Ogród w dolinie część 8 - Niech krótka będzie zima...
- mrinwestor
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie część 8 - Niech krótka będzie zima...
Piękne powojniki, piękne wszystkie.
Jednak Westerplatte z tym swoim energetycznym kolorem, w sam raz na dzisiejszą zgniłą pogodę.
Jednak Westerplatte z tym swoim energetycznym kolorem, w sam raz na dzisiejszą zgniłą pogodę.
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, dzięki za te powojniczki - cudne są, a już te granatowe "czapeczki"... spać przez nie nie będę
Ja kiedyś też będę miała dużo, dużo...

Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają

pozdrawiam, Ania
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, widzę, że też darzysz sympatią clematisy. Jak dla mnie, mogłabym na nie patrzeć godzinami. Dziękuję za sesję powojnikową. Śliczne są. Szczególnie podglądałam Alionushkę, ponieważ mam ją od zeszłego sezonu i obdarzyłam mnie co prawda kilkoma kwiatkami, ale zawsze dobrze popatrzeć jak rosną starsze okazy. A Rooguchi skradł mi serducho już dawno, ale...nie mogłam go nigdzie znaleźć. Może w tym sezonie mi się uda. Oj, lista chciejstw jest u mnie coraz dłuższa...
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Aniu! Dziękuję za sesję powojnikową. Ja też miałam i cały czas mam obawy co do uprawy powojników, ale u mnie kiepskie są dla nich warunki. No, ale z kilkoma próbuję. Niezmiennie zachwyca mnie Rooguchi, odkryty u Robaczka. Wymyśliłam dla niego miejsce w ogrodzie, ale tak naprawdę nigdy go nie widziałam na żywo. Masz może jakieś zdjęcie, gdzie widać go w całej okazałości na kratce?
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, zdjęcie Rooguchi z lilią cudne!
Podzielam zachwyty nad tym powojnikiem i innymi dzwoneczkami. Dokupiłam następne.
Znasz Crispa?
Purpurea Plena Elegance to dla mnie zaskoczenie, zachwycający powojnik! Już szukam miejsca na kolejny egzemplarz
Podzielam zachwyty nad tym powojnikiem i innymi dzwoneczkami. Dokupiłam następne.
Znasz Crispa?
Purpurea Plena Elegance to dla mnie zaskoczenie, zachwycający powojnik! Już szukam miejsca na kolejny egzemplarz

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Powojniki zawsze mi się bardzo podobały, ale jakoś nie miałam do nich ręki, albo też miejsce im nie odpowiadało, co okaże się w tym sezonie, gdyż zrobiłam mały miszmasz, Purpurea Plena Elegance kwitła mi nawet dość ładnie, natomiast powojnik posadzony przy tui marniał w oczach, sama jestem ciekawa czy wiosną z niego coś będzie.
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczna sesja powojnikowa ,ja też w zeszłym roku zaprzyjaźniłam się z nimi i myślę że ta przyjaźń będzie wieczna,moje mają miejsce przy tarasie,pozdrawiam Aniu 

Serdecznie dziękuję za nakierowanie na stronę z taką ilością informacji!! Sporo już wiem, mam w czym wybierać- zapraszam powojniki wiosną do siebie 

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu już sobie ten powojnik 'Alionushka' dopisałam do listy chciejstw 

-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10

Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Rano na termometrze było co prawda plus 3 stopnia, ale teraz jest już minus 1
No i pada. Słowem, zlodowacenie i do nas dotarło. Zdecydowanie wolałbym zwyczajną, biała zimę
Jakoś to trzeba było przeżyć.
Aguniu (aguniada)! Pogoda jest jaka jest, więc pozostaje nam pocieszać się słonecznymi zdjęciami. Myślę, że swoja role spełni Pink Anabelle w promieniach słońca

Jadziu (e-babcia)! I do mnie dotarła ta pogoda. Skoro Purpurea Plena Elegans Ci się podobała, to zapewne spodoba Ci się hortensja Rot

Asiu (asia2)! Owszem mam Fusce i bardzo mnie to cieszy. To na prawdę bardzo fajny powojnik. Odmładzamy się jak tylko się da
Great Star?

