Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

bejka1970 pisze:Zuzia ta rada z igiełkami z lasu bardzo mi się podoba ...zwłaszcza ,że mam las :D i jednego jedynego rodka ,który wygląda jak sto nieszczęść :oops:
Beata, jak już będziesz w tym lesie, to najpierw odgarniaj suche igły z wierzchu i zbieraj tylko te pod spodem, już lekko rozłożone, wilgotne z wierzchnią warstwą mokrej ziemi. Jak rodek marny, to nazbieraj tej ściółki sporo. Powodzenia z reanimacją ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Napatrzeć się nie mogę takie cudne te iryski. ;:138
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Beatko baleriny to mam chyba tylko 3 i z tego 2 to nędza z rozpacza
auricul już troszkę więcej ale powinno być dwa razy tyle , wiesz piszą Anglicy że podłoże przepuszczalne no to zrobiłam przepuszczalne
tyle że nie wzięłam pod uwagę że u nas nie pada tak jak u nich :oops:
Kocham auricule tak ja Ty iryski i liliowce :lol:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Maluszki śliczne! Mam nadzieję, że wyższych też trochę pokażesz?
Cieszę się za tyle miłych słów pod adresem dalii 8-)
Pawie przylatują na podwórko ;:oj U mnie we wsi też są pawie w jednym gospodarstwie ale dość daleko więc do mnie nie przylecą. Ale że przemieszczają się z łatwością to wiem, bo w sąsiedniej wsi mają też pawie i się odwiedzają.
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

Beatko - już wiem, dlaczego nadmiar zdjęć irysów w moim wątku Cię nie nudzi :D - sama jesteś ich wielbicielką. Odmiany w Twoim ogródku prześliczne ;:oj Skąd się u Ciebie wziął ten paw? Masz jaki zabytkowy pałac czy posiadłość w sąsiedztwie?
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Ja, kosaćcowa ignorantka, mogę tylko ;:180 przed takim bogactwem kształtów i odcieni, o którego istnieniu miałam zaledwie mgliste pojęcie.
Co sadzisz im do towarzystwa? Wszak uroda irysów jest równie oszałamiająca, jak ulotna.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Beatko iryski prezentują się przepięknie .Ja co prawda nie jestem ich fanką bo dla mnie za krótko kwitną , ale takie okazy robią wrażenie!
Królewski gość Cię odwiedza , do mnie przychodzą tylko żaby (choć może któraś z nich jest księciem ;:306 )
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ewuniu dziewczyno ponownie zaczynająca od zera ;:196 podziwiam cię kibicuję i pamiętam :D
Zuzka ,czekam ,aż ta moja bida przekwitnie bo nie chcę mu robić teraz dodatkowego stresa ,ale muszę mu przede wszystkim zmienić miejscówkę ,a wtedy dostanie nowe leśne podłoże :D azalki wydają mi się jednak mniej problematyczne i mimo ,że moje to mikrusy kwitną i nie grymaszą :D
Obrazek
Kasiu jest wiele roślin ,na które ja nie mogę napatrzeć się u ciebie ,ale jest na to jedna rada ,zapraszać je do siebie :D
Reniu właśnie oglądnełam sobie te twoje angielskie zakupy ;:oj szkoda ,że porażki są wpisane w życie ogrodnika ,ale to co ci się udało ;:180 sukcesów masz kochana jeszcze więcej ;:167
Jacku każde słowo było komplementem ,bo pomyśl tylko jak piękny musi być kwiat ,żeby skusiły się na niego osoby ,które deklarowały nigdy ,przenigdy nie kupować tak kłopotliwej i wymagającej rośliny :D Po raz pierwszy po tej dziwnej bezmrożnej zimie miałam problem ze zgnilizną kłączy :( niestety straciłam trzy nowe odmiany,a te które reanimowałam z powodzeniem raczej w tym roku nie zakwitną.Nie smęcę już więcej ,bo trzeba się cieszyć tym co w pąkach i lada dzień będzie nas cieszyć.
Aniu ja rzadko piszę ale odwiedzam twój ogród od dwóch lat :D i jesteś dla mnie ogromną inspiracją.To u ciebie zakochałam się w rozchodnikach ,a zwłaszcza w Purple Emperor ,mam też kilka liliowców od ciebie i dużo chęci na pierwiosnki sieboldi czy peonie :D a paw nie ma z dworkiem nic wspólnego ,właściciel przypomina raczej radnego Myćkę z Rancza ,o którym Lodzia powiedziała ,że jak by to ci z Brukseli widzieli to by nas do Unii nie wpuścili :;230
Aneczka sadzę wszystko co mi w oczy wpadnie :D po irysach kwitną liliowce ,floksy,chryzantemy ,astry rozchodniki ,lubię jak cały czas coś się dzieje i ogród zmienia się :D
Tegoroczny debiutant Ultimate

