Tolinka i róże

Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tolinka i róże

Post »

Witajcie :wit
Aprilku przypomnę się :uszy wzięło mnie na trawy :;230 nawet jedną oskubałam z kotków i będę siać do kuwetek może się uda ,bo w gruncie ona nie zimuje a jest śliczna bordowa ;:224

Mati hej!! :wit gdzieś ty się chłopaku podziewał??? tu się tyle dzieje a ciebie nie ma ;:124
Plamistość piszesz he,he,he no ma się całkiem nieźle ,szaleje sobie w najlepsze ;:306 Ja się nawet nie zastanawiam skąd się to bierze ,bo i po co?Już prawie zima,wymrozi ,co nie wymrozi wypryskam wiosną ;:173 Cieszę się z tego co jest i co kwitnie ,chodzę sobie oglądam wącham i cieszę,kocham te moje roślinki nawet w plamkach ;:167

Iwonko zapomniałam wpaść na kawkę ,ale mam nadzieję że sama się obsłużyłaś :lol: Myślę że teraz to dobry czas na patyczkowe eksperymenty nigdy ich nie robiłam i tak jakoś robię to bardziej z ciekawości czy mi się uda ,ale dziewczyny piszą że powinno ,więc próbuję he,he,he i pewnie jak się uda to je wydam,bo ja niecierpliwa jestem i lubię już duże krzaczki najlepiej już kwitnące ;:108

O!Aniu ;:196 te lalkowe tulipany pierwszy raz wpadły mi w oko ale z B.mam dobre doświadczenia,a jeszcze twoja opina :tan już się nie mogę doczekać ;:65 Czy my już nie pisałyśmy o naszych gustach...że podobne :lol: Ilość cebul = się piękny efekt ,kiedyś sadziłam po jednym opakowaniu ,a kilka odmian w kilku miejscach ,teraz sadzę kilka opakowań jednej odmiany w jednym miejscu i tak w kilku miejscach :;230 :;230

Jadziu ależ ci tej kruszynki zazdroszczę ;:167 ;:167 moje dzieciaki jeszcze nic nie myślą ;:223 też bym sobie wózeczek do ogródka a ja hyc w grządki.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

c.d ;:168

Jagna te tulipany co są z boku te bladawce to Elegant Lady moje ulubione ;:167 mam ich całą łąkę ale w tym roku jeszcze dokupiłam żeby mieć je bliżej siebie przy tarasie ;:224 U mnie niby mróz ,ale trzykrotki i dalie w donicach na tarasie i róż w gruncie jeszcze nie ścięło i mam nadzieję że jeszcze jakiś czas tak będzie ;:218

Majka ja też liczyłam ,ale w tym roku coś wsadziłam ,coś wysadziłam, jednej wcześniej ,drugie później i straciłam rachubę ;:219
Rozumiem??Ja cię doskonale rozumiem!!! :;230 ja się nie wstydzę....zmieniam bo lubię zmiany,lubię jak coś się ciągle dzieje,ja zodiakalny Bliźniak jestem :lol: Zamówiłam w tej jesieni niewiele

1 Lavender Ice (TAN04249) -zgadnij kto mnie namówił ??
2 Celebrating Life (HARvixon) -jedną mam dokupiłam drugą
3 Chandos Beauty (Harmisty) -jedną mam dokupiłam drugą niezłe z niej pachnidełko ;:170
4 Lacre - bez komentarza ;:167 ;:167 ;:167
5 Wollerton Old Hall (Ausblanket) - jestem jej bardzo ciekawa pójdzie na miejsce obok Abrahama D. w zamian za Charls A.który chyba ma raka wgłębnego
6 Moonstone (WEKcryland) - ciekawa jestem tej róży ,jakoś eden jeszcze mi nie pokazał na co go stać
7 Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose
8 Eden Rose -jakoś pierwszy eden jeszcze mi nie pokazał na co go stać liczę na tego
9 Rody (Tanydor) - dla mojej przyjaciółki
10 Kurfürstin Sophie (Meisselpier) - będę czekać niecierpliwie na jej kwiaty ;:65
11 Soeur Emmanuelle - Dieter Muller(DELamo) - zamówiona dla koloru
12 Granny (Pouloma) - to nasza Dorotka jest sprawczynią tego zakupu Dorotko ;:196

Troszkę wczorajszych fotek :wink:

Novalis

Obrazek

Piano

Obrazek

Obrazek

Pomponella ma jeszcze sporo pąków

Obrazek

First Lady ta to zmienia te kolory ;:218 w kocimiętce

Obrazek

Lacre ;:167 ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

c.d

Amelia r.

