkę do ukorzeniania patyczków. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”