Ogród w dolinie część 8 - Niech krótka będzie zima...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 8 - Niech krótka będzie zima...

Post »

Piękne powojniki, piękne wszystkie.
Jednak Westerplatte z tym swoim energetycznym kolorem, w sam raz na dzisiejszą zgniłą pogodę.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, dzięki za te powojniczki - cudne są, a już te granatowe "czapeczki"... spać przez nie nie będę :wink: Ja kiedyś też będę miała dużo, dużo...
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, widzę, że też darzysz sympatią clematisy. Jak dla mnie, mogłabym na nie patrzeć godzinami. Dziękuję za sesję powojnikową. Śliczne są. Szczególnie podglądałam Alionushkę, ponieważ mam ją od zeszłego sezonu i obdarzyłam mnie co prawda kilkoma kwiatkami, ale zawsze dobrze popatrzeć jak rosną starsze okazy. A Rooguchi skradł mi serducho już dawno, ale...nie mogłam go nigdzie znaleźć. Może w tym sezonie mi się uda. Oj, lista chciejstw jest u mnie coraz dłuższa...
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Aniu! Dziękuję za sesję powojnikową. Ja też miałam i cały czas mam obawy co do uprawy powojników, ale u mnie kiepskie są dla nich warunki. No, ale z kilkoma próbuję. Niezmiennie zachwyca mnie Rooguchi, odkryty u Robaczka. Wymyśliłam dla niego miejsce w ogrodzie, ale tak naprawdę nigdy go nie widziałam na żywo. Masz może jakieś zdjęcie, gdzie widać go w całej okazałości na kratce?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, zdjęcie Rooguchi z lilią cudne!
Podzielam zachwyty nad tym powojnikiem i innymi dzwoneczkami. Dokupiłam następne.
Znasz Crispa?
Purpurea Plena Elegance to dla mnie zaskoczenie, zachwycający powojnik! Już szukam miejsca na kolejny egzemplarz ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Powojniki zawsze mi się bardzo podobały, ale jakoś nie miałam do nich ręki, albo też miejsce im nie odpowiadało, co okaże się w tym sezonie, gdyż zrobiłam mały miszmasz, Purpurea Plena Elegance kwitła mi nawet dość ładnie, natomiast powojnik posadzony przy tui marniał w oczach, sama jestem ciekawa czy wiosną z niego coś będzie.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Śliczna sesja powojnikowa ,ja też w zeszłym roku zaprzyjaźniłam się z nimi i myślę że ta przyjaźń będzie wieczna,moje mają miejsce przy tarasie,pozdrawiam Aniu :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Serdecznie dziękuję za nakierowanie na stronę z taką ilością informacji!! Sporo już wiem, mam w czym wybierać- zapraszam powojniki wiosną do siebie ;:138
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu już sobie ten powojnik 'Alionushka' dopisałam do listy chciejstw ;:108
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:196 Aniu dziękuję za rady - dostosuję się i zobaczymy co z tego wyniknie bo ze mnie ogrodnik jak z koziej ... waltornia. Niebieskie czapeczki są zjawiskowe. Ciesz nasze oczy ślicznymi zdjęciami cudnych kwiatów - widać że one Cię kochają.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Rano na termometrze było co prawda plus 3 stopnia, ale teraz jest już minus 1 ;:oj No i pada. Słowem, zlodowacenie i do nas dotarło. Zdecydowanie wolałbym zwyczajną, biała zimę :evil: Jakoś to trzeba było przeżyć.

Aguniu (aguniada)! Pogoda jest jaka jest, więc pozostaje nam pocieszać się słonecznymi zdjęciami. Myślę, że swoja role spełni Pink Anabelle w promieniach słońca :D

Obrazek

Jadziu (e-babcia)! I do mnie dotarła ta pogoda. Skoro Purpurea Plena Elegans Ci się podobała, to zapewne spodoba Ci się hortensja Rot

Obrazek

Asiu (asia2)! Owszem mam Fusce i bardzo mnie to cieszy. To na prawdę bardzo fajny powojnik. Odmładzamy się jak tylko się da :heja
Great Star?

Obrazek

Iwonko (heliofitka)! Jeśli moje powojniki będą marnieć przy tujach, to je przesadzę. I tyle... Na razie są małe. Zobaczymy w tym sezonie.