Obrazek

Morden Blush z przetacznikiem

Obrazek

Guernsey bez kolorków

Obrazek

Majeczko jak myślisz czy to może być Mamma Mia ?Na tym zdjęciu z wczoraj wyszła w pomarańczu ale na prawdę jest różowa i tylko trąca brzoskwinią

Obrazek

to jej zdjęcie z wiosny

Obrazek
Anastazja80
500p
500p
Od: 20 mar 2014, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tolinka, u Ciebie same cuda, mam pytanko, ostatnie zdjęcie ciemno-różowa róża w tle przy kratce to?
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anastazjo najprawdopodobniej jest to róża Captaine Hayward jeszcze pewności nie mam ale wszystko na to wskazuje że to ta róża ,wpadła ci w oczko?Nie dziwię się ,to bardzo piękna,zdrowa i pełna wigoru róża ;:215
Anastazja80
500p
500p

Post »

Na zdjęciu jest na drugim planie ale nie da się jej nie zauważyć, wygląda ślicznie i zdrowo.
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
x-ja-a

Post »

Ale fajne zakupy zrobiłaś. Ja też zamówiłam Moonstone i to z identycznego powodu co Ty. I na dodatek planuję posadzić go właśnie obok Edena, może konkurencja wzajemna dobrze wpłynie na ich kwitnienie a tym samym na mój świetny nastrój latem 2016 ;:224 To samo dotyczy Dieter Muller, też potrzebowałam takiego chłodnego różu :lol: Kurfürstin Sophie też jestem bardzo ciekawa, będę podglądać u Ciebie. Elegant Lady takie ładne rosną? Bo ja nie byłam pewna czy nie kupuję bo są a nie dlatego, że bardzo je chcę mieć. No to super :tan
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anastazjo bo taka jest ,dla ciebie Captain H. plan pierwszy

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Różom w fioletach do twarzy! Ta kocimiętka, lawenda, przetacznik! Pięknie Ci jeszcze kwitną! Miło patrzeć!
Mówisz, że to niewiele zamówione? ;:306 W sumie... Ja choć nie jestem specjalistką od róż, kupiłam teraz 6 sztuk. Jakoś nie wyobrażam sobie jesieni bez różanych zkupów :wink:
Nie mogę się doczekać, aż moja Lacre tak będzie wyglądać ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tolinko imponująca lista jesiennych zakupów. ;:215 Mówisz, że Chandos tak pięknie pachnie? Muszę o niej więcej poczytać. :D
Ten domniemany Kapitan H. chwyta mnie za serce ilekroć go pokazujesz. Na dodatek ma taki wigor w rośnięciu. No cud, miód i malina!
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tolinko, Dietera zamówiłaś dla koloru a uwiedzie Cię niespotykanym zapachem i zaskakująco ciemnymi pąkami, prawie czarnymi na początku. Kapitalnie to wygląda przy jasnych kwiatach. On wysoko rośnie, żadne tam 100cm. Przy drugim kwitnieniu, część kwiatów mam zawsze na wysokości oczu.
Zazdroszczę Ci, że jeszcze możesz cieszyć się różami. U mnie, po dwóch nocach z mrozem od wieczora do rana, wszystkie kwiaty zamieniły się w bure szmatki. Szkoda...
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ooooo, a ja sobie ukorzeniam Kapitana i gdzie ja go posadzę jak to taki wigorny pan i potrzebne mu mnóstwo miejsca ;:224 .Muszę mocno myśleć nie mam innego wyjścia ,bo chcę go mieć .Chyba dokupię pergole ,żeby te wszystkie pnące na nich rozłożyć,bo juz brakuje płotu :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Tolinko u Ciebie chyba jeszcze lato... Ależ się obkupiłaś w róże (ja zamówiłam tylko pięć krzaków). Wollerton Old Hall jestem bardzo ciekawa, podoba mi się ta róża, będę zaglądać do Ciebie, żeby zobaczyć jak się przyjęła.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Anastazja80
500p
500p

Post »

Tolinka, dzięki za foto C.H, piękna rozmarzyłam się, widziałabym ją u siebie ale nie mam miejsca nie tylko na nowe róże ale nawet powtykanie nadmiaru cebulek tulipanów było problemem.
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Tolinko Ty chyba w innym kraju mieszkach :D , 80 km nas tylko dzieli a u mnie regularna zima, wszystko białe. Dzisiaj do pracy wybrałam się w czułenkach, jak wracałam miałam pełne śniegu ;:oj . Dobrze, że to tylko kawałek od bramy do domu ;:173 .
Patyczki wsadzone ;:180 ;:196 . Zakupy ;:215 . Ja też będę musiała zmienić miejsce swojemu Kapitanowi, bo to niezłych rozmiarów facet
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”