Iwonko (heliofitka)! Jeśli moje powojniki będą marnieć przy tujach, to je przesadzę. I tyle... Na razie są małe. Zobaczymy w tym sezonie.
Hortensja piłkowana You and Me Passion

Majeczko (edulkot)! Faktycznie kilkanaście ich się nazbierało i podobnie jak Tobie - ciągle mi mało. Systematycznie kupuje im podpory. Dlatego na ten sezon kupiłam tylko dwa. Bo solidne podpory są konieczne.
Moja ulubiona ogrodowa

Aguniu (Agness)! Wiele z nich już u mnie zimowało. I jak na razie - odpukać - żaden nie zmarzł
Tę hortensję uratowałam przed niechybną zagładą w ogrodniczym...

Maryniu (marpa)! U mnie podobnie było z Fryderykiem Chopinem. Jak o wykopywałam, okazało się, że korzenie ma żywe. I potem bardzo ładnie rósł i kwitł. Nie ma co się spieszyć z 'położeniem krzyżyka' na jakiegokolwiek clematisa.
Pinky Winky

Jasiu (mrinwestor)! Gdy zamawiała Westerplatte, to właśnie ten kolor zachwycił. I nie żałuje, bo w rzeczywistości jest dokładnie taki jak chciałam.
Jeszcze raz Pink Anabelle

Aniu (wsiana)! Będziesz, będziesz...
Magical fire

Małgosiu (Pepsi)! W pobliskich ogrodniczych nie ma wielkiego wyboru jeśli chodzi o clematisy, więc takie rarytasy jak Rooguchi czy Fusca zamówiłam w internecie. W e-clematis są ładne sadzonki
Ostatni mój nabytek Starburst

Tamaryszku! Takich zdjęć Rooguchi, jak Kasia (robaczek_Poznan) nie mam. Ten powojnik rośnie u mnie pierwszy sezon i choć nieźle się spisał, to aż taki ładny jak u Kasi nie był. Mogę Cię jednak zapewnić, że jeśli go kupisz, nie będziesz żałować. Z różem wygląda, jak widziałaś, obłędnie. Ale i z bielą moim zdaniem będzie cudny
I ja go wcześniej nie widziałam na żywo, zaryzykowałam i absolutnie nie żałuję.
Podobnie było z hortensją Magical fire

Kasiu (robaczek_Poznan)! Crispa nie znam, ale zaraz sobie wygoogluje, bo do dzwoneczków i ja mam słabość. A namacalny dowód - zamówiony Clematis rehderiana
Purpurea Plena Elegans mnie nieco zaskoczyła, bo nie wiem dlaczego, ale myślałam, że kwiaty ma większe
Ale ładny to on jest!
Grandiflora

Ilonko (ilona2715)! Nie mam problemu z clematisami. Tylko jeden u mnie nie kwitł Little Mermaid, ale ładnie rośnie, więc na pewno w tym sezonie się poprawi.
Great Star

Grażynko (gracha)! A ja powojniki mam wszędzie. Koło tarasu jeszcze nie
You and Me Passion

Moniko (Monika-Sz)! Ależ proszę. A dla Ciebie Wim's Red

Teresko (tesia39)! I nie pożałujesz
Pink Anabelle

Anulka (dosia)! Dasz radę
Ty kochasz kwiaty, to i one kochać Cię będą
Moja ogrodowa

Aguniu (aguniada)! Pogoda jest jaka jest, więc pozostaje nam pocieszać się słonecznymi zdjęciami. Myślę, że swoja role spełni Pink Anabelle w promieniach słońca

Jadziu (e-babcia)! I do mnie dotarła ta pogoda. Skoro Purpurea Plena Elegans Ci się podobała, to zapewne spodoba Ci się hortensja Rot

Asiu (asia2)! Owszem mam Fusce i bardzo mnie to cieszy. To na prawdę bardzo fajny powojnik. Odmładzamy się jak tylko się da

Great Star?

