Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Pracusiem jesteś Martunia, ja o 11 już w domu zawsze jestem.
Ale twoja praca daje też efekty. ;:215
A skąd bierzesz tyle wody do podlewania.
W moich zbiornikach już pusto było tydzień temu.
Ogród wygląda jakby najlepsze lato było a przecież była totalna susza.
Szacun ;:180 za całokształt. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ja zawsze jestem chętna na spacer w Twoim ogrodzie chociaż wirtualny ;:65 A gdybym mieszkała niedaleko Ciebie pewnie raz w miesiącu przychodziłabym zobaczyć co nowego. Martusiu teraz festiwal lilii i już widzę jaką miałam dokupić, tą z kreseczką na płatkach już w ubiegłym roku spodobała mi się u kogoś :D Ta biała tawuła wygląda uroczo może dlatego że rośnie w słońcu a może że jest w dużej grupie. Nie mam żmijowca a ładny jest. Zawsze coś znajdę ;:303 Ja zbierałam agrest i może dzisiaj porzeczkę, ale daję córce ona lubi kompoty i robi Twoim sposobem. Zimna noc i poranek, ale teraz jest przyjemnie rześko więc zaraz idę do ogrodu. Tobie miłego dnia i dobrego wypoczynku ;:196
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto ostróżki przepiękne, aż dziw ,że jest ich tyle pięknych odmian. Lilie posadzone w większej ilości dają super efekt co widać na twoich zdjęciach ;:215
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Rzeczywiście nie widać szkód w ogrodzie. Nasionka maków zbieraj, bo piękne są. Ostróżki piękne, możesz napisać na PW gdzie kupowałaś?
Pozdrawiam ;:196 :wit
Pozdrawiam - Justyna
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękne ostróżki takie kwiatostany pełne (biała przecudna jak na razie z moich sianych ani jednej białej) i te łany lilii niesamowite.Widzę że już przetwory zrobione u nas też soki z porzeczek i wiśnie .
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Ale same okazy Martuniu z tych lilii masz, biała piękna, piszesz że w naszych rejonach przeszła burza muszę dzwonić do domu czy u mnie wszystko w porządku gdyż jestem poza jeszcze tydzień i się martwię. :wit
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu zaglądam do ciebie codziennie,to już mój rytuał jak tylko wchodzę na forum.Mam kilka takich ogrodów,że co tylko tu jestem to zerkam tylko nie zawsze piszę .Mimo ,że ta burza uszkodziła ci wiele roślinności w twoim ogrodzie to i tak jest u ciebie cudnie.Szkoda wiadomo wszystkiego ,ja szczerze nie wiem jak bym to zniosła bo ja należę do tych osób,które nie dają sobie zbytnio rady z takimi sytuacjami.Jetem pełna podziwu dla ciebie,życzę ci aby te roślinki,które nie do końca połamało ,aby się odbiły i zachwycały każdego kto do ciebie zagląda a takich osób u ciebie nie brakuje .No i prze de wszystkim dużo zdrówka i sił w pracach ogrodowych a masz ich nie mało :)Miłego weekendu i dużo odpoczynku:)
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś coś Ty zrobiła ostróżką? jakie one sa dorodne. ;:oj ;:oj
Liliowce kocham i każdy cudny jak każda różana królowa. :tan .Masz piękne okazy i widzę ze rutewka też się powykładała, moja jak po jakiejś imprezie powykręcana. :;230 Cudo obejrzałam ;:196
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Marta szykuj miejsce na pełnego ,pomarańczowego liliowca(widziałam wpis u Ali ) bo mam w nadmiarze :) co to za lilia na 4 zdjęciu po róży? Kolor niespotykany ;:oj
Pozdrawiam-Iwona
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Tereniu,chyba mam coraz mniej siły,a jeszcze mnie wkurzają te warunki atmosferyczne ,wszystkie gryzonie , ślimaki i czasem odniechciewa mi sie wszystkiego,właśnie teraz mam taki okres,może to zmęczenie materiału daje o sobie znać ,ale nic mi się nie chce,to wszystko co jest to z rozpędu kwitnie ,kompoty robie codziennie po trochę i już sporo razem mam zrobione ,ale do końca daleko,dobrze że maliny mam jesienne to będzie trochę przerwy,pozdrawiam gorąco ;:196 i też życzę zdrowia i wytrwałości ;:168

Grażynko,wodę mam miejską do ogrodu niestety,zrobiłam już dawno drugi przyłącz do ogrodu z wodociągu i mam w studzience drugi licznik,na zimę zamykam i tyle,więc ogród jest codziennie podlewany ,dzisiaj też ,przynajmniej te nowe nasadzenia ,bo starej części już nie podlewam,dziękuję za pochwały ogrodu,to buduje ,ale już czasem nie mam siły to wszystkich przeciwności,pozdrawiam ;:196 ;:196