Hortensja piłkowana You and Me Passion

Obrazek

Majeczko (edulkot)! Faktycznie kilkanaście ich się nazbierało i podobnie jak Tobie - ciągle mi mało. Systematycznie kupuje im podpory. Dlatego na ten sezon kupiłam tylko dwa. Bo solidne podpory są konieczne.

Moja ulubiona ogrodowa

Obrazek

Aguniu (Agness)! Wiele z nich już u mnie zimowało. I jak na razie - odpukać - żaden nie zmarzł

Tę hortensję uratowałam przed niechybną zagładą w ogrodniczym...

Obrazek

Maryniu (marpa)! U mnie podobnie było z Fryderykiem Chopinem. Jak o wykopywałam, okazało się, że korzenie ma żywe. I potem bardzo ładnie rósł i kwitł. Nie ma co się spieszyć z 'położeniem krzyżyka' na jakiegokolwiek clematisa.

Pinky Winky

Obrazek

Jasiu (mrinwestor)! Gdy zamawiała Westerplatte, to właśnie ten kolor zachwycił. I nie żałuje, bo w rzeczywistości jest dokładnie taki jak chciałam.

Jeszcze raz Pink Anabelle

Obrazek

Aniu (wsiana)! Będziesz, będziesz...

Magical fire

Obrazek

Małgosiu (Pepsi)! W pobliskich ogrodniczych nie ma wielkiego wyboru jeśli chodzi o clematisy, więc takie rarytasy jak Rooguchi czy Fusca zamówiłam w internecie. W e-clematis są ładne sadzonki :D

Ostatni mój nabytek Starburst

Obrazek

Tamaryszku! Takich zdjęć Rooguchi, jak Kasia (robaczek_Poznan) nie mam. Ten powojnik rośnie u mnie pierwszy sezon i choć nieźle się spisał, to aż taki ładny jak u Kasi nie był. Mogę Cię jednak zapewnić, że jeśli go kupisz, nie będziesz żałować. Z różem wygląda, jak widziałaś, obłędnie. Ale i z bielą moim zdaniem będzie cudny :D I ja go wcześniej nie widziałam na żywo, zaryzykowałam i absolutnie nie żałuję.

Podobnie było z hortensją Magical fire

Obrazek

Kasiu (robaczek_Poznan)! Crispa nie znam, ale zaraz sobie wygoogluje, bo do dzwoneczków i ja mam słabość. A namacalny dowód - zamówiony Clematis rehderiana ;:167 Purpurea Plena Elegans mnie nieco zaskoczyła, bo nie wiem dlaczego, ale myślałam, że kwiaty ma większe ;:306 Ale ładny to on jest!

Grandiflora

Obrazek

Ilonko (ilona2715)! Nie mam problemu z clematisami. Tylko jeden u mnie nie kwitł Little Mermaid, ale ładnie rośnie, więc na pewno w tym sezonie się poprawi.

Great Star

Obrazek

Grażynko (gracha)! A ja powojniki mam wszędzie. Koło tarasu jeszcze nie :;230

You and Me Passion

Obrazek

Moniko (Monika-Sz)! Ależ proszę. A dla Ciebie Wim's Red

Obrazek

Teresko (tesia39)! I nie pożałujesz :D

Pink Anabelle

Obrazek

Anulka (dosia)! Dasz radę ;:215 Ty kochasz kwiaty, to i one kochać Cię będą :D

Moja ogrodowa :D

Obrazek
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Bogactwo hortensji u pani, proszę pani.
Great Star też mam, ale paskuda w tym roku nie zakwitła :evil: ...
A jakiegoś patyka do ukorzenienia z Magical Fire i/lub :wink: Wim's Red byś odpaliła ;:224 ?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co tylko zechcesz Asiu, tym bardziej, że wiosną należy je ciąć :D A Great Star u mnie od początku szaleje i nie ma kłopotu z kwitnieniem.
Dla Pani, proszę Pani, wyjątkowo stróż mojego ogrodu

Obrazek
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Cóż za dostojeństwo w postawie. Wydaje się być dumny, że ma okazję pilnować TAKIEGO ogrodu.
Będę w takim razie wdzięczna, jeśli przy okazji cięcia coś dla mnie zostawisz :lol: .
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ma się ten wdzięk :tan A teraz ociepla mi nóżki.

Dla Ciebie Asiu tym razem roślinnie - You and Me Passion

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”