Obrazek
Beatko wiele pięknych roślin krótko kwitnie i trzeba szybko cieszyć się ich pięknem :D ja coraz bardziej ,między innymi dzięki tobie zaczynam myśleć o dokupieniu azali,a przecież one też długodystansowcami nie są :D
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Kochanie właśnie przez te oglądanie nabieramy apetytu na nowe rośliny. :;230
Cudne sa Azalie zresztą widać u mnie ze je kocham a irysek przecudny. ;:333
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Beatko iryski masz śliczne .
Moje w tym roku jakoś strajkują :?
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

To już chyba ostatni raz od zera ;:306 Teraz jest łatwiej, bo mam skąd przesadzać rośliny ale i tak ciągle mi mało ;)
Ja też pamiętam, pozdrawiam i często tu bywam ;:168
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Nie mam urlopu, nie nie nie. Urlop w firmie to rzecz niedostępna dla mnie. A mało mnie tu, bo piszę na FO tylko z pracy, w domu kompa nie mam, a na telefonie pisanie kiepsko idzie. Poza tym czasu w domu nie mam, a wieczorem padam i zasypiam "z kurami".
Z nadejściem wiosny i kolejnego sezonu staram się jednak pokazywać co się dzieje, co się zmieniło.
Masz pokaźną kolekcję irysów ;:oj , nie podejrzewałabym Cię o to :wink: . Moje jakoś marnie w tym roku, pewnie susza im dokuczyła, bo rosną na "patelni" wręcz
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Byłam widziałam i powiem ci ,że miejsce cudne ;:oj Pamiętam od jakiego śmietnika dosłownie zaczynałaś i jestem pełna podziwu z kąd ty bierzesz siły ;:180 a areał konkretny wiem co mówię bo też mam prawie hektar :D
Marzenko trzy lata temu miałam tylko trzy odmiany irysów stare bezimienne po poprzednikach ,ale jak zakwitły to zpragnełam mieć ich więcej :D pierwsze zakupy u Sławka ,pierwsze kwiaty i choroba rozwija się coraz szybciej :D
Reniu ja przez tą bezmroźną zimę straciłam z powodu gnicia więcej roślin niż przez mrozy ;:145 i to nie tylko irysów :(
W tamtym roku wymyśliłam sobie ,że kilka odmian pośrednich IB przeniosę na rabatę parkingową ,bo trochę nie pasowały mi z wysokością tam gdzie rosły ,efekt jest taki ,że też ociągają się z kwitnieniem :wink: a zresztą może nie spodobało im się dzielenie :roll: Jednego przeoczyłam ,bo spryciulek nie kwitł mi w tamtym roku za to teraz nadrabia

W marcu kupiłam trzy sztuki pełnych prymulek ,latałam z nimi jak głupia ,hartowałam dbałam ,ale i tak w gruncie przetrwał tylko jeden ,za to teraz powtarza kwitnienie i świeci jak mała żaróweczka
Obrazek
Kasiulku nie wiem czy weźmie mnie na azalie tak jak ciebie :D ale na pewno jakąś sobie dokupię...od czasu ,do czasu jedną :roll: kogo ja oszukuję przecież wiem ,że na jednej się nie skończy ;:170
Season Ticket
Obrazek
Awatar użytkownika
gardeniaa
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 25 maja 2008, o 14:42

Post »

Beatko, masz bardzo ładne te iryski. :D te od Ciebie też mi zakwitły, co mnie bardzo cieszy. ;:108 :)
Z każdym kolejnym kwiatkiem, nabieram coraz więcej ochoty na te rośliny ( zaraziłam nimi nawet sąsiadkę ;:306 ), a u Ciebie z przyjemnością oglądam. :)
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Piękny kolorek ma ten żółty irys :)
Jak widziałaś mam co robić, na brak zajęcia nie narzekam ;) ale staram się jak mogę na forum bywać ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”