Marysiu,nie mieszkasz tak daleko ,tylko jesteś zależna od swojego pana i nie ma Cię często,biała tawułka nie rośnie w samym słońcu ,bo od zachodu są drzewa ,ma półcień,efekt daje ilość ,ja jeszcze mam dozbierać agrest i jutro skończę już z agrestem ,zamówiłam 10 kg czerwonej porzeczki ,bo mam jeden krzak ,a reszta jest z moich owoców,ale namnożyłam sobie pysznej odmiany czerwonej porzeczki ,tylko jest jeszcze mała,może kiedyś będzie,jakaś jestem codziennie dziwnie zmęczona ,na nic nie mam siły,nie lubię takiego stanu ,pozdrawiam ,śpij słodko ;:196

Beatko,lilie tak sie rozmnożyły ,że nie wiem skąd taka ilość, teraz kwitną zeszłoroczne ,a tegoroczne dopiero zaczynają,ostróżki mnie też zadziwiają ,widocznie takie odmiany,pozdrawiam ;:196

Justynko,najwiecej bałaganu jest na rabacie z makami ,one przywaliły tyle roślin,że nie mogę podołać ,żeby to uporządkować,są piękne ,ale mnie denerwują,napiszę pw do ciebie ,pozdrawiam ;:196

Marzenko,to chyba jest odmianą ,że te ostróżki takie właśnie,biała to nie ma nawet szczeliny wolnej tak dobita kwiatami i jest śnieżna ,lilie tak sie od tamtego roku rozmnożyły,ja bardzo lubię turbanowe lilie i jak tylko takie spotykam to muszą być moje,ale inne też mam ,bo też są cudne :wit

Kasiu,123 katex,były u nas straszne wiatry i burze ,bardzo dużo powaliło drzew,potłukło samochodów,były takie chwile grozy ,ale może nie w każdym miejscu,skontaktuj sie i będziesz spokojniejsza ,pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku ;:196

Beatko beacia 0088,aż sie usmiechnęłam do siebie jak piszesz,że siły mam nie mało,bo właśnie jakoś mnie opuściły ,najgorsza rabata po tych wichurach to z makami one powalone przygniotły całą resztę,do dzisiaj nie mogę jej uporządkować,cała reszta dobrze wygląda,dzisiaj jeszcze maliny były przywiązywane do palików ,bo też leżały i nie chciały się podnieść,chociaż wszystkie podnosiłam ,ale leciały z powrotem a przecież trzeba z czegoś zrobić soczek i kompociki,pozdrawiam ;:196 i miło,że bywasz w moim ogrodzie :wit

Kasiu,to chyba jest odmianą ,nie wiem dlaczego takie ,liliowce u mnie dopiero zaczęły i dzisiaj znowu pokażę ,rutewka była podparta i przywiązana ,bo inaczej to trzeba by było ją po prostu obciąć,fajnie ,że podoba sie u mnie,pozdrawiam ;:196 ;:196

-- 11 lip 2015, o 23:18 --

Witaj Iwonko,popatrzę jutro ,bo może jest tabliczka ,ona taka łososiowa ,jest też na pierwszym zdjęciu pod różą,na 4 jest z bliższa,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Miło mi Was spotkać w tym ogrodzie,cieszę się,że jesteście ,spacerujecie ,odpoczywacie,więc znowu troszkę kwitnącego ogrodu dla miłych gości.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Linia jest przeciążona i więcej zdjęć nie da się wstawić.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś współczuję, ;:168 dobrze że strat nie za dużo. Maków szkoda, pięknie zdobiły rabatę. Lilie cudne, siedzę i szkoda mi wyjść z Twojego ogrodu. ;:108
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Martuniu niesamowite liliowe łany ;:oj a najpiękniejsze w tym ogrodzie dzieci :D i to ,że mogą biegać pościeżkach z każdej strony otoczone tym pięknem,to dla takich chwil znajdujemy w sobie siły do walki z przeciwnościami ;:333 Każdy rok jest inny,coś się nie uda ,rozczaruje to coś innego nas zachwyci i pocieszy :D Niedzielnego odpoczynku w rodzinnym gronie ,życzę ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witaj Martuś :wit jak ma mi się nie podoba jak tu same piękności. ;:138
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

Marto - piękny ten Twój ogród kipiący kwieciem. Będę do niego zaglądała często. Musi być tam dużo wilgoci, czego Ci w tym roku zazdroszczę. Pozdrawiam serdecznie. Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”