Iwonko (heliofitka)! Jeśli moje powojniki będą marnieć przy tujach, to je przesadzę. I tyle... Na razie są małe. Zobaczymy w tym sezonie.
Hortensja piłkowana You and Me Passion

Majeczko (edulkot)! Faktycznie kilkanaście ich się nazbierało i podobnie jak Tobie - ciągle mi mało. Systematycznie kupuje im podpory. Dlatego na ten sezon kupiłam tylko dwa. Bo solidne podpory są konieczne.
Moja ulubiona ogrodowa

Aguniu (Agness)! Wiele z nich już u mnie zimowało. I jak na razie - odpukać - żaden nie zmarzł
Tę hortensję uratowałam przed niechybną zagładą w ogrodniczym...

Maryniu (marpa)! U mnie podobnie było z Fryderykiem Chopinem. Jak o wykopywałam, okazało się, że korzenie ma żywe. I potem bardzo ładnie rósł i kwitł. Nie ma co się spieszyć z 'położeniem krzyżyka' na jakiegokolwiek clematisa.
Pinky Winky

Jasiu (mrinwestor)! Gdy zamawiała Westerplatte, to właśnie ten kolor zachwycił. I nie żałuje, bo w rzeczywistości jest dokładnie taki jak chciałam.
Jeszcze raz Pink Anabelle

Aniu (wsiana)! Będziesz, będziesz...
Magical fire

Małgosiu (Pepsi)! W pobliskich ogrodniczych nie ma wielkiego wyboru jeśli chodzi o clematisy, więc takie rarytasy jak Rooguchi czy Fusca zamówiłam w internecie. W e-clematis są ładne sadzonki

Ostatni mój nabytek Starburst

Tamaryszku! Takich zdjęć Rooguchi, jak Kasia (robaczek_Poznan) nie mam. Ten powojnik rośnie u mnie pierwszy sezon i choć nieźle się spisał, to aż taki ładny jak u Kasi nie był. Mogę Cię jednak zapewnić, że jeśli go kupisz, nie będziesz żałować. Z różem wygląda, jak widziałaś, obłędnie. Ale i z bielą moim zdaniem będzie cudny

Podobnie było z hortensją Magical fire

Kasiu (robaczek_Poznan)! Crispa nie znam, ale zaraz sobie wygoogluje, bo do dzwoneczków i ja mam słabość. A namacalny dowód - zamówiony Clematis rehderiana

Grandiflora

Ilonko (ilona2715)! Nie mam problemu z clematisami. Tylko jeden u mnie nie kwitł Little Mermaid, ale ładnie rośnie, więc na pewno w tym sezonie się poprawi.
Great Star

Grażynko (gracha)! A ja powojniki mam wszędzie. Koło tarasu jeszcze nie

You and Me Passion

Moniko (Monika-Sz)! Ależ proszę. A dla Ciebie Wim's Red

Teresko (tesia39)! I nie pożałujesz

Pink Anabelle

Anulka (dosia)! Dasz radę

Moja ogrodowa

Bogactwo hortensji u pani, proszę pani.
Great Star też mam, ale paskuda w tym roku nie zakwitła
...
A jakiegoś patyka do ukorzenienia z Magical Fire i/lub
Wim's Red byś odpaliła
?
Great Star też mam, ale paskuda w tym roku nie zakwitła

A jakiegoś patyka do ukorzenienia z Magical Fire i/lub

- sweety
Cóż za dostojeństwo w postawie. Wydaje się być dumny, że ma okazję pilnować TAKIEGO ogrodu.
Będę w takim razie wdzięczna, jeśli przy okazji cięcia coś dla mnie zostawisz
.
Będę w takim razie wdzięczna, jeśli przy okazji cięcia coś dla mnie zostawisz

- sweety